1. Home
  2. marcdepester
  3. Recepten van marcdepester
Recepten van marcdepester

Lekker gerecht uit de States dat je kan serveren op een warm bord noedels  voor een vullende maaltijd. …  Lees verder »

Ik ben helemaal weg van deze bereiding waarbij het vlees en de aardappelen prachtig samengaan met de dikke, romige jus van kokosmelk. Lekker !! …  Lees verder »

Mirchi Ka Salan is een verrukkelijk warm bijgerecht . De belangrijkste ingrediënten zijn groene chili pepertjes en pinda's. Eerst worden de pepers gefrituurd om een rokerige smaak te krijgen en vervolgens gekookt in een pittige saus van pinda's en sesamzaad, gekruid met koriander, komijn en kurkuma.   …  Lees verder »

Lekkere gemengde groenten in kokos en yoghurtsaus...is een populair bijgerecht in de traditionele Kerala-, Tamil- of Udupi-keuken , het wordt vaak bereid in de meeste Zuid-Indiase huishoudens. Groenten die gewoonlijk in de Avial worden gebruikt, zijn de olifantenjam, weegbree, pompoen, wortelen, bonen, eierplant, komkommer, drumsticks, slangenpompoen en in sommige gevallen de bittere pompoen (in Noord-Kerala-versies). Dit gerecht wordt meestal met rijst gegeten. …  Lees verder »

Idiyappam is een ontbijtgerecht dat populair is in de deelstaten Kerala en Tamil Nadu, beide in de zuidelijke punt van India. Het wordt ook wel noolappam genoemd in Sri Lanka  …  Lees verder »

Dit zeer pikante  gerecht is alleen bestemd voor de liefhebbers van erg spicy food !  …  Lees verder »

Dit smakelijke Keniaanse traditionele gerecht bestaat uit hapklare stukjes vlees gemarineerd in een stoofpot gemaakt met veel tomaten, uien, knoflook, hete pepers en verse kerrieblaadjes of -poeder. Traditioneel is het gebruikte vlees meestal rundvlees, maar lamsvlees, schapenvlees of kip zijn ook geweldig. …  Lees verder »

=18pxGravad lax is een typisch Scandinavisch gerecht van rauwe zalm en kruiden, met name dille. Er hoort een zoet sausje bij, waarin dille en mosterd de hoofdrol spelen. …  Lees verder »

=18pxSmørrebrød is in Noord-Europa een echte way of life: een moment van rust en traditie. Heerlijk artisanaal brood met vers gerookte vis, gepekelde groenten, uien en kruiden. Elke Scandinavische kok probeert van zijn smørrebrød een klein kunstwerkje te maken. …  Lees verder »

Maak kennis met je nieuwe favoriete pasta. Het is pittig, nootachtig, zoet en extra pikant.  Dit gerecht is een kruising tussen de pittige knoflook-chili-olie-noedels en Thaise pinda-noedels.  …  Lees verder »

Een eenvoudige,  pittige Thaise rode curry van 30 minuten met zalm. Dit is het perfecte doordeweekse diner . Je kunt serveren met een kant van witte rijst of naan om in de heerlijke levendige Thaise rode currysaus te dippen. …  Lees verder »

[color=rgba(0, 0, 0, 0.7)]Macaroni met kaas en ham is altijd een goed idee. Snel klaar en geliefd bij de jong en oud, voeg er witloof aan toe voor meer smaak en meer voedingsstoffen.[/color] …  Lees verder »

[color=rgba(0, 0, 0, 0.7)]Experimenteer jij graag met pizzatoppings? Dan is dit recept voor pizza met witloof iets voor jou. Gesmaakt door jong en oud![/color] …  Lees verder »

Quiche met witloof, lekker simpel en seizoensgebonden. Bovendien ook heerlijk in combinatie met peer, geitenkaas en gedroogde ham in een quiche.  …  Lees verder »

Op zoek naar een gemakkelijk maar toch smaakvol gerecht? Kipfilet met gestoofd witloof en een mosterdsausje.  …  Lees verder »

Top