1. Home
  2. philine0512
  3. Recepten van philine0512
Recepten van philine0512

*250 gr. scampi(diepvries), * 3 eetl. ketjap asis, *2 teentjes knoflook geperst, *chilipeper, *1limoen geperst, * 1/2 eetl. donkere basterdsuiker, 1 eetl. olie …  Lees verder »

150 ml. (cider)azijn, *1 eetl. suiker, *1 komkommer geschild, *1 rode ui in halve ringen. …  Lees verder »

*300gr. runderreepjes, *4 eetl. olie, *1 eetl. ketjap manis, *6 sjalotten in ringen, *1 limoen geperst, *1 theel. donkere basterdsuiker, *1/2 rode peper in reepjes …  Lees verder »

*6 eieren, *3 sjalotten fijngesnipperd, *2 eetl. olile, *4 tomaten in blokjes, *2 teentjes knoflook geperst, *6 eetl. zoete chilisaus, *2 eetl ketjap manis. …  Lees verder »

*4 (kogel)biefstukken, *3 eetl. boter, *versgemalen zwarte peper, *1 theel. sesamolie, * 300 gr. shii-takepaddestoelen in vieren, *2 eetl. sherry, *2 eetl. japanse sojasaus (kikkoman), *1 eetl. geroosterde sesamzaadjes, *1bosuitje in stukjes. …  Lees verder »

*2 grote biefstukken, *3 eetl. olie, *2limoenen geperst, *1 eetl. thaise vissaus, *1 rode peper in reepjes, *1 zakje waterkers (75 gr), * 1/2 zakje verse munt (a 15 gr), * 1/2 rode ui in halve ringen, *1/2 zakje peen julienne (a 150 gr), *4 petits pains of 1 wit stokbrood …  Lees verder »

Ontbijt of nagerecht …  Lees verder »

*4 blikjes sardines(zonder vel en graat), * olijfolie of de olie van de sardines, *1 rode paprika in reepjes, *1 grote ui gehalveerd en in ringetjes, *1bekertje creme fraiche, *8 bolletjes mozzarelline in plakjes, *1courgette in reepjes, *250gram champignons in plakjes snijden, *1 teentje knoflook uitgeperst, *400 gram volkorenpasta (schelpjes of macaroni), *peper en zout. …  Lees verder »

*1kg rundvlees van de schouder zonder bot, in blokjes van ongeveer 5cm gesneden, 3 eetlepels reuzel(varkensniervet), *150 gram spek in blokjes, *12 kleine uitjes, *1eetlepel bloem, *ruim 2 dl oude droge rode Bourgogne, *verwarmd stukje kaasdoek met daarin gebonden: 1 teen knoflook, stuk sinaasappelschil van ongeveer 5 cm, 1 laurierblad, *takje tijm, *stukje nootmuskaat, *zout, GEEN PEPER …  Lees verder »

Verse basilicum, korianderblaadjes, sereh en gemberwortel geven deze gebakken rijst zijn kruidige smaak. Het lekkerste, met een lichte anijssmaak, is de Thaise basilicum. Helaas is die niet overal en altijd te koop.Vraag ernaar bij de toko, want ze worden op zijn minst een keer per week rechtstreeks uit Thailand ingevlogen. Probeer grote shii-takes te vinden. Die hebben een vlezige smaak. …  Lees verder »

Ietwat bewerkelijk en tijdrovend, maar wel echt lekker. Het proberen waard. …  Lees verder »

300 gr. sperziebonen* zout* 1 gele paprika* 2 eetl. olie* 1 eetl. citroensap* 1/2 eetl. ketjap manis* 1/2 eetl. gembersiroop* 1 theel. sambal oelek* 1 pot zoetzure tauge* 1 zakje verse knoflook bieslook. …  Lees verder »

600 gr. sperziebonen* 350 gr. casselerrib in dikke plakken* 1 uui* 20 gr. boter of margarina* 5 eetl. olijfolie* 1 pak panklare krieltjes (70 gr.)* 1 bakje cherrytomaatjes (250 gr.)* 2 theel. Italiaanse kruiden op oliebasis* 1 theel. chilipoeder* zout en peper. …  Lees verder »

3 eierdooiers * 3eel. suiker* 1 zakje vanillesuiker* 300 gr. mascarpone* 16 lange vingers *1/2 dl sterke koffie *2 eetl. cognac *2 eetl. cacaopoeder. …  Lees verder »

2 eetl. ketjap manis* 2 eetl. gembersiroop* 2 eetl. natuurazijn* 2 dl. visfond* 3 bakjes coctailgarnalen a 125 gram* 1 eetl. Japanse mis* 6 bosuitjes* 1 vleestomaat* 3 eetl. (sesam) olie* 1 eetl. sesamzaad. …  Lees verder »

Met een heerlijke saus op basis van honing, sinaasappel, soja en tomaat.... …  Lees verder »

250 gr. diepvries (blad)spinazie* 50 gr. pijnboompitten( 1 ui* 1 rode paprika* 5 eetl. olijfolie* eetl. paprikapoeder* zout en versgemalen peper* 5 eieren* 2 eetl. geraspte (parmezaanse) kaas. …  Lees verder »

125 gr. chorizo of salami(stukje)* 1 groene Spaanse peper* 1 ui* 2 theel. paprikapoeder* 2 eieren* 500 gr. rundergehakt* 2 vleestomaten* 5 eetl. olijfolie* 2 eetl. tomatenpuree* 4 eetl. vieux of cognac* peper en zout* 2 teentjes knoflook. …  Lees verder »

12 plakjes bladerdeeg* 1 ei* 1 eetl. komijnzaadjes* 400 gr. scholfilet (of tongfilet)* 1 eetl. limoensap* 1/2 theel. kurkuma* zout* 2 uien* 3 teentjes knoflook* 500 gr. panklare bloemkook* 2 bosuitjes* 3 eetl. olie* 75 gr. spekreepjes* 1/2 eetl. madras-currypasta* 2 theel. ketoembaar* 1 dl. Griekse yoghurt* 1 blikje tomatenpuree (68 gr.)* 1 theel. masalapoeder* 150 gr. doperwtjes (diepvries)* 1/2 eetl. milde currypasta* 1 zakje santenpoeder. …  Lees verder »

Paasbrood …  Lees verder »

Top