1. Home
  2. meijca
  3. Recepten van meijca
Recepten van meijca

Voor 16 meiden een 5-gangendiner maken, dat valt nog niet mee. Hoe voorkom je dat de eerste met koud eten op z'n bord zit, terwijl de laatste nog op z'n eten wacht? Stoofpot leek me de oplossing voor het hoofdgerecht. Eerst dacht ik aan Boeuf Bourguignon, maar het was 30 graden, en dat is toch meer voor de winter. Zodoende kwam ik uit op blanquette de veau. Mijn dochter (het feestvarken) was het niet eens met deze keus, blanquette leek haar helemaal niet lekker en ze vond het er vies uitzien. Dus heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. De dames hebben gesmuld. Op hun verzoek het recept. De blanquette is wat minder "blanc", aangezien vlees en groenten bruingebakken zijn, maar ziet er door het contrast van bruin vlees met de witte saus wel smakelijker uit, vind ik. …  Lees verder »

Dit recept bedacht als borrelhapje bij het 21-diner van mijn dochter. Het thema was "Amsterdam". De plakjes lijken (met enige fantasie) op een plattegrond van de Amsterdamse grachtengordel. De bietjes had ik toegevoegd om het contrast van de plattegrond duidelijker te maken, maar ook qua smaak bleek het een groot succes! …  Lees verder »

Een heerlijke zelfgemaakte crispy chocoladeletter, bedacht voor Sintvierders die op dieet zijn. Ook leuk als surprise. (gedicht erbij op aanvraag) Niet echt calorie-arm, maar toch minder dan een kwart van de calorieen van een chocoladeletter van vergelijkbare grootte. En lekker!!!! …  Lees verder »

Peperjam (pepperjelly) is populair in Amerika. Dit is mijn eigen variant. De tomaat maakt het frisser en minder scherp. …  Lees verder »

De vulling is prachtig oranje! Leuk en lekker voor bij de WK voetbalwedstrijd of op koningsdag. …  Lees verder »

In Egypte vond ik de hibiscus-ijsthee zo lekker dat ik een baal gedroogde hibiscus heb gekocht. Hier verkrijgbaar bij natuur- of allochtone winkels. Hibiscus kleurt de peertjes superrood, en voegt een friszure smaak toe. Ideaal als je geen alcohol wilt gebruiken maar toch mooie rode peertjes wilt! …  Lees verder »

Schar is een heerlijke vis. Lekkerder dan tong.(iets steviger en met meer smaak.) …  Lees verder »

Pakje bladerdeeg 1 ei 2 teentjes knoflook sesamzaad Voor de sticky dips: dip 1: Roomkaas met kruiden dip 2: 100 gr stroop, gemengd met 2 tenen knoflook, 1 eetlepel azijn, eetlepel sambal, theelepel 5 spice, zout, peper. Dippings: fijngesneden ham, bosui, geruld gehakt, geroosterde zonnepitten, tomaat in kleine blokjes met koriander, geraspte kaas, etc. …  Lees verder »

Ik ben gek op koriander, maar mijn broer bijvoorbeeld gruwt er van. Wanneer ik hem een oosterse maaltijd voorzet gebruik ik geen koriander in het gerecht, maar serveer deze sambal er apart bij. Zelf ben ik er dol op en smeer het ook als tapenade op brood, doe een lepeltje door mn kop soep of een lik op een broodje kaas. De sambal blijft 3 weken goed in de koelkast. Je kunt ook porties invriezen, maar smaak en kleur gaan dan wel iets achteruit. Met dank aan mijn broer. Ik bedacht deze sambal jaren geleden omdat hij geen koriander lust. …  Lees verder »

Weinig werk, mooi, makkelijk, budget en heerlijk. Gisterenavond bedacht en gemaakt voor 8 personen, vanmorgen was de taart al helemaal opgegeten door mijn vriend en dochter.... …  Lees verder »

Hangop maken met behulp van koffiefilterzakjes gaat veel sneller dan met een linnen doek. Bovendien heeft niet iedereen een wasverzachter-vrije steriele linnen doek. Dit nagerecht ziet er feestelijk uit, de kosten zijn laag en het smaakt naar meer. Zoetekauwen kunnen meer suiker toevoegen. …  Lees verder »

200 gram grove bulgur 3 eetlepels olijfolie 2 uien 2 teentjes knoflook blikje tomatenpuree gedroogde paprika (biber) …  Lees verder »

2 ons gedroogde zwarte ogenboontjes (black eyed peas) 2 uien 1 winterpeen 2 tenen knoflook 2 kippen- of groenten bouillontabletten 2 blikjes tomatenpuree kerrie madras gemalen komijn (koenjit) laurierblad prei koriander of peterselie olijfolie versgemalen peper en zout …  Lees verder »

Heerlijke spinazietaart met het feestelijke uiterlijk van een zonnebloem. Ideaal voor buffetten of feestjes, maar ook prima als hoofdgerecht. Kosten zijn minimaal, effect en smaak maximaal! …  Lees verder »

Top