1. Home
  2. nmehra
  3. Recepten van nmehra
Recepten van nmehra

Een heerlijk bijgerecht of als zomerse salade te gebruiken. Inspiratie uit Plenty van Ottolenghi, aangepast naar mijn smaak. De combinatie van de Mung Linzen, met de rode wijn azijn, geroosterde aubergine en yoghurt is zaligmakend. …  Lees verder »

Een heerlijk bijgerecht of als zomerse salade te gebruiken. Inspiratie uit Plenty van Ottolenghi, aangepast naar mijn smaak. De combinatie van de Mung Linzen, met de rode wijn azijn, geroosterde aubergine en yoghurt is zaligmakend. …  Lees verder »

Een heerlijk bijgerecht of als zomerse salade te gebruiken. Inspiratie uit Plenty van Ottolenghi, aangepast naar mijn smaak. De combinatie van de Mung Linzen, met de rode wijn azijn, geroosterde aubergine en yoghurt is zaligmakend. …  Lees verder »

Een heerlijk bijgerecht of als zomerse salade te gebruiken. Inspiratie uit Plenty van Ottolenghi, aangepast naar mijn smaak. De combinatie van de Mung Linzen, met de rode wijn azijn, geroosterde aubergine en yoghurt is zaligmakend. …  Lees verder »

Punjabi manier van kikkererwten Masala …  Lees verder »

500 gram aardappelen, geschild en in blokjes 1/4 kop olie 5 knoflookteentjes 2 theelepels zwart mosterdzaad 2 gedroogde rode pepers 1 eetlepel Madras Curry poeder 1/2 kop gehakte verse dile zout …  Lees verder »

Stevig witvis kan gebruikt worden, ook heerlijk met verse sardientjes …  Lees verder »

14 groene rawitpepertjes (of minder) 150g sjalot 5 teentjes knoflook 1 el zeer fijngehakte citroengras 3 schijfjes laos rasp van 1 limoen 6-8 korianderwortels versgemalen witte peper 1/2 tl trassi (of 2 ansjovisjes uit blik) 1 tl gemalen komijnzaad 1 tl gemalen korianderzaad …  Lees verder »

Zaalouk is a delicious cooked salad made with eggplant (aubergines), tomatoes, garlic, olive oil and spices. It`s a common side dish to many meals, and is usually served as a dip with crusty bread. Use fresh, ripe tomatoes for the best results. If you like, drizzle a little extra olive oil on the salad when serving. Variations: A small wedge of fresh lemon added to the salad while it`s reducing adds a nice tangy nuance. A little chili oil heats it up for spicy food lovers …  Lees verder »

Zaalouk is a delicious cooked salad made with eggplant (aubergines), tomatoes, garlic, olive oil and spices. It`s a common side dish to many meals, and is usually served as a dip with crusty bread. Use fresh, ripe tomatoes for the best results. If you like, drizzle a little extra olive oil on the salad when serving. Variations: A small wedge of fresh lemon added to the salad while it`s reducing adds a nice tangy nuance. A little chili oil heats it up for spicy food lovers …  Lees verder »

•6 ripe fresh tomatoes (peeled, seeded and chopped) •2 or 3 large fresh green peppers (roasted, peeled, seeded and chopped) •3 large cloves of garlic, finely chopped or pressed •3 tablespoons chopped fresh parsley •3 tablespoons chopped fresh cilantro •1 teaspoon salt (or more to taste) •1/4 teaspoon black pepper •1 tablespoon paprika •2 teaspoons cumin •pinch of cayenne or red pepper (optional) …  Lees verder »

1 kalkoen van 2 Γ  3 kg (op tijd bestellen bij uw Keurslager) 1/2 wit brood 2 el boter 1 ui, gesnipperd 2 binnenste stengels bleekselderij, gesnipperd 2 goudreinetten, geschild en in kleine blokjes rasp van 1/2 sinaasappel 200 g gekookte kastanjes, grof gehakt 1 el verse salie 1 el verse tijm zout en versgemalen peper 100 g zachte boter …  Lees verder »

Top