Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. magdas
  3. Recepten van magdas
Recepten van magdas

Heerlijk, dat prachtige weer! Ideaal voor een gezellige barbecue. En dat kan best ook zonder vlees. Het aantal ‚€ėdeeltijds vegetari√ęrs' neemt immers almaar toe en ook zij kunnen genieten van een lekkere grillsessie. Wij geven je graag 10 tips voor een vegetarische barbecue.1. Kies bewust voor ‚€ėbarbecuegroenten'¬†Sommige groenten zijn beter geschikt om te grillen dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan aubergines, paprika's, courgettes, tomaten, uitjes en champignons. Daar kan je best rekening mee houden bij je aankopen. De iets hardere groenten, zoals asperges en wortels, blancheer je best even vooraleer je ze grilt. Ze zijn dan sneller klaar en behouden ook beter hun kleur.¬†¬†¬†2. Wees voorzichtig met vleesvervangersDe meeste vleesvervangers (zoals vegetarische hamburgers of worsten) zijn vaak niet geschikt om te grillen. De textuur kan bijvoorbeeld snel veranderen naar karton- of rubberachtig. Controleer dit daarom goed bij je aankoop!3. Marineer je groenten¬†¬†Voor veel mensen zijn marinades een van de belangrijkste elementen van een vleesbarbecue. Maar ook bij groenten zijn die marinades heerlijk! Probeer voor je groentjes bijvoorbeeld deze¬†marinade met sinaasappel, gember en look¬†of deze¬†pittige marinade met chili, koriander en limoen.¬†4. Gebruik voldoende vetstofVoor groenten die je liever niet marineert, gebruik je best genoeg vetstof (bij voorkeur olijfolie). In tegenstelling tot vlees bevatten groentjes immers zelf (bijna) geen vetten en voeg je deze dus best toe om ze mooi te kunnen grillen.5. Zorg voor originele en lekkere sauzen¬†¬†Sauzen horen bij een barbecue. En dus ook bij een vegetarische barbecue. Pas je sauzen echter wel aan zodat ze bij de groentjes passen. Zo kan¬†deze wasabimayonaise¬†voor extra pit zorgen en is dit¬†sausje van geroosterde tomaten¬†gegarandeerd een hit bij vegetari√ęrs! Ook grilkruiden zorgen voor een wereld van verschil en zo kan je (net als bij vlees) tijm en rozemarijn gebruiken om die typische grilsmaak te verkrijgen.¬†¬†6. Bereid je favoriete recept‚€¶ zonder vlees!Vele mensen beginnen niet aan vegetarische gerechten omdat ze het recept te moeilijk vinden. Wij hebben daarvoor een goede tip. Veel van je gekende recepten zijn immers perfect te bereiden zonder kip of vlees! Zo is een pitta met groentjes en een lekker sausje ook heerlijk. Of een pizza, gegrild op de barbecue, met kaas en verse kruiden, maar zonder vlees.¬†7. Houd vlees en groenten gescheiden op het roosterHet is voor vegetari√ęrs natuurlijk niet leuk dat hun groenten naar vlees smaken. Zorg daarom voor twee afzonderlijke zones op je rooster of kuis je rooster vooraleer je de groentjes grilt.¬†8. Speel met de warmte van je barbecueGroeten en fruit hebben in de meeste gevallen minder hitte nodig dan vlees. Speel daarom met de warmte van je barbecue en leg bijvoorbeeld alleen aan 1 zijde kolen. Zo kan je tussen de ‚€ėhete' en de ‚€ėwarme' zone wisselen en aanvoelen wat het beste werkt.¬†¬†¬†9. Zorg voor ‚€ėpairing juices'In de gastronomie zijn bijpassende sappen al even aan een opmars bezig. Ze vormen een prima alternatief voor bijpassende wijnen en zijn door de ingredi√ęnten zelfs gemakkelijker te linken aan de gerechten. Ook bij een barbecue kan je zo verrassend uit de hoek komen. Serveer je gegrilde tomaten? Maak dan een sapje van tomaat en aardbei. Of gaan er worteltjes op de grill? Een wortel-sinaasappelsap met een snuifje gember is gegarandeerd een goede match!¬†10. Denk ook aan de kleinstenEen vegetarische barbecue is meestal de keuze van de volwassenen. Spendeer daarom wat extra moeite aan de gerechten voor de kleinsten zodat zij het ook plezant vinden! Snijd je groenten bijvoorbeeld in vormpjes of prik ze op brochettes voor het grillen. Kies ook zeker voor de groenten die je kinderen graag eten.¬†¬†¬† …  Lees verder »

