1. Home
  2. oud_en_nieuw
  3. Recepten van oud_en_nieuw
Recepten van oud_en_nieuw

Iets voor het nieuwjaarsonbijt, maar ook voor een rustige zondagochtend. …  Lees verder »

Sylvester-abend is in Duitsland echt een feestavond. Een avond om uit te gaan. Feest te vieren. Maar eerst thuis een kopje koffie en: Mond-kuchen …  Lees verder »

4 appels 150 gr gesmolten boter 160 gr suiker 1-2 theelepels kaneel 1 dl citroensap 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember 50 gr amandelspijs 4 blaadjes munt 1 ei 70 gr bloem 3 eetlepels bier 1/2 theelepel droge gist zout frituurvet of -olie …  Lees verder »

12 plakjes bladerdeeg 4 grote appels, geschild, gehalveerd 100 gr amandelspijs 4 eetlepels fijne tafelsuiker 1 ei …  Lees verder »

1 pak broodmix 50 gr custardpoeder 2 zakjes vanillesuiker 2 losgeklopte eieren 5 dl lauwe melk 3 zure appels 75 gr rozijnen 75 gr krenten 100 gr tafelsuiker 1 eetlepel kaneelpoeder>  …  Lees verder »

Een leuke variant op poffertjes zijn de appelpoffertjes. In een diepe poffertjespan, een zogenaamde bollebuisjespan, worden de poffertjes het allerlekkerst! …  Lees verder »

Een echt Limburgse Oud & Nieuw-traditie is het bakken van Nieuwjaarswafels met boerenjongens. …  Lees verder »

Met gist ca. 16 stuks …  Lees verder »

Met zelfrijzend bakmeel, ca. 16 stuks …  Lees verder »

Deze rijk gevulde koek met noten en rozijnen bereid je volgens een oud recept uit Polen. Hij is het lekkerst wanneer je hem al twee tot drie 3 weken van tevoren maakt. …  Lees verder »

Voor 35-40 stuks …  Lees verder »

Cointreau, Cognac, Wijn …  Lees verder »

Vruchtensap …  Lees verder »

Cointreau, Wijn …  Lees verder »

Voor 20 oliebollen …  Lees verder »

Uit Ierland. Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer! …  Lees verder »

Voor 6 stuks …  Lees verder »

Voor 24 stuks …  Lees verder »

Top