1. Home
  2. marijanrunhart
  3. Recepten van marijanrunhart
Recepten van marijanrunhart

Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paarden- of rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Zuurvlees wordt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg gegeten, veelal bij frieten of aardappelpuree. Bij de frituur in Limburg kan men meestal een frietje met zuurvlees krijgen, maar ook in veel restaurants en eetcafés, snackbars en eethuizen is zuurvlees te krijgen. Bij ons thuis een gerecht waar iedereen blij van wordt!!  Er zijn veel varianten, ik ben net zo lang aan het expirimenteren geweest tot mijn gezin en vrienden het heerlijk vonden!! …  Lees verder »

Deze tomaten-cremesoep is een heerlijk friszoete .en vooral bijzonder soepje door de zelfgemaakte pesto en de balletjes van cherrytomaat …  Lees verder »

Gnocchi zelf maken, dat kan echt. Als je het mengsel in de pan ziet, vraag je je af hoe het ooit kan veranderen in kleine, zachte kussentjes, maar dan vergeet je je keukenprinsessenvingers... Deze gnocchi van pompoen hebben veel meer smaak dan gewone gnocchi. En wat de bacon betreft, maak je geen zorgen, die is arm aan calorieën! En waar vraagt het volk nog meer om? Niets dan een beetje Dille... …  Lees verder »

Heerlijke koude soep,voor warme dagen, zowel als lunch of voorgerecht! …  Lees verder »

Blauwvingers is de naam van een koekje. Het koekje is genoemd naar de bijnaam die de inwoners van Zwolle in de middeleeuwen kregen naar aanleiding van het volgende voorval. De stad Zwolle verkocht een klokkenspel aan rivaal Kampen en Kampen belaalde met de kleinste munteenheid, een wagenvracht duiten. De inwoners van Zwolle telden al het kopergeld na en hielden er blauwe vingers aan over. …  Lees verder »

Heerlijk nagerecht om de bbq mee af te sluiten!! …  Lees verder »

Super soepje, gewoon een x anders. Makkelijk, snel en één die iedereen lust! …  Lees verder »

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust! …  Lees verder »

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2. …  Lees verder »

Super makkelijke en heerlijk pita broodje met kaas, ham en ananas! …  Lees verder »

Heerlijk brood voor bij de soep of mijn maaltijd salade van krieltjes sperziebonen en cherry tomaatjes die ook op smulweb staat …  Lees verder »

Heerlijke salade die het altijd goed doet, super makkelijk vooral als je eters krijgt omdat hij van tevoren klaar te maken is en dan nog lekkerder smaakt. Dus ideaal voor de weekenden!! …  Lees verder »

Zuurkoolbroodjes met kip room en rozijnen. Heerlijk gerecht voor in de weekenden. Ik maak er vaak heel veel en wat ik over hou gooi ik in de vriezer en bij onverwchts bezoek haal ik ze uit de vriezer en tover je zo een heerlijk makkelijk gerecht op tafel [natuurlijk wel weer ff in de oven opwarmen] …  Lees verder »

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn. …  Lees verder »

Top