1. Home
  2. pippismulkous
  3. Recepten van pippismulkous
Recepten van pippismulkous

Lekker voor bij de bbq, een knapperig broodje, turks brood of gyros …  Lees verder »

Boerenkool...brrrrr Járen gedacht dat ik dát écht niet lekker vond... Wijsheid komt met de jaren zeggen ze... dus nu op mijn 55ste dacht ik....láát ik het eens proberen. Zoek recepten op en niet direct met een oordeel klaar staan bij de aanblik van het plaatje bij de Caldo Verde Soup, Pippi. Nou! Ik ben verkocht hoor. Uiteraard kan ik mij niet letterlijk aan een recept houden wánt ik had nog een zak witte bonen en wat wortels, geen chorizo worst maar wél rookworst. Dit is het dus geworden: Portugese Caldo Verde op zn Pippi's.   …  Lees verder »

Even geen recept voor 4 personen. Ik ben alleen met klein budget én een kleine eter (85 gr per bal) De hoeveelheden in de winkels zijn afgestemd op gezinnen, zo ook de aanbiedingen...maar wát moet ik in mijn up met een kilo gehakt? 14 dagen ballen eten? half ei weggooien óf dik 900 gram invriezen? Mij lukt het ook niet om een mindere hoeveelheid kruiden toe te voegen want 3 gram oid snapt mijn weegschaal niet, gevolg dat óf de bal te gekruid óf te flauw is. Ik ga voor het gemak en maak van een kilo een lading ballen welke ik invries en zodra nodig in de airfryer en hóp klaar! (Kan natuurlijk ook in de braadpan maar dan wel eerst ontdooien) "ók heel handig als je eens trek hebt in een broodje bal. …  Lees verder »

Een jaar of 15 geleden zag ik een tv programma met Willem Duys en Joop Braakhekke. Joop was bij Willem thuis en Willem maakte deze tosti...  Zoals ik het mij kan herinneren, de kaassoort kan afwijken maar dit is mijn Tosti Duys   …  Lees verder »

Goed om te weten over mij Punt 1: ik ben alleen ...dus zijn de porties te koop in de winkel ALTIJD te groot Punt 2: klein budget ...dus weggooien is geen optie Punt 3: klein maagje ...dus kleine porties Broccoli is toch wel één van mijn favorieten en dus regelmatig op mijn bord te vinden en het restantje ligt dan eenzaam in de groentenla... Zo ook geitenkaas voor in de salade, ik gebruik 2 'plakjes' per keer maar om nou 3x per week een salade te eten vind ik wat overdreven Kipfilet...één van de goedkopere vleessoorten maar ook altijd te groot dus...na het afwegen van de filetjes hou ik altijd kleinere stukjes over die ik dan op een later tijdstip gebruik voor in de soep of in de nasi... Dus op zoek naar een recept waar ik mijn leftovers in kan gebruiken en dat werd dus dit. Met wat aanpassingen bij de gevonden recepten is dit de mijne geworden...niet spannend maar ik noteer het recept voor mijzelf zodat ik het niet kan vergeten.    …  Lees verder »

Beetje van Jamie Oliver en een beetje van mij. Ik ben niet zo heel handig met het inschatten van hoeveelheden maar ik denk dat hier toch wel een mannetje of 8 van kunnen eten. …  Lees verder »

Ik was het zo zát de combi spitskool met kerrie. Dus het recept van pwiggers  (https://www.smulweb.nl/recepten/1403348/Lekker-pittig-stoofpotje-met-hamlappen-spitskool-en-lenteui )geprobeerd. Uiteraard niet alles in huis dus roeien met de riemen die je hebt...aangepast naar wat ik wel in huis had....op hoop van zegen! Heel veel vertrouwen had ik er eerlijk gezegd niet in. Onterecht. Nouwwwwwwwww! Ik heb niet geheel en al geruisloos ervan kunnen eten en mijn visite ook niet.... zucht, hmmmm, zóóóóó lekker, mjammjammjam!  Ik zet mijn versie nu in mijn kookboek zodat ik het niet meer kan vergeten. (slecht geheugen) Met dank aan pwiggers heb ik gister avond met een gelukzalige glimlach op de bank gezeten (en met een verbrand verhemelte door mijn eigen gulzigheid)   …  Lees verder »

50 jaar gegruweld van Rode Kool... het stond thuis niet op het menu dus ook niet bekend mee tot ik zo rond mijn 20ste bij iemand een prak Rode kool kreeg.... *gruwel*  Op mijn 30ste kon ik er niet onderuit en kreeg ik weer bij iemand een prak... *ach jasses! báh* Nu doet mijn buurman weleens klussen bij mij en dat kook ik een prakkie voor hem...  en dus wilde hij Rode Kool. Dat heb ik dus nooit gemaakt dus recept opgezocht voor verse rode kool want ik was er inmiddels wel achter dat die Gruwels uit een potje kwamen. Het resultaat was dat ik die week 3x rode kool heb gegeten, omdat ik er geen genoeg van kreeg en tegenwoordig ga kwijlen bij het idee al dat er Rode kool op het menu staat. Ik ben óm! Héérlijk! Ow...en die hachee!!! *zucht* & *kwijl*    …  Lees verder »

Recept van mijn moeder, ik weet niet beter , ik ben er mee opgegroeid maar als ik zeg:  "ooooo Krootjes! lekker met een klodder slasaus!" dan zie ik iedereen wit wegtrekken....  en het is toch zó lekker! Dus...voor de mensen die een gokkie durven wagen.... ik hoor t graag wat je ervan vind   …  Lees verder »

Geen moeilijke technieken, gewoon een pan met een beetje water en wat ingrediënten op het vuur zetten. Dit is recept is goedkoop en iedereen kan het en vele malen lekkerder dan een kant-en-klaar blik, pak of zak. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken kun je de hoeveelheid passata en bouillonblokjes aanpassen. Ik ga er vanuit dat je aan 1 pakje passata genoeg hebt voor 4 personen. …  Lees verder »

Gebruik je brood als bestek. Leg de flinke lepel roomkaas op je bord bij de paprika's, scheur het brood in stukken en haal je brood door de roomkaas. (niet op zn Hollands je brood ermee besmeren) De laatste restjes op je bord veeg je op met nog een heerlijk stukje brood. De combinatie roomkaas met de gevulde paprika's is ook erg lekker, kloddertje roomkaas op je hap paprika en smullen maar  Dit recept is Albanees   …  Lees verder »

Ook dit weer het zoveelste zuurkoolrecept maar ik schrijf t nu op zodat ik het zelf niet meer kan vergeten. In het verleden is het nogal eens mis gegaan, en deze 'prak' was gewoon helemaal lekker  …  Lees verder »

Gehaktbalrecept nummer 2802 Ik ben nogal vergeetachtig dus als ik wat gefabriceerd heb wat eetbaar is dan schrijf ik t maar hier op. …  Lees verder »

Top