1. Home
  2. peetje_op_kooksafari
  3. Recepten van peetje_op_kooksafari
Recepten van peetje_op_kooksafari

Zag op de televisie dat men een deeg oprolde en dat leek me wel handig voor het snel maken van een lekker brunchgerecht. Ik had nog een appeltje en wat kaneel en suiker over van de appelflappen met oud en nieuw. Samen met een sconesdeeg was het een heerlijke zondagsbrunch. De kinderen mochten een naam verzinnen. Slakken met appel hebben we toch maar verworpen, dat klinkt niet zo lekker. Dan maar simpel appelrolletjes. …  Lees verder »

Een heerlijk recept van Odin. Ik wilde weer eens wat anders koken, maar hoe kreeg ik de familie aan de koolraap? Met feta natuurlijk...Wil dit recept niet kwijtraken, vandaar dat ik hem hier maar even zet. …  Lees verder »

Op smulweb staan aan enkele recepten voor funchi, toch wilde ik de mijne er ook bij zetten voor wat extra informatie. Je hebt namelijk haast altijd wel funchi over. Opwarmen de volgende dag is dan niet zo lekker. Wat dan op Aruba vaak gedaan wordt is de funchi in plakken snijden, en dan net als gebakken aardappelen in de boter krokant bakken. Heerlijk! …  Lees verder »

Lekkere Antiliaanse spareribs. Crijo-jo betekend zoveel als plaatselijk of van hier. …  Lees verder »

Een antiliaans gerecht, met als basis de yam. Een yam is een soort aardappel (maar dan wel een grote!) en de smaak heeft wat weg van kastanjes. …  Lees verder »

Tijdens een gezellige gourmet heb ik de Chinese vijf-kruiden-poeder ontdekt! Ik heb tot op heden alleen die van @ilvo geprobeerd, ik neem aan dat andere merken nog wel eens kunnen verschillen. Verder houd ik nogal van gerechten die aan het einde van de bereiding in een pan komen, dus dit recept was heel snel gevonden. Niet uit een kookboek, maar gewoon even gezellig rommelen in de keuken. En volgens mij niet eens zoveel calorieen. Ik heb geprobeerd het recept te vertalen naar 4 personen. Misschien dat je de hoeveelheden rijst en dergelijke iets moet aanpassen. …  Lees verder »

Altijd een feestje als ik dit klaarmaak. Na veel experimenteren, en een toevallige "restverwerking" van de paling, eindelijk volmaakt. Niet goedkoop, maar met de "Aldi" in de buurt altijd goed te doen. …  Lees verder »

Ook deze zijn errug lekker er errug gemakkelijk! …  Lees verder »

'Een heerlijke tractatie. Het is geen cake, het zijn geen koekjes. Het is wel errug lekkur en snel. De bereidingstijd is namelijk inclusief bakken! …  Lees verder »

Een heerlijk recept overgenomen uit Succersrecepten van de Spar. Per portie 940 kcal, dus niet erg best voor de lijn, maar het is de moeite van het "zondigen" waard. …  Lees verder »

Een heerlijk gerecht, makkelijk klaar te maken en, voor iedereen die daarop wil letten, weinig calorien! …  Lees verder »

Een heerlijke en simpele soep. Snel klaar te maken! …  Lees verder »

Voor ongeveer tien forse sneeuwballen. Een recept dat mijn Oma heel vroeger al maakte. Mijn moeder heeft het van mijn Omaatje overgenomen, en nog elke 'oud en nieuw' worden ze gebakken. De meeste mensen die bij ons voor het eerst nieuwjaar komen vieren kennen het niet! Dus als je iets bijzonders wilt... Sneeuwballen! …  Lees verder »

Een lekkere variant op shoarma of giros. De tijd dat je ermee bezig bent is niet groot, maar voor het lekkere moet het wel een uurtje marineren. …  Lees verder »

Een maaltijd met uienkruier associaties. …  Lees verder »

Top