1. Home
  2. marcuspolman
  3. Recepten van marcuspolman
Recepten van marcuspolman

Mijn favoriete steak is een cote de boeuf, met een fraaie marmering en een randje vet. Geserveerd met het bot er nog aan én met knapperige kaantjes. Dit is een basisrecept dat ik ooit leerde van driesterren-veteraan Cees Helder. Het recept is afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteaks.nl voor handige video`s (of - als dit je recept je bevalt - het bestellen van het boek). …  Lees verder »

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke steak tartare. Naar een recept van Flo, de beroemde brasserie in Parijs (en Amsterdam). Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek). …  Lees verder »

Een klassieke steak voor vuurzuchtige vleesliefhebbers. Een flinke scheut cognac in de pan en even goed de fik erover. Goed voor een extra vleugje schroeismaak én wat spektakel in de keuken. Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek). …  Lees verder »

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke entrecote met zgn Cafe de Paris boter. Er gaat maar weinig boven zo`n zachtsmeltende klont kruidenboter op een gebakken of gegrilde steak. Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek). …  Lees verder »

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke rib eye met de saus der steak-sauzen, een friszure bearnaise. Het recept is afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteaks.nl voor handige video`s (of - als dit je recept je bevalt - het bestellen van het boek). …  Lees verder »

Top