Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. marja_wessels1
  3. Recepten van marja_wessels1
Recepten van marja_wessels1

Appeltjes in de koelkast die echt op moesten. Harde stukken appel in een taart laat ik vaak liggen. Mooi moment om te kijken of een gare appelvulling een optie is.  …  Lees verder »

Ik heb een Slowcooker (Crock-Pot) gekocht. Het eerste vleesgerecht viel tegen. Wel dacht ik gelijk dat de erwtensoep wel eens lekker kan zijn hieruit.  Nou dat is een ding wat zeker is. 😋 …  Lees verder »

Ik ben verzot op kaas-uien brood. Vaak maak ik snelle broodjes met afbakbroodjes, gefruite uitjes en geraspte kaas. Maar deze volledig zelfgemaakte broodjes zijn veel en veel lekkerder.  …  Lees verder »

Ik had nog mascarpone en crème fraîche in de koelkast waarvan de houdbaarheidsdatum bijna voorbij was. Tijd voor een experiment dus.  …  Lees verder »

Bij het maken van mijn goulash met pompoen (http://www.smulweb.nl/recepten/1458653/Goulash-a-la-marja-uit-de-oven-variatie-met-pompoen) hou ik altijd 200 gram pompoen over. Invriezen bleek minder succesvol, weggooien is zonde. Daarom een keer pompoensoep gemaakt.  Dat was wel een succes. :-)   …  Lees verder »

Jaren geleden hebben wij een bus shoarmakruiden gekocht waar we heel lang mee gedaan hebben. Helaas is het merk (Euroma, Spice Islands) gestopt met de verkoop van deze kruiden. Aan de hand van de ingrediënten die op de verpakking stonden ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van een kruidenmix. En deze komt echt in de buurt van het origineel.  Wij willen niets anders meer.  …  Lees verder »

Trek in appeltaart, maar geen zin om 'm te maken? Dit is een uitstekend supersnel alternatief. Zonder suiker en koolhydraatbeperkt. En het belangrijkste: heel lekker. …  Lees verder »

Ik ben gek op vanillevla en gek op taart. En toch had ik nog nooit een flan gegeten. Hoe is het mogelijk. ;-) ik heb inspiratie opgedaan door verschillende recepten te lezen en heb er mijn eigen versie van gemaakt.  En dit recept is goedgekeurd door mijn Oompie, een flan-expert. :-) …  Lees verder »

Zondag is voor mij vaak bakdag. Wij doen namelijk graag mee aan de mooie Duitse traditie in de middag tijd voor kaffee und kuchen. Vandaag weer eens tijd voor een experiment. Een Griekse yoghurt/mascarponetaart volgens eigen recept. En het is ook nog eens koolhydraatarm.  …  Lees verder »

Een ovenschotel waarmee je ruim voldoende groente binnenkrijgt. Het is geïnspireerd op een recept uit een van de kookboekjes van het Zuivelbureau en het was een favoriet gerecht van mijn,  helaas in 2005 overleden, vader. Nu heb ik er een koolhydraatarme ovenschotel van gemaakt.  …  Lees verder »

Ik hou van lekker eten en van koken.  Ik experimenteer graag met koken en zodoende heeft 'mijn' goulash zich verder ontwikkeld. Heel belangrijk: je maakt dit klaar de dag voordat je het gaat eten! Dat is echt essentieel bij dit recept.  …  Lees verder »

Ik vind Nutella heerlijk, maar het is zo zoet. Nu heeft Blue Band hazelnootpasta met 80% minder suiker. Daar kan ik wel iets koolhydraatarms mee maken dacht ik gelijk. …  Lees verder »

Gekookte spruitjes lust ik niet. Ik maakte altijd al gesmoorde spruitjes met spekjes en uien. Nu wilde ik daarop een variatie maken: iets uit de oven. En het is gelukt.  …  Lees verder »

Zo'n vijftien jaar jaar geleden ging gewone karbonade vervelen en ik wilde wel eens wat experimenteren. Dat lukte goed en het werd één van de favorieten van mijn vader. 🙂 …  Lees verder »

Top