1. Home
  2. parel62
  3. Recepten van parel62
Recepten van parel62

Degene die me een beetje kennen die weten dat ik een liefhebber ben van het maken van soep. Nu er weer volop raapstelen zijn vond ik het vandaag weer eens tijd om dit op het menu te zetten .Mijn moeder die flink moet aansterken en deze groenten alleen  kent van vroegere tijden als raapstelenstampot wilde ik hiermee verrassen . Ze heeft ervan gesmuld en daarom plaats ik hem hier ook omdat mijn gezin het ook de moeite waard vonden voor herhaling. …  Lees verder »

Koud ,winter, schaatsen en erwtensoep Erwtensoep is geen paleo want peulvruchten zijn geen paleo. Kan wel zonder spliterwten!! hihih dus ben gaan proberen Ben al enige tijd bezig met Paleo, Sommige ingredienten  zijn te vervangen andere niet. Ik probeer recepten te zoeken en kwam zo deze tegen vond ik de moeite waard ook omdat we  heel erg van de smaak van erwtensoep houden. Mijn mannen hadden niet eens in de gaten  dat het geen erwtensoep was. Ik zeg geslaagd !! …  Lees verder »

AL een hele  poos leef ik 80/20  op de Paleowijze Waarom ? vragen ze me vaak. Zakjes en pakjes zijn al bijna niet meer te vinden hier in huis en  ingredienten probeer ik  vaak te vervangen voor produkten die beter voor me zijn ook vanwege mijn darmen  en opgeblazen gevoel  en pijn in buik. Dit gaat nu  echt super. Deze ontbijtcrackers eet ik inmiddels niet alleen als ontbijt maar ook bij een  soepje of als tussendoor. …  Lees verder »

Kwam deze tegen  in een kookboek van mijn moeder op een geschreven  velletje papier,gekregen van een buurvrouw . Natuurlijk aangepast  aan deze tijd en zelf met de  crockpot verder  bereid.Kan ook in een  braadpan. Verrassend lekker met stampot en zelfs met frietjes was het een smakelijk geheel. …  Lees verder »

Even snuffelen op internet en kwam deze tegen wel aangepast aan Paleo. Je kan de ingredienten vervangen heb de vervangbare ingredienten tussen haakjes geplaatst. Wij vonden het heerlijk ! Natuurlijk ook in een gewone braadpan klaar te maken,vind de slowcooker fijn voor dagen dat  we druk zijn met andere dingen. Smorgens erin op low en na uren is het gerecht zover dat het opgediend kan worden. Je hebt er verder geen omkijken naar en vlees is heerlijk mals. …  Lees verder »

Energierepen  lekker voor tussendoor makkelijk zelf te maken naar je eigen keuze en wat je lekker vind.Ik had ze vandaag mee voor een koffieuurtje bij mijn familie en ze waren zo verdwenen kreeg er veel lof over daarom deel ik het  hier zodat ik het recept niet kwijt raak! Had wel dubbelle hoeveelheid aangehouden qua  ingredienten. …  Lees verder »

Sinds kort ben ik een trotste bezitster van een Crockpot of slowcooker. Dit gerecht heb ik hierin klaargemaakt echt een groot succes! Het kan ook in een Tajine zie foto van mijn kookvriend Ger1958 of zoals ik al eerder geprobeerd heb in de Romertopf.Natuurlijk kan het ook in een pan met een goed sluitende deksel je voegt namelijk niet veel vocht toe en door het condens wat er in de pan ontstaat gaart het vlees en krijg je een saus. …  Lees verder »

Heb dit recept al eens vaker gemaakt  voor mijn gezin maar dan met andere ingredienten , ben nu paar maanden bezig met het eten op de Paleo wijze. Niet het opgeblazen gevoel meer en mijn darmen  zijn veel rustiger geworden.Het bijkomend voordeel dat ik al heel wat kilootjes kwijt ben en toch dagelijks heerlijk eten op tafel zet. …  Lees verder »

