1. Home
  2. mick72
  3. Recepten van mick72
Recepten van mick72

Wie door de Balkan heeft gereisd zal ze ongetwijfeld hebben gegeten, en voor hen die er nog naartoe vertrekken met vakantie, loop ze niet voorbij! …  Lees verder »

Limoncello-sorbetijs â€" succesrecept van Kees Raat Onderstaand recept is van door de beste ijsmaker Nederland: Kees Raat. Iedereen die wel eens bij Metropolitan Deli in de Amsterdamse Warmoesstraat is geweest, weet dat het Italiaanse ijs van deze creatieve chocochef verslavend is. En dit sorbetijs helemaal! …  Lees verder »

Enige jaren geleden waren we op vakantie in een ski-gebied in Tjechië, het Reuzengeberte waar we aan het einde van de middag flinke trek kregen. Naast de mini-golf baan ligt het restaurant Labužník wat eigenlijk een beetje verscholen ligt. Toen we binnenliepen was net de lunchkaart afgelopen (menu voor een laag bedrag, was eigelijk een tussendoortje voor de lange terugrit) maar gingen daar toch zitten.  Daar geen moment spijt van gehad, want de risotto was superlekker.  Thuis maken we dit nog regelmatig, en wanen we ons weer in dit restaurant.  Nu het langzaam weer herfst word en de kastanjechampignons weer verschijnen een prima dag om dit recept weer te maken. …  Lees verder »

Ook uit het receptenboek waar ik eerder over schreef komt dit recept.  Die Italianen weten wel wat lekker is... Buon appetito.   …  Lees verder »

Was op zoek naar een authentiek Italiaans recept, en via een vriendin kreeg ik dit recept.  Dit recept was van haar moeder die uit Italië kwam. Heb dit wat aangepast omdat ik het handschrift en het recept niet meer goed kon lezen (omdat het een oud recept is, flink beduimeld met vette vingers en tomatensaus vlekken). Eet smakelijk (buon apetito) Heerlijke pittige authentieke Italiaanse ovenschotel met veel variatie-mogelijkheden. Veel vrienden en familie willen dit na hun vakantie in Italië dat we hun dit weer serveren.  Deze schotel is binnen een tijdsbestek van 45-60 minuten klaar.  …  Lees verder »

In een eerder artikel schreef ik dat ik al heel lang op zoek was naar het recept van de Piri Piri van René Pluijm. Vele malen geprobeerd dacht ik het recept te hebben... Toch bleef de receptuur knagen, en kreeg ik van vrienden een aflevering te zien die ze destijs hadden opgenomen met jawel de opname van de bewuste aflevering. Dus hierbij het originele recept van René Pluijms Piri Piri. …  Lees verder »

Een keer in Arnhem bij een Turks restaurant een heerlijke stoofschotel met groenten en kip gegeten. Zelf nagemaakt waarbij dit in de buurt komt als wat we destijds aten bij de Blauwe Hoek (superdruk buurtrestaurant). Op dit moment een favoriet in onze keuken en verzoeknummer door de visite. …  Lees verder »

Naast de vele recepten voor gevulde paprika's, miste ik een wat "vollere" smaak. Hoop dat anderen dit net zo lekker vinden.  …  Lees verder »

Op zoek naar het Piri Piri recept van René Pluijm wat ik maar niet kan vinden. Veel recepten bekeken en geprobeerd en aangepast. Nu denk ik dat dit het originele recept is, maar zoals in elke keuken varieert een beetje kok zelf met smaken en hoeveelheden. Dus vindt je het te scherp of te zoet, matig of verhoog enkele ingrediënten. …  Lees verder »

Bedacht me dat ik hier op Smulweb geen recepten kon terugvinden van aspergesoep met paling, vandaar dit recept. …  Lees verder »

Snelle kipcocktail …  Lees verder »

Top