1. Home
  2. martien22
  3. Recepten van martien22
Recepten van martien22

Dit brood werd vroeger elke dag gegeten. Het werd brood genoemd. Wat wij nu brood noemen was witte mik en anders was het bruine mik.Het brood werd dun gesneden en had een knapperige korst. …  Lees verder »

Lekker bij Indische gerechten zoals bijvoorbeeld nasi en bami …  Lees verder »

Deze schitterende amuse is binnen enkele minuutjes gemaakt en geeft een prachtig resultaat voor op de kersttafel. Ik heb zelf met chilipeper en een scheutje tabasco de garnalen een pittige smaak gegeven, maar je kunt de garnalen ook wat milder houden door ze bijvoorbeeld op smaak te brengen met een scheutje witte wijn, knoflook of citroensap. …  Lees verder »

Na wat uitproberen ben ik bij deze samenstelling gekomen. Het ziet er leuk uit en smaakt lekker fris. …  Lees verder »

Dit is een oud Brabants gerecht. Mij moeder maakte dit al in de jaren 50. Bij ons komt het ook nog geregeld op tafel. …  Lees verder »

Deze avocado tonijnsalade heeft een eenvoudige en verrassende combinatie van ingrediënten, maar is gewoon heerlijk! Deze salade kan worden geserveerd als bijgerecht bij een diner of als lunch. …  Lees verder »

Wij eten asperge , zoals de meesten denk ik, gewoonlijk met gekookte ham, gesmolten boter en een eitje. Op deze manier klaargemaakt krijg je ook verrukkelijke asperges. Dit kan overigens ook met groene asperge. …  Lees verder »

De cake heeft een heerlijke zachte smaak en is met de mooie gele kleur zeer geschikt voor Pasen. Hij is natuurlijk het hele jaar lekker. Ik had nog nooit een cake gemaakt met olie i.p.v. boter of margarine maar was verbaasd over het resultaat. …  Lees verder »

Iedereen vraagt altijd naar het recept. Daarom heb ik het een keer opgeschreven. …  Lees verder »

Nu er weer volop pompoenen zijn is dit een leuke variatie op de vele soorten pompoensoep. …  Lees verder »

Heerlijke bloemkoolcurry met kip, wortelen en cashewnoten …  Lees verder »

Op veel plaatsen is chilipoeder niet meer te krijgen. Meestal is het alleen chilipeper. Dit is het lekkerste recept dat ik tegenkwam en wat gewijzigd heb. Ik wilde dit in mijn blog zetten maar dat lukte niet. http://www.smulweb.nl/blog/martien22/13072/kruiden-en-specerijenmengsels …  Lees verder »

Verrasend lekker en vegetarisch maar je mist het vlees niet. (Bewerking van recept van Chefkoch.de.) …  Lees verder »

Lekker pittige spercieboontjesschotel. …  Lees verder »

Voor twee royaal belegde pizza`s ter grootte van het bakblik uit de oven …  Lees verder »

Ik heb dit gerecht vorig jaar met Kerstmis gemaakt. Mijn vrouw vond het hetzelfde smaken als toen vroeger haar moeder dit klaarmaakte. …  Lees verder »

Top