Een heerlijk recept,en zeker de moeite waard als je je bezig houd met Paleo. Kreeg dit recept toegestuurd  en wil Marleen Florissen hiervoor hartelijk  bedanken ook dat ik toestemming kreeg om het hier te plaatsen. Het is Gezond lekker en zeer zeker de moeite waard om het te proberen kreeg hier thuis hele enthousiaste reacties en daarom wilde ik het met jullie delen. …  Lees verder »

Sinds kort aan het zoeken naar lekkere Paleo recepten . Kwam deze tegen en vandaag gemaakt . Smaakvol, Licht en kleurrijk zo zeiden ze hier aan tafel . Lekker voor een avondje sporten of omdat je de paleo wijze volgt. Wij vonden het HEERLIJK ! Je kan ook ander witvis  gebruiken voor dit recept . …  Lees verder »

Wow wat een heerlijk gerecht Qua smaken van de spinazie de verschillende soorten kaas. De pasta met tomatensaus en heerlijke verse Basilicum. Wij vonden het heerlijk en daarom wil ik het met jullie delen. Vond dit recept op internet en heb er zelf wat aanpassingen aan gedaan meer en minder zodat het een eigen recept is geworden. …  Lees verder »

Dit is een leuk recept klaargemaakt  in de minipannetjes je hebt ze  van Creuset maar tegenwoordig zijn ze ook voor een leuk prijsje te koop bij Xenos .Vandaag eens uitgeprobeerd en met beetje internet en beetje van mezelf een heerlijk minipannetje  met een lekkere inhoud . …  Lees verder »

Vandaag een smaakvolle maaltjd gemaakt die ik met jullie wil delen. Verassend lekker vonden wij alle hier thuis . Makkelijk met de juiste ingredienten.Dus gewoon proberen zou ik zeggen ! …  Lees verder »

Vandaag kliekjes dag, gehaktballen van gisteren .Pesto van een dag eerder die zelf gemaakt was .2 courgette die op voorraad waren en aardappels .Nou wat gaan we ermee doen vandaag er ontstond zowaar weer een heerlijke schotel .Mijn mannen hier thuis aten me de hele schaal leeg tot laatste hapje .Nou dat zegt genoeg nietwaar Vandaar dat ik het met jullie  wil delen . …  Lees verder »

Heb dit recept vorig weekeind nog eens gemaakt en wilde het wel veilig bewaren vandaar dat ik het hier geplaatst heb en jullie ook kunnen meedelen .Is een recept van mijn moeder die het ooit van iemand gekregen heeft ,ze kon me dit niet meer vertellen en ook prima ze is 88 jaar hoeft niet alles meer te onthouden vind ik . …  Lees verder »

Heerlijk om bij wakker te worden  op Zaterdag …  Lees verder »

Heerlijk iedere dag van d eweek een andere Smoothie uitproberen .deze was erg fris en lekker ! …  Lees verder »

Had vandaag zin een vitamine bom, deze heerlijke smootie is het resultaat  geworden en wat smaakte hij verrukkelijk .Moet je wel al wat gewend zijn aan groene smooties . …  Lees verder »

Zoetzure saus is een heerlijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het is kant-en-klaar te koop,  maar je kunt ook zelf zoetzure saus maken van verse ingrediënten. Gezond en lekker Een probeersel van een verse ananas en wat googlen kwam ik hierop uit . Een beetje van internet en veel  van  mezelf . Mijn mannen die normaal niet van fruit in het eten houden waren verrukt over dit recept vandaar dat ik het met jullie wil delen …  Lees verder »

Nr 48 van de Chinees maken we voortaan zelf een heerlijke  Foe Yong Hai Mijn gezin was verrukt van het recept en met de babi ketjap van Petra en de ananas in zoetzure saus een leuke combinatie . …  Lees verder »

Top