1. Home
  2. mimi_h
  3. Recepten van mimi_h
Recepten van mimi_h

2 kilo tomaten 4 blokjes groentebouillon (of naar smaak) handje witte snelkookrijst …  Lees verder »

Heerlijke sappige gehaktballen …  Lees verder »

Heerlijk suikerbrood. Ik maak het vaak met de helft suikerbroodchips en de helft gehalveerde suikerklontjes. Suikerklontjes smelten meer weg dan de suikerbroodchips. De suikerbroodchips/parelsuiker koop ik bij Drie Kleur Grutterij/Molen de 4 Winden in Rotterdam (www.3kleur.nl). …  Lees verder »

Elke tiramisu die je maakt of ergens eet is weer anders dan de vorige. Want iedereen doet nét iets anders met de ingrediënten, of de verhouding koffie/likeur is iets anders uitgevallen, of er wordt een andere likeur gebruikt. Maar de tiramisu die ik laatst maakte was zo lekker, dat ik het nu maar opschrijf om te onthouden wat ik had gedaan. Maar ja, de volgende pakt natuurlijk toch weer iets anders uit …  Lees verder »

500 g worteltjes 1 tl kaneel 50 g rozijnen 1,5 sinaasappel 2 tl suiker …  Lees verder »

500 g zelfrijzend bakmeel 500 g bruine basterdsuiker 150 g havermout plus extra voor erover 400 g gesmolten boter 10 appels (bij hele grote appels natuurlijk wat minder, ik gebruik het liefst Jonagolds) kaneel 250 g rozijnen, geweld (evt. in rum geweld volgens het recept dat ik kreeg, maar ik heb dat nog nooit gedaan, het is lekker genoeg) …  Lees verder »

Een heerlijk toetje uit de Engelse keuken. Kan met vers fruit gemaakt worden, maar lukt ook prima met diepvries bosvruchten. …  Lees verder »

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven. …  Lees verder »

1 kg pompoen (schoon gewicht) 750 g zure appelen250 uien2 a3 tenen knoflook125 g rozijnen250 g rietsuiker2,5 dl witte wijnazijn1/2 tl gemalen kaneel1/2 gl gemalen kruidnagel1/2 tl kerrie1/2 tl gemalen gember1/2 tl kurkuma1 tl zout1 mespuntje cayennepeper …  Lees verder »

Een pompoen kan heel goed in de oven worden gegaard. Hier volgt een basisrecept. …  Lees verder »

Overgebleven pompoen kan heel goed in blokjes worden ingevroren. Maar om ruimte te besparen kan je er alvast een basispuree van maken, die je invriest en later verder verwerkt. …  Lees verder »

Heerlijk en snel, de volgende dag nog lekkerder als kliekje …  Lees verder »

Nu koop je vast nooit meer kant-en-klaar-zakjes. Heel makkelijk …  Lees verder »

Heerlijke restverwerking voor een runderlapje of wat zure haring …  Lees verder »

Als je gek bent op kippelevers (zoals mijn vader) probeer dit eens! …  Lees verder »

Net een beetje anders door de komijnekaas. Vegetarisch hoofdgerecht. …  Lees verder »

Recept van Jamie Oliver. Lekkerder en goedkoper dan zakjes, eindeloos houdbaar. …  Lees verder »

Vruchtensap …  Lees verder »

Voor een zachter witbrood. Ook als basis voor broodjes of als vlaaibodem. …  Lees verder »

250 gram volkorenmeel en 250 gram bloem, 310 ml water, 10 g boter, 8 g zout (1,5 theelepel), 6 gram droge gist (2 theelepels) of 12 gram verse gist …  Lees verder »

Top