1. Home
  2. marjamarja
  3. Recepten van marjamarja
Recepten van marjamarja

Lekker op een broodje. …  Lees verder »

Dit recept kwam tot stand omdat de Thaise vriendin van mijn zoon niet zo gek is op Italiaanse gerechten, dus maakte ik een combinatie van Italiaans en Thais. …  Lees verder »

Halve liter droge witte wijn 500 gram geraspte emmentaler 500 gram geraspte oude kaas 2 pakjes Boursin 6 teentjes knoflook maizena 1 eetlepel kirsch . . 1 stronk broccoli ( 3 minuten geblanceerd in een bouillon) 1 Gourgette, geblanceerd in de bouillon. Wortelrondjes beetgaar maken 1 rode of gele paprika (rauw) een paar stengels bleekselderie.(rauw) Gebakken champignons. Gehaktballetjes (gebakken) Stokbrood en uienstokbrood. Radijsjes. En verzin zelf verder maar wat je lekker vind... :-) …  Lees verder »

Dit is eigenlijk een Tajine gerecht, maar kan ook in een gewone pan gemaakt worden. …  Lees verder »

Vegetarisch gerecht. …  Lees verder »

1 pompoen van ongeveer 15 cm doorsnee, 2 middelgrote uien, 2 winterpenen, 1 flinke theelepel komijnzaad, theelepel Garam massala, iets zout. kokend water, 2 a 3 kippen of runderbouilonblokjes. …  Lees verder »

Een rode zalmsalade naar recept van mijn moeder, ik maak deze salade al ruim 40 jaar want als kind hielp in mijn moeder vaak in de keuken, ik heb nooit iets aan het recept veranderd omdat de familie hem op deze manier het lekkerst vind, gebruik nooit pink zalm voor dit gerecht, alleen de rode zalm. …  Lees verder »

300 g roomboter 1% vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker 225 g witte basterdsuiker 15 eierdooiers 3 eiwitten flinke mespunt zout 75 g bloem 2 theelepels anijspoeder 4 theelepels kaneelpoeder 1 theelepel kardemompoeder 3 theelepels ketoembar 2 theelepels kruidnagelpoeder % theelepel laos 4 theelepels nootmuskaatpoeder 1-2 eetlepels melk of room …  Lees verder »

3 grote aardappels: vastkokers 1/4 stukje adjoema peper of madam jeanet 1 koffiekopje hindoestaanse massala Beetje aromat 1 laulierblaadje 2 pimentkorrels 1 grote teen knoflook zout zonnebloemolie Voor de groenten 300 gram kouseband 1 klein teentje knoflook 1 ui 1 tomaat 1/2 kopje ketjap manis (zoet) zout mespuntje laos sambal oelek 2 Rotikoeken, te koop bij toko, (diepvries) …  Lees verder »

Hachee van runderriblappen maken in 30 minuten. …  Lees verder »

250 g kipfilet in reepjes 50 ml olijfolie (voor het bakken) 300 g pompoen (geschild en in blokjes gesneden) 125 g Noodles 30 ml citroensap 50 ml olijfolie (voor de dressing) 1 cm verse gember (geschild en fijngehakt) 2 serehstengels (binnenste blaadjes fijngehakt) 1 zakje waterkers ? komkommer (in plakjes) peper, zout  …  Lees verder »

4 kippenpoten elk in tweeen gehaktversgemalen zwarte peper45 ml. zonnebloemoliezou100 gram bacon100 gram ui3 a 4 teentjes knoflook2 rode paprika's1 blik gepelde tomaten van 200 gram1 kippenbouillonblokje45 ml. slagroom60 ml.chilisausoregano. …  Lees verder »

100 gram macadamia's100 gram amandelen met vlies100 gram ongezouten cashewnoten100 gram ongezouten pinda's met vlies1 theel.vijfkruidenpoeder1/4 theel.chilipoeder1 theel.sesamolie3 eetl. milde ketjap …  Lees verder »

1 teen knoflook1.5 dl. tomatenketchup1 eetlepel milde paprikapoeder0.5 eetlepel oreganozout peper500 gram hamlappen2 uien1 rode en 1 groene paprika8 champignons6 iets dikker gesneden plakjes ontbijtspek …  Lees verder »

Olie of vloeibaar frituurvet 1 Rauwe Biet1 WinterwortelHalve Selderijknol (zee) zout. …  Lees verder »

Een lekkere pittige frisse salade …  Lees verder »

1 pak koopmans oliebollenmix1 pakje banketbakkersroomZonnebloemolie …  Lees verder »

400 gram runder of h.o.h. gehakt50 gr. kruim van oudbakken wit of bruinbrood4 eetlepels fijngehakte peterselie1 klein losgeklopt ei1 a 2 eetlepels zeer fijngesnipperde uipeper uit de molenzout2-3 eetlepels bloem1 middelgrote ui1 middelgrote wortel1 in plakjes gesneden dikke prei2 in stukjes gesneden bleekselderij50 gram in plakjes gesneden champignons3 eetlepels zonnebloemolie2 theel.suiker2 eetl.maizena2 eetlepels tomatenketchup1 eetl.rode wijnazijn2 theel.soja of worchestersaus. …  Lees verder »

Lekkere kleine borrelhapjes in satesaus maar ook goed bij nasi of bami te gebruiken. …  Lees verder »

Top