1. Home
  2. matisse
  3. Recepten van matisse
Recepten van matisse

Eigenlijk is dit recept van Ramon Beuk een voorgerecht voor 4 personen, maar het is zo lekker dat ik er een hoofdgerecht van heb gemaakt. …  Lees verder »

Blue Curaçao-peertjes, Ananassorbet met dragonsiroop en Sabayon van bananenbier, Heb je geen ijsmachine dan koop je gewoon een exotische ijssoort (bv kokos of passievrucht). Of zet het gepureerde ananasmengsel in de vriezer en schep regelmatig goed om. …  Lees verder »

2 komkommers 1 stengel citroengras, gekneusd ½ madam jeanette peper, fijngehakt 2 dl azijn 3 el suiker ½ el zout …  Lees verder »

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?). Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu. …  Lees verder »

600 g kabeljauw (of andere witvis), in grove stukken gesneden 1 tl zout 1½ dl olijfolie 1 tl rietsuiker 1½ rode madame Jeanette, in zeer fijne ringetjes gesneden, zonder de pitjes 1 kleine ui, fijngesnipperd 3 teentjes knoflook, uitgeperst 1 stukje trassi, ± 1 el 1 el ketjap manis 1 el tamarindepasta 2 schijfjes verse gemberwortel, zeer fijn gehakt …  Lees verder »

Pinda Bravoe (voor 6-8 kleine kopjes) Open pangsit met garnalen (8-10 stuks) Surinaamse saté (16 stuks) …  Lees verder »

Rijstgerecht met alle geuren van een Arabische soek, van kardemom en komijn tot honing en harissa. …  Lees verder »

Lekkere platte broden bij currygerechten of om te vullen met salade, (geroosterd) vlees etc. Snel te maken, omdat het maar één keer hoeft te rijzen.  …  Lees verder »

De ultieme weekendsandwich met balsamico-uienmarmelade en rosbief. …  Lees verder »

Een pittige relish van rode ui, chilipeper en koriander van Julius Jaspers en rode-ui-raita van Silvana Franco. …  Lees verder »

De 1e rode ui marmelade is van Julius Jaspers, de 2e marmelade van rode ui en sjalotjes is van Amy Weldon. …  Lees verder »

Fris en romig ijs met een pure aardbeiensmaak. Het ultieme zomerijs! …  Lees verder »

Nederlands nationale snoep in ijsvorm. Ook niet-dropjunkies vinden het verrassend lekker. …  Lees verder »

De beroemde Portugese roomgebakjes. Simpel maar onweerstaanbaar! …  Lees verder »

Een klassiek Italiaans voorgerechtje maar dan met in wijnsiroop verdronken vuurrode meloen. …  Lees verder »

In Toscane wordt een glas van de amberkleurige, harsige en heilige Vin Santo geserveerd met een paar vol met amandelen zittende koekjes om erin te dopen. Het idee voor dit fluweelzachte ijs is puur daaraan ontleend. …  Lees verder »

De intens aromatische Sevilla-sinaasappels hebben een bitterzoete smaak. Het ultieme zomerijs! …  Lees verder »

Top