1. Home
  2. nmbvv
  3. Recepten van nmbvv
Recepten van nmbvv

Een sauce gribiche is een soort mayonaise met augurk, kappertjes, peterselie, kervel en dragon uit de Franse keuken die koud wordt geserveerd bij, traditioneel, (wit)vis, kalfstong, kalfskop, varkenspoot of gekookte of gepocheerde kip. Gewone, verse mayonaise wordt echter gemaakt van rauwe eierdooiers, terwijl en gribiche wordt gemaakt met hardgekookte eierdooiers. Gribiche is ook lekker als dip voor rauwkost! …  Lees verder »

Voor 1 liter: Sap van een halve citroen 50 gr mosterd 7 dl mayonaise 2,5 dl room Zout en peper …  Lees verder »

180 ml zure room 180 ml mayonaise 1 el versgehakte peterselie 1 el versgehakte bieslook 1 tl versgehakte dille 1 tl geraspte citroenschil 1 el vers citroensap Zout en peper uit de molen …  Lees verder »

2 el wasabipoeder of wasabipasta 200 ml olijfolie 1 eigeel Citroensap Zout …  Lees verder »

4 teentjes knoflook 200 ml olijfolie 1 eigeel Citroensap Grof zeezout …  Lees verder »

Het recept is gebaseerd op 8 kleine eendenbouten. Afhankelijk van je wens en menugang kun je dit recept dus maken voor 4 tot 8 personen. …  Lees verder »

1350 gram verse augurken (dus niet uit pot) of (snack)komkommer 1 hele grote (zoete) ui 60 gram fleur de sel (zuiver zout) 750 ml witte azijn 150 gram suiker 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels dillezaad 2 theelepels mosterdzaad 2 theelepels selderijzaad ½ theelepel kurkuma …  Lees verder »

Een heerlijke saus die goed combineert met bijvoorbeeld panna cotta of chocolade lavacakjes …  Lees verder »

50 gr roomboter 250 gr soepgroenten 2 tenen knoflook, geplet 1 pot (380 ml) rundvleesfond 250 ml slagroom 250 gr kastanjechampignons in plakjes 50 ml droge witte wijn …  Lees verder »

Een heel simpele, frisse salade die al jaren in mijn familie meegaat. Lekker bij een BBQ of een buffet. …  Lees verder »

1 afbak ciabatta in blokjes van 2 x 2 cm gesneden 100 ml extra vergine olijfolie + extra 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 grote rode ui in dunne halve ringen 6 el balsamico van goede kwaliteit 2 el kappertjes 1 schaaltje Tasty Tom tomaten 15 gr basilicum, blaadjes gescheurd 1 blikje ansjovisfilets, fijngehakt Zout en zwarte peper uit de molen …  Lees verder »

350 gr spaghetti 125 gr spekblokjes 1 ui, gesnipperd 500 gr rijpe tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden (of 1 blik tomatenblokjes) 1 vers rood pepertje, fijngehakt (met of zonder zaden, afhankelijk van je smaak) Olijfolie Gehakte peterselie Geraspte Pecorino (Italiaanse kaas) Zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

4 biefstukjes 1 citroen in vier parten Sap van 1 citroen 4 el droge witte wijn 2 el olijfolie 1 teentje knoflook uit de pers 1 tl gedroogde oregano versgemalen zwarte peper zout …  Lees verder »

400 gr spaghetti 3 el olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 10 ansjovisfilets, fijngesneden 150 gr zwarte olijven, in plakjes 1 el kappertjes 1 blik gepelde tomaten mespunt cayennepeper zout 2 el bladpeterselie, fijngehakt …  Lees verder »

4 rijpe vleestomaten 1 klein stokbrood boter 1 bol mozarella 4 ansjovisfilets Oregano Zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

500 gr rundergehakt Dubbel bakje spekreepjes 2 uien 3 teentjes knoflook 3 bosuitjes 1 zoete puntpaprika 1 blik tomatenblokjes 1 blikje tomatenpuree 2 blikken chilibonen (400 gr per blik, van de AH. Kan ook worden vervangen door bruine bonen) 1 blik kidney bonen (400 gr) 1 blikje mais 1 dessertlepel korianderpoeder 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel cayennepeper 1 dessertlepel paprikapoeder Olijfolie Peper en zout …  Lees verder »

500 gr rundergehakt 1 flinke ui 2 teentjes knoflook 4 beschuiten 10 kerstomaatjes 3 eieren 6 à 7 plakjes ontbijtspek 1 klein blikje tomatenpuree 1 el gehakte peterselie (vers) 1 el gedroogde Provençaalse kruiden 1 tl gemalen koriander 1 tl gemalen komijn 1 tl kurkuma 1/2 tl gemberpoeder Olijfolie Peper en zout …  Lees verder »

500 g bloem, gezeefd 1 zakje gedroogde gist (7 g) 75 ml olijfolie 100 gr semi-zongedroogde tomaten, in stukjes 100 gr zwarte olijven zonder pit, gehalveerd 1 theelepel grof zeezout 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt …  Lees verder »

Deze salade heb ik gemaakt met wat ik in huis had omdat ik een keer geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Voedzaam en lekker. Geschikt als avondmaaltijd voor 2 personen en als lichte lunchsalade voor 4 personen. …  Lees verder »

4 flinke kipfilets 4 teentjes knoflook (of meer naar smaak) Plakken jong belegen kaas Potje kappertjes Olijfolie Peper en zout …  Lees verder »

Top