1. Home
  2. m_e_weber
  3. Recepten van m_e_weber
Recepten van m_e_weber

Voor de salade en duivenborstfilets: 4duivenborstfilets (houtduif) 1 stevige zoetzure appel (bv Granny Smith) 200 g knolselderij 1kropje fijne frisee sla 1/2 teentje knoflook 1sjalot 5g verse bieslook 1dl slagroom, ongezoet olijfolie of (vloeibare bakboter) Peper en zout Voor de vanille-granaatappeldressing: sap van 1 citroen (uitgeperst) 2 a 3 eetlepels honing 1dl olijfolie 1vanille stokje 1/2 granaatappel …  Lees verder »

1 eendenborstfilet Voor de knolselderij zalf: 1/2 knolselderij 2 aardappels Voor de cranberry coulis: 150 g cranberries 70 g suiker Schil van 1 sinaasappel 180 ml water 1/2 zakje amandelschaafsels …  Lees verder »

2 verse, rode mulfilets 1 deel kippenbouillon 1 deel couscous Tomatenknoflookjus: -2 trostomaten -1 gesnipperd sjalotje -3 knoflook-teentjes geperst -1 eetlepel tomatenpuree -2 dl kippenbouillon -3 dl tomatensap -0,5 dl gembersiroop -1 dl witte wijn …  Lees verder »

500 gr Room 150 gr Suiker 2 bl Gelatine 2 st Eidooier 8 st Vijgen 1 st Vanillestokje Poedersuiker en munt Krokant koekje, chocolade Port, specerijen (kaneel, laurier, kardemon, steranijs) Aardappelzetmeel …  Lees verder »

4 stuks Kalfsoesters 300 gram aardappels vast kokend 200 gram Bloemkool 100 gram Doperwten 100 gram Dubbel gedopte Tuinbonen snufje Kerrie 20 cl Melk 150 gram Parmazaanse kaas 1.5 glas Rode wijn 50 gram Room Boter scheutje Soja saus Peper/Zout …  Lees verder »

400 gram (zeer verse) Markeel, gefileerd 14 Sprietjes Bieslook 1 Citroen 4 plakjes Roggebrood 4 Augurken (zoet zuur middel groot) 2 Eetlepels Kappertjes 2 Eetlepels Rinsen Appelstroop 3 Eetlepels Witte Port half Sjalotje Olijf Olie Peper/Zout …  Lees verder »

Tarte Tatin 200 gr. Bloem 100 gr. Roomboter op kamertemp 1 Ei 1 tl. Zout 1 el. Suiker 6 Goudreinetten 1 zk. Vanillesuiker Kaneel Citroen 100 gr. Suiker 3 el. Water 200 gr. Vacherin de Mont d`or 200 gr. Rauwe ganzenlever ½ ltr. Rode port Honing …  Lees verder »

4 cantuccini of stukjes cake of lange vingers alchermes restje crema catalana of custardvla restje chocoladeroom restje geklopte slagroom  …  Lees verder »

8 grote blanke sultana rozijnen 0,6 dl PX sherry 1/2 blaadje gelatine zachte chocoladeroom beetje groene theepoeder  …  Lees verder »

50 gram melkchocolade 1 pijpje oplosespresso 1 theel. geraspte sinaasappelschil 2 eieren, gescheiden 60 gram boter 1 el ponche caballero snufje zout 1 dl slagroom  …  Lees verder »

250 gram verse ananas 20 gram suiker limoensap (kan uit flesje) 25 gram verse roomkaas 30 ml melk 25 ml suikersiroop (50 gram suiker op 100 ml water 5 min. Koken) sap van 1/4 citroen ongeveer 1/4 blaadje gelatine  …  Lees verder »

180 ml halfvolle melk 120 ml slagroom 1 kaneelstokje 2 stukjes citroenschil 3 eierdooiers 11 gram maizena snufje zout 35 gram suiker …  Lees verder »

500 gram schone kippenlever 60 gram boter 1,5 eetlepel madeira 2 ons pekelvlees iets dikker gesneden dan normaal kleine brioche 1,6 dl PX sherry 2 blaadjes gelatine 1 el mirin 1 el druivenpitolie drupje Japanse sojasaus 1 el Japanse rijstazijn peper en zout …  Lees verder »

250 gram Mascarpone 4 Eiwitten 200 gram suiker 3 dl geslagen room 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels citroenjam 1 blad gelatine 20 Kleine ameretties (bitterkoekjes) 2 dl Moscato 2 eidooiers verse kruiden …  Lees verder »

500 gram Kalfsentrecote 16 plakken panchetta (Italiaans buikspek) 100 gram Parmezaanse kaas 200 gram Pasta 2 dl room 2 eieren 20 Cherrytomaten 2 pompom Blanc Kruiden zeezout Salie Olijfolie …  Lees verder »

4 kalfsrolletjes 100 g pancetta 200 g vlaskaas 12 blaadjes salie 3 el olijfolie 200 ml rode port 300 ml runderbouillon 40 g roomboter …  Lees verder »

12 coquilles 1 citroen 6 el olijfolie 1 tl fleur de sel 0,5 bosje bieslook 6 el rode bessen …  Lees verder »

4 handperen 30 g boter 10 salieblaadjes 2 tl kaneel 3 el honing 4 eieren 150 g rietsuiker 120 g bloem 4 el perenlikeur 400 g rood fruit 1 sinaasappel 4 eierdooiers 3 el suiker 200 ml dessertwijn takje munt …  Lees verder »

Top