1. Home
  2. marcdepester
  3. Recepten van marcdepester
Recepten van marcdepester

Een heerlijk origineel en licht vispannetje met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo. …  Lees verder »

Deze zalmtartaar en garnalenmousse vormen samen een feestelijke combinatie, perfect om samen in een glaasje of verrine koud te serveren, als voorgerechtje of als amuse. Dit recept is voor 10 glaasjes  …  Lees verder »

Een heerlijk zomers Spaans gerecht, deze tomatenbouillon met rijst en een sappig stukje kabeljauwfilet. Heerlijk fris en ook pittig! …  Lees verder »

Een heerlijke ovenschotel in de lente is deze aspergegratin met kabeljauw. Heel makkelijk, lekker en gezond. Een aanrader! …  Lees verder »

Een heerlijk kruidig gerecht, waarvoor we onze inspiratie haalden uit de Siciliaanse keuken, daar gebruiken ze trouwens ook couscous! Caponata is een tomatensaus met aubergine en andere groenten. Heerlijk bij het kruidige vlees, dat we nog wat extra smaak geven met venkelzaadjes. Een Italiaans gerecht met pit !  …  Lees verder »

De smaken van de winter in combinatie met een prachtig, feestelijk stuk côte de boeuf met een overheerlijke sjalottenjus !  …  Lees verder »

Bijzondere combinaties die van dit gerecht 'iets' speciaal maken...lekker !!!!!! …  Lees verder »

Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong.   In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree .   Lekker met   zilvervliesrijst. …  Lees verder »

Zagorski štrukli is al eeuwen bekend in het noordwestelijke deel van Kroatië rond Zagreb. Ze worden op talloze manieren bereid - zout of zoet, gebakken of gekookt. U kunt štrukli ook vinden als voorgerecht, hoofdgerecht of dessert. Sinds 2007 - het Ministerie van Cultuur heeft het toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Kroatië. …  Lees verder »

In Portugal wordt het stoofvlees bereid met een zogenaamde refogado, een mengsel van ui, knoflook en tomaat in vet €" meestal olijfolie €" gestoofd. Deze refogado is een basis die je in heel veel vlees en visrecepten tegenkomt. Je kunt bijna zeggen dat dit de €ziel' van de Portugese keuken is. …  Lees verder »

Stoofvlees en stoverij kennen ze ook in Azië ; je mag kiezen of je rijst of frietjes erbij gaat geven , altijd lekker !  …  Lees verder »

In een restaurant heb ik wel eens zalm teriyaki gegeten en dat vond ik erg lekker. Dit bracht mij op het idee om zelf zalm teriyaki uit de oven te maken. Het is echt super simpel om te maken en het resultaat is erg lekker. Serveer de zalm bijvoorbeeld met noedels en groenten. …  Lees verder »

=18pxHeb je toevallig nog pangasius of kabeljauw in de koelkast (of vriezer) en heb je zin in een gerecht met lekker veel groenten? Maak dan vooral eens dit zomerse eenpansgerecht met vis, lekker met onder andere aubergine, courgette en paprika. En het voordeel van een eenpansgerecht is€ lekker weinig afwas! …  Lees verder »

Als er iets is dat eenvoudig is om te maken, dan zijn het wel traybake recepten. Zelf noemen we ze gewoon lekker bakplaat recepten. Deze bakplaat met zalm, courgette, krieltjes en paprika schuif je binnen een mum van tijd in de oven. Eet smakelijk!  …  Lees verder »

=18pxEen pittig en gezond vissoepje …  Lees verder »

=18pxEen heerlijke zomerse salade met maar 350 kcal per portie! Je kan het ook als hoofdgerecht eten met krieltjes …  Lees verder »

Top