1. Home
  2. paardenslager
  3. Recepten van paardenslager
Recepten van paardenslager

Maak de marinade,per kilo vlees:2 zakjes Conimex satemarinade 1/4 ltr ketjap manis(conimex)ruim knoflookpoeder zout peper provencaalse kruiden 2 eetlepels een paar jeneverbessen flink wat boemboe sate een paar theelepeltjes djintan en een eetlepel VE-Tsin alle van conimex plus 1/4 ltr olijfolie en een paar schepjes buisman koffiestroop(voor de kleur later)meng alles goed met een garde en leng de marinade met water aan totdat het vlees onder staat na +/- 6uur marineren;doe de ribben in een pan de marinade erbij en eventueel water en wat ketjap tot alles weer onder staat breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 45 min trekken dan gas uit en een uur laten staan schep de ribben er uit en koel ze ze zijn nu gaar en hoeven alleen nog maar even op de BBQ voor een kleurtje en om warm te worden het zelfde kan je ook doen met schouderkarbonade en kippepoten niet te lang garen en goed koelen voor het BBQen Smakelijk eten weer een recept van De Paardenslager! Wie anders!? …  Lees verder »

Bereid de rijst volgens voorschrift verhit olie in de wok wok hier in het ui knoflook en oestersaus mengsel wok op hoog vuur snel bruin en zet het weg in een schaaltje nieuwe olie in de wok nu de groenten kort 3-4 min kipfilet eerst wokken tot mooibruin uiknoflook mengsel erbijmet de gekookte rijst verkruimel de bouillonbloken en roer goed door dan de prei en wat ketjapsaus goed doorwarmen breek de eieren en doe die erbij als de eieren gestold zijn de gewassen tauge erbij even door scheppen en klaar is uw nasie speciaal met een gebakken eitje er op een echt oosters feestmaal ! Selamat Makan!! Eet smakelijk !! …  Lees verder »

Smelt 250 gram margarine niet te heet laten worden voeg beetje bij beetje de bloem toe tot de margarine en bloem nog net te roeren zijn,dan langzaam de HETE bouillon beetje bij beetje erbij doen blijven roeren tot dat de bouillon op is of tot dat je een mooie stevige massa hebt voeg dan het uitgeplozen vlees toe wat zout peper en nootmuskaat plus een paar eetlepels gedroogde peterselie roer alles goed door breng op smaak.doe de ragout in een platte schaal en laat uitdampen dan koelen als het goed koud is en opgesteven balletjes maken van 75gr+/_ deze uitrollen in paneermeel tot gewenste dikte dan de eieren los kloppen met een finke scheut koffiemelk en de kroketten doorhalen en afpaneren koelen voor gebruik of invriezen eet smakelijk ook dit was weer een recept van de Paardenslager! rundvlees kan je ook vervangen door paard kip of varkensvlees …  Lees verder »

Gemarineerde ribbetjes …  Lees verder »

Een heerlijk balletje gehakt lekker los geen tennisbal,zeg maar rustig: Een koninklijke bal! …  Lees verder »

Heerlijk Hollands en het gaat weer vriezen dus..... …  Lees verder »

Een echt lekkere tomatensoep …  Lees verder »

Een heerlijke pate telkens anders te maken met bv provencaalse kruiden of extra knoflook grof gemaakt als boeren of ardenner pate zeer fijn gemalen als room pate enz enz …  Lees verder »

Heerlijk zacht vlees echt zoals bij Oma thuis …  Lees verder »

Een echte ouderwetse hollandse winterpot met zoals dat vroeger genoemd werd "arme mensenvlees" …  Lees verder »

Top