1. Home
  2. naus_marijke
  3. Recepten van naus_marijke
Recepten van naus_marijke

AVOCADO DIP EEN GEZONDE DIP    …  Lees verder »

MEXICAANSE AVOCADO DIP Een gezonde dipsaus Te gebruiken bij tortilla chips en op een toastje …  Lees verder »

Pappardelle met rundvleesragout Dit is een echte Italiaanse vleesragout, kenmerkend is een saus van gestoofd of gesmoord vlees op smaak gebracht met tomaat. Het moet niet verward worden met een Bolognese ragout, dat is echt een tomatensaus, op smaak gebracht met rundvlees gehakt. Het is perfect voor een winterse avond en een gerecht dat het hele gezin van lekker zal vinden. Hoofdgerecht 4 personen 30 minuten + 1 1/2 uur stoven    …  Lees verder »

Slanke hachee Slank en smeuig met pit …  Lees verder »

Gesmoorde broccoli …  Lees verder »

Duitse aardappelsalade met slagroom Aardappelsalade is een veelzijdig bijgerecht.  Je kunt het als bijgerecht op tafel zetten tijdens bijvoorbeeld een barbecue, of serveren als hoofdgerecht met een stukje vlees of vis erbij.  In Duitsland eten ze deze aardappelsalade vaak als hoofdgerecht en serveren hem met een braadworst, wat augurken en een hardgekookt ei.   …  Lees verder »

Mexicaanse quinoa makkelijk eenpansgerecht! Mexicaanse quinoa met zwarte bonen, mais en avocado. Een waanzinnig lekker gerecht boordevol smaak en gezonde superfoods! Hoofdgerecht 4 personen 40 minuten Ingrediten Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie) 300 g quinoa 2 tenen knoflook 2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers 1 flinke tl chilipoeder 1 tl komijnpoeder 1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten) 5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden 1 blik zwarte bonen, uitgelekt 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt 2 el fijngehakte verse koriander 2 avocados 1 limoen Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren Bereiding Fruit de knoflook en jalape in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de quinoa, bonen, mais, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee. Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht. Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper. Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Verdeel de avocado en de koriander over de quinoa en serveer. Een lepeltje cre frahe blust de pit een beetje en maakt dit gerecht echt helemaal af! …  Lees verder »

Zalmfiletblokjes met pompoenpasta Ingrediënten voor 4 personen per portie: 3974 kJ / 949 kcal   400 g pompoen-vruchtvlees 4 eetl. olijfolie 4 eetl. kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus 6 eetl. Kikkoman teriyaki marinade 500 g zalmfilet citroensap 500 g spaghetti 60 g pompoenpitten 1 beker crème fraîche (= 150 g) sap en rasp van een 1/2 limoen vers gemalen peper een paar tijm- en majoraanblaadjes   Bereiding Bereidingstijd: 50 min   Snijd het pompoenvlees in dunne plakken en besprenkel dit met 2 eetl. olie en 2 eetl. sojasaus. Leg de plakken pompoenvlees op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze in een voorverwarmde oven bij 220 °C (gas: stand 5, hetelucht 200 °C) in ca. 15 - 20 minuten garen. Was en droog de zalmfilet en snijd deze in blokjes. Besprenkel de zalmblokjes met citroensap en haal ze door een marinade van 2 eetl. sojasaus en Teriyaki. Bereid de spaghetti 'al dente' zoals op de verpakking is aangegeven. Rooster de pompoenpitten in een pan met antikleeflaag (Ø 26 cm).   Braad in ca. 5 minuten de zalm in een pan in de resterende hete olie en draai af en toe om. Voeg de crème fraîche toe. Meng dit met de spaghetti en pompoen en breng op smaak met limoensap en -rasp, peper, een paar tijm- en majoraanblaadjes en de overige sojasaus. …  Lees verder »

Aziatische kipsalade Ingrediten voor 4 personen per portie: 2356 kJ / 563 kcal …  Lees verder »

Druivenjam. …  Lees verder »

KOOLRABISALADE Deze salade kun je toevoegen aan elke maaltijd. …  Lees verder »

Koolrabi salade …  Lees verder »

Quiche kip en paprika In 30 minuten klaar (Voorbereiden:10 minuten) …  Lees verder »

Top