1. Home
  2. maaike76
  3. Recepten van maaike76
Recepten van maaike76

Van de gelijknamige en meest experimentele chocolaterie te Amsterdam …  Lees verder »

...is volgens mijn zusje 1 van de lekkerste die er zijn! …  Lees verder »

Met oud & nieuw at ik bij vrienden die deze supersimpele doch zeer smakelijke kip uit de oven trokken. Minder is meer!! …  Lees verder »

Warme, knapperige chips met zoetzure saus voor iedereen die er van houdt tacochips te dippen, maar geen zout, tarwe en/of zuivel mag hebben, of gewoon niets anders in huis heeft! …  Lees verder »

Een puur plantaardige en tegelijk heel romige smoothie! …  Lees verder »

Zoals je ze bij iedere Surinaamse toko kunt kopen en zoals ik ze ooit op de basisschool heb leren maken. O zo zoet, en zonder zout of tarwemeel bereid! …  Lees verder »

Supersimpel! En niet alleen geschikt voor zoetekauwers, maar ook voor mensen met een natriumarm, of koemelkvrij-dieet! …  Lees verder »

Dipsaus op yoghurtbasis die goed smaakt bij currygerechten. …  Lees verder »

Voor bij gegrilde kip of vis. En als je geen papaja weet te bemachtigen, neem je gewoon nog een mango! Dat doe ik ook. …  Lees verder »

Een aan de Mexicaanse salsa verwante saus, met sinaasappel-limoensap als basis. Uit het prachtige "Kruiden en specerijen" van Jill Norman. …  Lees verder »

Deze chutney past uitstekend bij kebabs, samosa's, pakora's en gebakken of gegrilde groenten. Pas het aantal pepers aan je eigen smaak aan. …  Lees verder »

Deze Portoricaanse saus wordt traditioneel gemaakt met milde Spaanse pepers die Aji dulce heten. Hij wordt geserveerd bij Tostones (gebakken banaan), maar smaakt ook goed bij gegrilde vis of vlees. …  Lees verder »

Een harmonieus evenwicht tussen de 5 smaken (zout, zuur, bitter, scherp en zoet), zoals ook de 5 elementen (aarde, metaal, water, hout en vuur) in balans horen te zijn, zorgt voor medicinale en culinaire kracht. Dit pittige poeder geeft je maaltijd een authentiek chinese smaak, en er komt geen zout aan te pas! …  Lees verder »

Roodbaarsfilet met een kruidige korst van kokos en dragon. Mmmmmmmmmm!) …  Lees verder »

Zoet en fris en heel eenvoudig. …  Lees verder »

Fruitige & verfrissende Indiase drank. Heerlijk op een zonnige dag; zeer geschikt om je mond mee te blussen tijdens een pittige maaltijd! …  Lees verder »

Een zeer tevredenstemmende, traditionele bonensalade die door Soedanese studenten gegeten wordt zoals hier een bord pasta. Het recept heb ik van een vriendin, die het weer van haar Soedanese geliefde heeft leren maken. …  Lees verder »

Een ideale picknicktaart. Vegetarisch, maar stoer genoeg voor verstokte carnivoren! …  Lees verder »

Deze lichte, luchtige, makkelijk te maken muffins, waarin de boter wordt vervangen door thee (!), doen niet onder voor de heerlijke, maar veel zwaardere en calorierijkere Amerikaanse variant. Lekker bij de thee; ideaal als ontbijt! …  Lees verder »

570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis), in blokjes van 1 cm. gesneden * 225 gr. tomaten * 175 gr. rode ui, in dunne snippers gesneden * 1 dikke teen knoflook, fijngehakt * 10 gr. gehakte, verse korianderbladeren + 1 el om te garneren * 1 el gehakte verse muntbladeren * sap van 6 limoenen * 1 el gembersiroop * versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

Top