1. Home
  2. paasbest1
  3. Recepten van paasbest1
Recepten van paasbest1

Ingredienten voor 12 stuks:Voor het deeg: 45 g boter of margarine 60 g bloem, een halve theelepel Bakpoeder,mespuntje zout 2 eieren.Voor de vulling: 250 ml slagroom 2 eetlepels suiker 1 zakje Klop-Fix.Voor de garnering: poedersuiker …  Lees verder »

20 biscuitjes (Petit beurre koekjes) in kleine stukjes 50 g chocolade rasp 100 g gesmolten boter Voor de vulling: 250 g Ricotta (cottage Cheese) of platte kaas 250 g zure room, sap van 1 citroen 120 g poedersuiker 6 blaadjes Gelatine 2 eetl. rum 20 biscuitjes in kleine stukjes 1 achtste lit. slagroom.Voor de versiering en om te bestrooien:Een aantal aardbeihelften 1 achtste lit. slagroom, een half zakje Klop-Fix, een paar spaghetti stengels 2 ronde chocolaatjes en een paar stukjes biscuit …  Lees verder »

Ingredienten voor 6 kransjes: Voor het deeg: 300 g bloem 3 theelepels bakpoeder Bakpoeder 80 g suiker 1 zakje Vanillesuiker Geraspte schil van een halve sinaasappel 125 g magere platte kaas 1 eiwit (medium) 80 ml melk 80 ml zonnebloemolie Voor de garnering: 1 eigeel 1 eetlepel melk 100 g amandelschaafsel, kandij of gehakte pistachenootjes 6 eieren en verf om de eieren te kleuren. …  Lees verder »

Voor het gistdeeg:500 g bloem 1 zakje Gist 50 g suiker 1 zakje Vanillesuiker, snufje zout 150 ml verse room 150 ml melk (op kamertemperatuur) 75 g boter of margarine Voor het bestrijken en versieren:1 eigeel (Middel) 1 eetlepel melk, spaghetti en rozijnen. Maak een papieren sjabloon van een paashaas. …  Lees verder »

10 haasjes. Voor het deeg: 450 g gezeefde gladde bloem 1 pakje Gist 1 snuifje zout 60 g zachte boter ? l lauwe melk 1 ei 1 eigeel 70 g poedersuiker 1 pakje vanilline suiker Geraspte schil van 1 citroen (onbehandeld) Voor het versieren en beschilderen: 1 geklutst ei 20 rozijnen een beetje poedersuiker. …  Lees verder »

150 g boter of margarine 150 g suiker 1 zakje vanille suiker 3 eieren ? flesje Rumaroma 150 g tarwebloem 50 g maizena 2 afgestreken theelepels bakpoeder 1 pakje banketbakkersroom (vanillesmaak) 30 cl boter 3 eetlepels advocaat geraspde chocolade nootsnippers chocladehagelslag suikergarnering. …  Lees verder »

Voor het deeg: 500 g bloem 1 zakje Gist 1 theelepel zout 50 g suiker 1 zakje vanille Suiker ? flesje Citroenaroma 2 eieren 100 g gesmolten boter ca 1? dl lauwe melk. Voor de bovenkant: 1 ei. Voor de garnering: Poedersuiker. …  Lees verder »

Leuk voor het paasontbijt. …  Lees verder »

Voor het deeg: 550 g Tarwebloem 1 zakje Gist 1 tl zout 1 eetl. zachte boter 2 eetl. olijfolie 125 ml lauwwarme melk 125 ml lauwwarm water Voor de vulling: 10 hardgekookte gepelde eieren (middelgroot) Om te bestrijken en bestrooien: 1 losgeklopt ei een beetje grof zeezout. …  Lees verder »

500 g tarwebloem 1 pakje Gist 75 g suiker 1 zakje vanille suiker 1 snufje zout 75 g gesmolten lauwe boter of margarine 25 cl lauwe melk 1 rozijn of hazelnoot melk. …  Lees verder »

Voor het deeg 400 gram margarine 800 gram bloem 200 gram suiker 3 dooiers 1/2 theelepel geraspte citroenschil water Voor de vulling 400 gram suiker 400 gram amandelen 3 eiwitten 1 dessertlepel Orange Blossom (cocktail gemaakt met 1 1/4 oz Gin, sinaasappelsap)  …  Lees verder »

Vegetarisch. …  Lees verder »

8 hardgekookte eieren 6 el verse room 2 el azijn ?l Mornaysaus 50g geraspte kaas 2 el boter 8 el fijngehakte kruiden (peterselie, kervel, dragon, bieslook) peper, zout.  …  Lees verder »

1 kip van 2kg 50g boter 5 plakken rookspek in repen 1 gehakte ui 3 tenen knoflook uit de knijper 1 bouquet garni 175ml goede cognac 20 hele zilveruitjes 1 tl zout en 1 snufje peper 2 el bloem 1 el tomatenpuree 1 fles goede rode Bourgogne 200ml water Garnering: 2 sneetjes wit brood zonder korst 50g boter 1 el gehakte verse kervel.  …  Lees verder »

10 gram verse basilicum ? 1,5 dl citroensap ? 1,5 dl water ? 2 dl witte wijn ? 225 gram suiker ? 1/2 eiwit. …  Lees verder »

Voor het deeg: 150 g magere platte kaas 3 eetlepels melk 1 ei 6 eetlepels olie 1 pakje vanillesuiker 1 mespunt zout 1 zakje bakpoeder Voor de vulling: 100 g hazelnoten, gemalen 50 g suiker 4 druppels Amandelaroma 1 eiwit 1 ? 2 eetlepels water. Voor het bestrijken: 1 eierdooier ? eetlepel melk. …  Lees verder »

Dit feestelijke paasdessert maak je van ingredienten die je kant-en-klaar in de winkel kunt kopen. Ook leuk om samen met de kinderen klaar te maken …  Lees verder »

Feestelijk en eenvoudig gerecht voor de Paasbrunch. De roerei wordt opgediend in de eierschalen en gegarneerd met laurierblaadjes …  Lees verder »

Gegrilde aardbeien worden bestrooid met krullen van chocolade en dan ondergesneeuwd met poedersuiker. Een romantisch nagerecht! …  Lees verder »

2 teentjes knoflook 2 plak lamsbout, zonder been 3 dl. lamsfond, in pot Nootmuskaat 4 el. olijfolie Peper 2 dl. slagroom 600 gr. spinazie, wilde 1 el. tomatenpuree Zout . …  Lees verder »

Top