Vegetari√ęrs worden misschien nogal eens over het hoofd gezien Als er een gezellige BBQ gepland staat. …  Lees verder »

Ik wilde¬†graag deze hachee met rode kool¬†in de slowcooker bereiden, maar eigenlijk moeten zowel de hachee als de rode kool apart bereid worden. Maar tja, ik heb maar √©√©n slowcooker en het moest de volgende dag klaar zijn.Toen ik de ingredi√ęntenlijst bestudeerde zag ik dat er veel overeenkwam. Aangezien het toch samen gegeten wordt, dacht ik dat het vast ook geen kwaad kon om het samen in √©√©n¬†slowcooker te bereiden. En ik had gelijk. Toen ik 's ochtends opstond kwam me een heerlijke geur uit de keuken tegemoet. Het gerecht was heel goed gelukt en het vlees was heerlijk mals. Dit ga ik vaker maken deze herfst en aankomende winter!Ik heb mijn slowcooker nu bijna een jaar in huis en ik ben er nog steeds heel blij mee. Al gebruik ik het nog niet zo vaak als dat ik zou willen, wat jammer is, want het is zo makkelijk. De avond van te voren zet je alles klaar in de slowcooker en de volgende ochtend is het gerecht klaar. Of je zet 's ochtends alles klaar en als je thuiskomt dan wacht er een lekkere warme maaltijd.Ideaal dus voor drukke gezinnen die toch willen genieten van een hartverwarmende huisgemaakte stoofpot,¬†zoals deze hachee met rode kool. …  Lees verder »

Deze vegetarische spinazie pasta is echt ontzettend lekker en gezond, makkelijk om te maken en bovendien vegetarisch. Een paar keer per week vlees laten staan is helemaal niet erg. Je houdt geld over om op de dagen dat je wel vlees op tafel zet, te kiezen voor biologisch en traceerbaar vlees. …  Lees verder »

Vandaag heerlijke bruine bonensoep gemaakt. BRUINE BONENSOEP met CHORIZO, SALAMI week 400 gram bruine bonen een nacht ervoor. …  Lees verder »

Ik kwam dit recept tegen en het is echt mijn favoriete recept voor pompoensoep geworden. Heerlijk kruidig voor een koude winterdag. …  Lees verder »

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool. ¬†Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het n√≥g lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees. …  Lees verder »

Je kunt de peren heel laten of in parten snijden. Ik kies¬†liever voor het eerste, omdat je ze dan alleen hoeft te schillen en niet het klokhuis eruit hoeft te halen. Het staat bovendien ook veel mooier, een peertje met steeltje op bord. …  Lees verder »

In de supermarkt viel mijn oog op het potje Zwolsche stoof kruiden van Jonnie boer.. De tekst ‚€ėkrachtige specerijenmelange voor een oer-Hollandsche stoofpot' sprak me wel aan. En zeg eerlijk, zo'n kant en klare kruidenmix is toch ideaal? Gemak dient soms de mens.. De mix bestaat uit o.a. kruidnagel, gerookte paprika, ui, zwarte peper, knoflook, ¬†laurier, piment, korianderzaad, kaneel, nootmuskaat, komijn, anijs en mosterdzaad en is 100% puur en natuurlijk zonder toegevoegd zout.Wat ik laatst al zei, nu het herfst is draait mijn slowcooker weer op volle toeren.. We hebben zitten smullen van dit frietje Zwolsche stoof. Je hoeft er natuurlijk geen friet bij te eten, met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree zal het ook heerlijk smaken! Ik koos dit keer trouwens voor zoete aardappel friet vandaar de oranje kleur, deze maakte ik klaar in de airfryer. …  Lees verder »

Champignongoulash. Een oud recept maar zo lekker om af en toe weer eens te maken! En in de slowcooker gaat het ook prima! …  Lees verder »

Een heerlijk pastagerecht uit de slow cooker. Ook de kids listen hier wel pap van. De gekookte pasta roer ik aan het eind van de kooktijd erdoor heen. …  Lees verder »

Soto Ajam met gebakken uien, rijst, spitskool en ei. Makkelijk in de slowcooker! …  Lees verder »

Tijd voor een weer een heerlijk gerecht uit de slowcooker!Pulled chicken met champignonroomsaus staat er dit keer op het menu! Wij vonden het heerlijk en gaan dit nog veel vaker maken! …  Lees verder »

Top