1. Home
  2. marikag
  3. Recepten van marikag
Recepten van marikag

Voor deze heerlijke soep heb ik diverse recepten gecombineerd en met succes! …  Lees verder »

Dit recept komt uit een oud Indonesisch kookboekje. (1980) In dit boekje worden vaak gedroogde specerijen gebruikt. Die heb ik zoveel mogelijk vervangen door verse, want dat is toch lekkerder:-) …  Lees verder »

Dit toprecept staat op de website van koksinfrankrijk.nl en wil ik graag delen met Smulweb gebruikers. (Je kan daar trouwens veel goede recepten vinden, een fijne aanvulling op wat Smulweb al biedt.) Doordat je het vlees langzaam gaar stooft, wordt het heerlijk mals en valt van het bot af. Je krijgt een soort draadjesvlees. Nadat het vlees gaar was, heb ik het in een voorradbakje laten afkoelen en in de koelkast gezet. Dit soort gerechten is de volgende dag altijd lekkerder! De volgende dag heb ik de botten, de stukken vet en de steranijs verwijderd. Daarna heb ik het opnieuw verwarmd.  …  Lees verder »

Dit recept kreeg ik van mijn broer, het is echt een heerlijk sausje voor bv bij gebakken witvis. Maar ik weet zeker dat het ook bij vlees of groenten heerlijk smaakt! Je maakt de saus een op gevoel, ik heb dus niet de exacte hoeveelheden.  …  Lees verder »

Deze salade serveerde ik bij Mexicaanse kip in chocoladesaus. Een uitstekende combi maar deze lekkere salade past bij tal van gerechten. …  Lees verder »

Ik heb dit recept zelf nog niet geprobeerd maar het lijkt me erg lekker. …  Lees verder »

Wanneer je de ingredienten leest, denk je misschien, wow, daar gaat veel gember in. Maar de smaak overheerst helemaal niet. Het is gewoon een heerlijk smaakvol gerecht met knapperige groenten. Hier viel het erg in de smaak. …  Lees verder »

Dit is een heerlijke curry waarin hartig, zoet en pittig samenkomen. Een echte aanrader! Het recept is met varkensvlees, maar is makkelijk te vervangen door kipfilet. De suddertijd wordt dan wat korter.  …  Lees verder »

De basis voor dit recept komt uit een oud Blue Band kookboekje. Dit heb ik iets veranderd, en er nog wat extra ingedienten aan toegevoegd om het extra lekker te maken. …  Lees verder »

Dit is een ontzettend lekkere overnschotel met hartig vlees en zoete appel.  …  Lees verder »

Dit is een van mijn meest favoriete stoofvlees recepten. De smaak is heerlijk hartig en vol. …  Lees verder »

Deze soep is gebaseerd op een recept uit de Allerhande, maar heb er nog wat extra ingrediten aan toe gevoegd waardoor ie nog lekkerder wordt. …  Lees verder »

Dit gerecht heb ik losjes gebaseerd op sambal goreng boontjes …  Lees verder »

Ik heb dit recept al 20 jaar, ooit uit een Indiaas kookboek gekopieerd. Hier heb ik mijn eigen draai aan gegeven, door oa meer vlees te gebruiken en het knoflookpoeder en gemberpoeder te vervangen door verse knoflook en gember. De kleine losse specerijen doe ik in een thee-ei, zodat ze makkelijk te verwijderen zijn wanneer het gerecht klaar is. De grote stukken vet die aan het vlees zitten gooi ik niet weg, maar maal ik in de hakmolen tot gehakt, en laat ik samen met het vlees mee bakken. Het smelt dan en laat veel smaak achter. …  Lees verder »

De inspiratie van dit gerecht komt uit een recept van de gebruiksaanwijzing van de broodbakmachine. Ik heb hier zelf nog wat specerijen aan toegevoegd en het resultaat mag er zijn. …  Lees verder »

Ik heb mijn eigen draai gegeven aan diverse raita recepten. …  Lees verder »

Dit recept is geïnspireerd op Tante Greets spaghetti bolognese van de AH site. Ik heb het iets aangepast en er een overheerlijke lasagne van gemaakt. Het is het allerlekkerste als je de saus één of twee dagen van te voren bereidt. …  Lees verder »

Ik heb uit een Surinaams kookboek 3 gerechten gebruikt en dit met witte rijst en mangochutney tot een compleet hoofgerecht gemaakt. Het viel erg in de smaak en ik hoop dat ik hiermee meer mensen een plezier doe :-) …  Lees verder »

Ik heb al vele varianten van kaasfondue gemaakt, maar blijf deze het lekkerst vinden. Dit recept gebruik ik al ruim 15 jaar, helaas ben ik niet meer zeker van de bron. …  Lees verder »

Het is een ideaal gerecht om te maken voor meerdere personen. Met een frisse salade erbij een volwaardige maaltijd. …  Lees verder »

Top