1. Home
  2. mgrietdijk
  3. Recepten van mgrietdijk
Recepten van mgrietdijk

Een paar takjes verse kruiden (b.v. peterselie, rozemarijn, bieslook en tijm 3-4 teentjes knoflook 100 g boter zout en peper een paar druppels citroensap 2 courgettes ca. 370 geroosterde paprika (pot) 600 g halloumi (Cypriotische kaas) 2 el olie aluminiumfolie …  Lees verder »

3 uien 150-200 g gerookt doorregen spek 1-2 el tomatenpuree 4 tl pasta-kruiden (b.v. kruidenmix voor macaroni (Silvo) 1 tl tijm of oregano ca. 800 g gepelde tomaten (blik) zout en peper 400 g spaghetti 50 g parmezaan (stuk) 125 g mozzarella boter …  Lees verder »

1 eetl. boter 3 rode uien, in ringen 100 ml (glaasje) rode port 2 eetl. rietsuiker zout en versgemalen peper 8 plakjes deeg voor hartige taart 1 eetl. bloem 1 camembert-kaasje, in dikke plakken 20 gr. grof gehakte walnoten 4 takjes tijm …  Lees verder »

1 citroen 2 kaneelstokjes 5 dl rode wijn 6 stoofperen, geschild 50 g walnoten 150 gemengde bladsla 3 plakken zachte geitenkaas (ca. 100 g per stuk) 3 eetl. honing 6 plakken ontbijtspek of rauwe ham 1 eetl. verse tijmblaadjes 6 dunne plakjes peperkoek, licht geroosterd 3 eetl. sinaasappelmarmelade of abrikozenjam versgemalen peper Voor de dressing: 1 sinaasappel 50 ml noten- of arachideolie 1 theel. dijonmosterd 1 eetl. balsamicoazijn of rode vruchtenazijn …  Lees verder »

750 ml fruitige rode wijn 1 sinaasappel 1 vanillestokje 100 ml cognac 150 suiker 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 1 steranijs 250 g frambozen 125 g rode aalbessen 125 g bramen 125 g bosaardbeitjes of kleine aardbeien …  Lees verder »

0,5 pak mix door American pancakes 2 dl melk 1 ei 125 ml creme fraiche 2 el mayonaise 1 el citroensap 1 el gehakte bieslook 1 el gehakte munt 100 gr. gerookte zalm 1 takje dille …  Lees verder »

- handvol rucola - blaadjes van 1/2 bosje munt - 1 el geroosterd sesamzaad - sap van 1/2 citroen - extra vergine olijfolie - 250 g halloumi (Cypriotische schapenkaas), in 4 gelijke plakken - 6 abrikozen of 4 perziken, gehalveerd, zonder pit - 2 el honing …  Lees verder »

100 g roomijs 60 g frambozen 2 golden delicious frambozenjam citroen rietsuiker …  Lees verder »

500 ml volle yoghurt 100 ml rode port 2 el balsamico 1/2 el maizena 50 g + 2 el boter 2 el bloem 1 el basterdsuiker zout 400 g aardbeien …  Lees verder »

1 pak filodeeg (ca. 120 g) 100 g champignons 1 courgette (ca. 200 g) 250 wortels 1 kleine ui 2 el olie 100 g erwten (diepvries) zout en peper 2-3 el boter 150 g roomkaas of mascarpone bakpapier …  Lees verder »

200 g frambozen (diepvries) 75 g bloem 1 tl + een beetje cacao 125 ml melk 1 zakje vanillesuiker zout 1 ei 4 tl boter 250 g magere kwark 3 el suiker 100 ml slagroom 1 el gehakte pistachenootjes evt. extra frambozen om te garneren …  Lees verder »

3 tomaten 1 ui 1 pot augurken (200 gr) 3 pakjes gerookte forel (a 125 g) 2-3 el citroensap 1 el olie wat verse dille om te garneren …  Lees verder »

1 kalfsrollade zout/peper olijfolie roomboter 4 aardappelen (vastkokend) geschild en in blokjes 1 winterpeen, schoon geschraapt en in plakken 1 ui, fijngesneden halve prei, in ringen 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt 5 eetlepels grove mosterd 100 g vijgen vijgenhoning zout/peper braadvet van de rollade …  Lees verder »

1 pak wijnzuurkool (500 g) 1 kg aardappels 400 gr gehakt 1 ons katenspek 4 bananen 4 appels  …  Lees verder »

3 sneetjes witbrood 100 g camembert 4 ongepaneerde varkensschnitzels (ca. 175 gr) 2 tl cranberry-compote 1 ei zout en peper 2-3 el bloem 6-7 el olie houten prikkers …  Lees verder »

300 gr gezeefd tarwemeel (geen bloem) mespunt zout 4 el rijststroop extra water 80 ml olijfolie (en een beetje extra) 350 gemengde paddenstoelen 4 bosuitjes 1 teentje knoflook 50 gr walnoten bosje tijm wat zongedroogde tomaatjes grof zeezout …  Lees verder »

1 kg kippenvleugeltjes 2 teentjes geperste knoflook 1 tl ketjap 2 el olie 2 el suiker 2 el verse geraspte gember 3 el sherry 25 g geroosterde sesamzaadjes 4 stengels citroengras …  Lees verder »

2 sinaasappels (onbespoten) 5 el olijfolie zout, peper 1 mespunt cayennepeper 600 gr kabeljauwfilet …  Lees verder »

Top