Een sauce gribiche is een soort mayonaise met augurk, kappertjes, peterselie, kervel en dragon uit de Franse keuken die koud wordt geserveerd bij, traditioneel, (wit)vis, kalfstong, kalfskop, varkenspoot of gekookte of gepocheerde kip. Gewone, verse mayonaise wordt echter gemaakt van rauwe eierdooiers, terwijl en gribiche wordt gemaakt met hardgekookte eierdooiers. Gribiche is ook lekker als dip voor rauwkost! …
Lees verder »
180 ml zure room
180 ml mayonaise
1 el versgehakte peterselie
1 el versgehakte bieslook
1 tl versgehakte dille
1 tl geraspte citroenschil
1 el vers citroensap
Zout en peper uit de molen …
Lees verder »
Het recept is gebaseerd op 8 kleine eendenbouten. Afhankelijk van je wens en menugang kun je dit recept dus maken voor 4 tot 8 personen. …
Lees verder »
1350 gram verse augurken (dus niet uit pot) of (snack)komkommer
1 hele grote (zoete) ui
60 gram fleur de sel (zuiver zout)
750 ml witte azijn
150 gram suiker
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels dillezaad
2 theelepels mosterdzaad
2 theelepels selderijzaad
½ theelepel kurkuma …
Lees verder »
50 gr roomboter
250 gr soepgroenten
2 tenen knoflook, geplet
1 pot (380 ml) rundvleesfond
250 ml slagroom
250 gr kastanjechampignons in plakjes
50 ml droge witte wijn …
Lees verder »
1 afbak ciabatta in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
100 ml extra vergine olijfolie + extra
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote rode ui in dunne halve ringen
6 el balsamico van goede kwaliteit
2 el kappertjes
1 schaaltje Tasty Tom tomaten
15 gr basilicum, blaadjes gescheurd
1 blikje ansjovisfilets, fijngehakt
Zout en zwarte peper uit de molen …
Lees verder »
350 gr spaghetti
125 gr spekblokjes
1 ui, gesnipperd
500 gr rijpe tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden (of 1 blik tomatenblokjes)
1 vers rood pepertje, fijngehakt (met of zonder zaden, afhankelijk van je smaak)
Olijfolie
Gehakte peterselie
Geraspte Pecorino (Italiaanse kaas)
Zout en versgemalen zwarte peper …
Lees verder »
4 biefstukjes
1 citroen in vier parten
Sap van 1 citroen
4 el droge witte wijn
2 el olijfolie
1 teentje knoflook uit de pers
1 tl gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper
zout …
Lees verder »
Deze salade heb ik gemaakt met wat ik in huis had omdat ik een keer geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Voedzaam en lekker. Geschikt als avondmaaltijd voor 2 personen en als lichte lunchsalade voor 4 personen. …
Lees verder »