1. Home
  2. molenmeisje
  3. Recepten van molenmeisje
Recepten van molenmeisje

Heerlijk verse poonfilet is zo makkelijk te bereiden en ook overheerlijk met mooi weer, je waant  je in zuidelijke streken en hoeft geen uren in de keuken te staan. …  Lees verder »

Een overheerlijke taart die vooral door het gistdeeg ( van Rutger vd Broek) niet drassig wordt en op zaterdag prima een broodje shoarma kan vervangen. Met andijvie uit eigen tuin en iets minder vlees best gezond. …  Lees verder »

Dit gerecht is simpel te maken en bevat bovendien weinig koolhydraten. Handig als je een beetje wilt afspekken …  Lees verder »

Super simpel, gezond en slank visgerecht. Bovendien is het snel klaar …  Lees verder »

Nooit eerder had ik eigenlijk paprika's zwart geblakerd onder de grill maar het was verrassend simpel en vooral erg lekker. Deze omgekeerde taart is beslist de moeite van het maken waard, het is immers paprika en tomatentijd.  …  Lees verder »

Dit recept kwam ik tegen op internet. Je wordt er bepaald niet slanker van maar het is de zonde waard want het smaakt overheerlijk.   …  Lees verder »

Dit heerlijke recept is pikant en verrassend van smaak. Ik heb het wel het een en ander aangepast want in het origineel gebruik je bijvoorbeeld een rauwe bloemkool die dan geroosterd wordt maar die werd bij mij niet gaar. Het is een gemakkelijk gerecht als je eters krijgt want je voorbereiding is snel klaar en de oven doet het werk. …  Lees verder »

Eindelijk een zuurkool pot met waterslot gekocht  en dus kon ik aan de gang. Kolen kun je scoren bij de Turkse winkel. Ik kocht er twee maar gebruikte er tot nu toe eentje want deze woog maar liefst 5 kilo.   …  Lees verder »

Met een prachtig stuk lam in de koelkast bedacht ik dit gerecht. Ik wilde iets maken met mijn sterke speculaaskruiden. Gekocht bij van der Gaag in den Haag tijdens een dagje op stap. Heerlijke geuren buiten en een super lekker eindresultaat..  …  Lees verder »

Na veel lezen en uitprobeersels heb ik nu ons ultieme recept voor elkaar. Langzaam is de sleutel tot een boterzacht eindresultaat.  …  Lees verder »

Weer een Hairy Dieters recept dus heerlijk pikant en je wordt er niet dikker van. Ik maakte het met couscous want dat was nog in huis.  …  Lees verder »

Een lichte salade die je ruim van tevoren kunt klaarmaken. In plaats van (zelf) gerookte zalm kun je ook gerookte forel of makreel gebruiken. …  Lees verder »

Heerlijke vegetarische, glutenvrije groentekoekjes die in ongeveer een half uur klaar zijn. Ze hebben een nootachtig smaakje. Heerlijk en weer eens een heel andere manier om bloemkool te eten. …  Lees verder »

In mijn achtertuin staan nog een paar dappere palmkolen. Zo leuk om in de winter te oogsten en te eten uit eigen tuin. Ze verkopen deze kool ook bij natuurvoedingswinkels en bij AH heb ik gelezen.  …  Lees verder »

Wat doe je met een restje gekookte spruiten, wat broccoli een half bakje champignons en een rol vers deeg voor hartige taart? Iets lekkers bedenken natuurlijk. Andere groenterestjes kun je zo natuurlijk ook verwerken.  …  Lees verder »

Ken je de Hairy Bikers ofwel de Hairy Dieters? Deze twee mannen houden van  lekker eten en moesten afvallen. Dat is gelukt en dit recept komt uit een van hun 2 kookboeken. Het smaakte boven verwachting lekker en goed pikant. Wij aten 2 porties soep als avondeten maar je kunt ook een portie als lunch gebruiken.  …  Lees verder »

Het klinkt absoluut merkwaardig maar geloof me, het zuurtje en de paling zijn een overheerlijke combinatie. Het idee kwam van een dame die in een boekwinkel in Ermelo  reclame maakte voor haar kook workshops maar nee, een recept was er niet van. Tja dan maar wat experimenteren en dát is gelukt.  …  Lees verder »

Dat iets eenvoudigs ook heerlijk kan zijn kun je hiermee bewijzen. …  Lees verder »

Top