1. Home
  2. mowi
  3. Recepten van mowi
Recepten van mowi

Pastinaak. Een van die 'vergeten' groenten. Ik zag ze op de markt, en dacht: daar kan ik wat mee. Burgers! …  Lees verder »

Zelf voeg ik ook gember kurkuma pasta toe. (Zie het recept) Die maak ik regelmatig zelf. Voor een heerlijk pittige Aziatische bite. …  Lees verder »

Daar wij nogal graag gember en kurkuma toevoegen aan gerechten en dranken,  maak ik regelmatig een soort pasta van gember en kurkuma. Geeft zo'n heerlijke smaak aan veel gerechten en dranken. Sauzen, soepen, stoofpotten etc. En denk aan thee, verse sappen zoals sinaasappelsap en uit de sapcentrifuge zoals wortelsap, bietensap etc., waarmee je de heerlijkste combinaties kunt maken. …  Lees verder »

Zelf bereid ik deze broccoli Sous Vide, maar het kan ook gekookt worden. Ik gebruik de de broccoli in power bowls, maar ook als bijgerecht is het heel lekker. Dan de hoeveelheden verdubbelen. Hier is het recept van de Power Bowl:  https://www.smulweb.nl/recepten/1468017/Power-bowl-rauwe-zalmfilet-japanse-twist …  Lees verder »

Momenteel heel populair: de Powerbowls. Lekker, gezond en het is geschikt voor mensen die wat kilo's willen verliezen. Het lijkt misschien veel om te verwerken, maar als je per onderdeel werkt komt het helemaal goed! Mocht je behoefte hebben aan meer vulling, dan kun je de bowl op de bodem aanvullen met je favoriete rijst of quinoa.   …  Lees verder »

Soms kun je de surimi al gesneden kopen, in julienne. Dat is ideaal voor deze salade. …  Lees verder »

Geachikt voor alle soorten Indonesche gerechten. Kip, vlees, groenten etc. Hoeveel je gebruiken wil hangt van je smaak af. Zelf kruidenmixen samenstellen is eenvoudig en niet zo zout als kant en klaar mixen. En veel smakelijker en voordeliger! …  Lees verder »

Munt, gember en citroen! Lekker! …  Lees verder »

Soms heb ik van die momenten dat ik heel veel groenten over heb. Weggooien is geen optie. Voor het ene gerecht is het net te weinig, voor het andere veel te veel. Wel, aanpassen dus en er je eigen draai aangeven. En deze draai aan Shakshuka was een geweldige. We hebben zitten smullen!  Vergeten foto's te maken. Maar dit is zeker niet de laatste keer dat we deze 'twist' gegeten hebben, dus die komen de volgende keer …  Lees verder »

Een heerlijk bijgerecht geïnspireerd op de Aziatische keuken, wortelsalade met gember, koriander en limoen. Ook lekker als kerstrecept, naast een fondue of gourmet.  …  Lees verder »

Altijd weer wat ansjovisfiletjes over... …  Lees verder »

Eens iets anders en een prima vervanger van aatdappelpuree. …  Lees verder »

Gewoon omdat het zo eenvoudig, lekker en gezond is. …  Lees verder »

In Duitsland kocht ik altijd deze dressing, maar buiten Duitsland is deze moeilijk te krijgen. Op Pinterest dit recept gevonden en vertaald naar het Nederlands. Ontzettend lekker op vissalades met garnalen, surimi, gerookte zalm etc. De in het originele recept genoemde suiker vervang ik door agavesiroop. Vinden wij lekkerder en mengt makkelijker. …  Lees verder »

Bij het opruimen van oude mappen met recepten op papier was dit een van de weinige die nog niet op Smulweb stonden. En eigenlijk toch wel te lekker om niet te bewaren. …  Lees verder »

Zin in het verzamelen van allemaa lkoffie's met smaakjes. …  Lees verder »

Dit recept heeft ooit iemand voor me opgeschreven. Heeft jaren vergeten in de kast gelegen. Nu eindelijk gemaakt en het is heerlijk! …  Lees verder »

Wordt in Duitland ook via Knorr aangeboden. Maar dat heb je echt niet nodig om deze heerlijke soep te maken. Alle verse ingrediënten moet je toch zelf toevoegen. …  Lees verder »

Top