Voor de salade en duivenborstfilets: 4duivenborstfilets (houtduif)
1 stevige zoetzure appel (bv Granny Smith)
200 g knolselderij
1kropje fijne frisee sla
1/2 teentje knoflook
1sjalot
5g verse bieslook
1dl slagroom,
ongezoet olijfolie of (vloeibare bakboter)
Peper en zout
Voor de vanille-granaatappeldressing:
sap van 1 citroen (uitgeperst)
2 a 3 eetlepels honing
1dl olijfolie
1vanille stokje
1/2 granaatappel …
Lees verder »
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
1 eendenborstfilet
Voor de knolselderij zalf:
1/2 knolselderij
2 aardappels
Voor de cranberry coulis:
150 g cranberries
70 g suiker
Schil van 1 sinaasappel
180 ml water
1/2 zakje amandelschaafsels …
Lees verder »
Bewaard
5
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
2 verse, rode mulfilets
1 deel kippenbouillon
1 deel couscous
Tomatenknoflookjus:
-2 trostomaten
-1 gesnipperd sjalotje
-3 knoflook-teentjes geperst
-1 eetlepel tomatenpuree
-2 dl kippenbouillon
-3 dl tomatensap
-0,5 dl gembersiroop
-1 dl witte wijn …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
500 gr Room
150 gr Suiker
2 bl Gelatine
2 st Eidooier
8 st Vijgen
1 st Vanillestokje
Poedersuiker en munt
Krokant koekje, chocolade
Port, specerijen (kaneel, laurier, kardemon, steranijs)
Aardappelzetmeel …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
600 gr Kalfsrib-eye
250 gr Pastinaak
1 bos Groene asperges
200 gr Cantharellen
1 st sjalot
1 tn knoflook
¼ ltr Slagroom
Zout, peper, nootmuskaat
Roomboter, olie …
Lees verder »
Bewaard
4
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
4 stuks Kalfsoesters
300 gram aardappels vast kokend
200 gram Bloemkool
100 gram Doperwten
100 gram Dubbel gedopte Tuinbonen
snufje Kerrie
20 cl Melk
150 gram Parmazaanse kaas
1.5 glas Rode wijn
50 gram Room Boter
scheutje Soja saus
Peper/Zout …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
400 gram (zeer verse) Markeel, gefileerd
14 Sprietjes Bieslook
1 Citroen
4 plakjes Roggebrood
4 Augurken (zoet zuur middel groot)
2 Eetlepels Kappertjes
2 Eetlepels Rinsen Appelstroop
3 Eetlepels Witte Port
half Sjalotje
Olijf Olie
Peper/Zout …
Lees verder »
Bewaard
4
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
Tarte Tatin
200 gr. Bloem
100 gr. Roomboter op kamertemp
1 Ei
1 tl. Zout
1 el. Suiker
6 Goudreinetten
1 zk. Vanillesuiker
Kaneel
Citroen
100 gr. Suiker
3 el. Water
200 gr. Vacherin de Mont d`or
200 gr. Rauwe ganzenlever
½ ltr. Rode port
Honing …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
4 cantuccini of stukjes cake of lange
vingers
alchermes
restje crema catalana of custardvla
restje chocoladeroom
restje geklopte slagroom
…
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
8 grote blanke sultana rozijnen
0,6 dl PX sherry
1/2 blaadje gelatine
zachte chocoladeroom
beetje groene theepoeder
…
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
50 gram melkchocolade
1 pijpje oplosespresso
1 theel. geraspte sinaasappelschil
2 eieren, gescheiden
60 gram boter
1 el ponche caballero
snufje zout
1 dl slagroom
…
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
250 gram verse ananas
20 gram suiker
limoensap (kan uit flesje)
25 gram verse roomkaas
30 ml melk
25 ml suikersiroop (50 gram suiker op 100 ml water 5 min. Koken)
sap van 1/4 citroen ongeveer
1/4 blaadje gelatine
…
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
180 ml halfvolle melk
120 ml slagroom
1 kaneelstokje
2 stukjes citroenschil
3 eierdooiers
11 gram maizena
snufje zout
35 gram suiker …
Lees verder »
Bewaard
4
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
500 gram schone kippenlever
60 gram boter
1,5 eetlepel madeira
2 ons pekelvlees iets dikker gesneden dan normaal
kleine brioche
1,6 dl PX sherry
2 blaadjes gelatine
1 el mirin
1 el druivenpitolie
drupje Japanse sojasaus
1 el Japanse rijstazijn
peper en zout …
Lees verder »
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
250 gram Mascarpone
4 Eiwitten
200 gram suiker
3 dl geslagen room
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels citroenjam
1 blad gelatine
20 Kleine ameretties (bitterkoekjes)
2 dl Moscato
2 eidooiers
verse kruiden …
Lees verder »
Bewaard
8
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
2
+
Reageer
Waardering0van 5
500 gram Kalfsentrecote
16 plakken panchetta (Italiaans buikspek)
100 gram Parmezaanse kaas
200 gram Pasta
2 dl room
2 eieren
20 Cherrytomaten
2 pompom Blanc
Kruiden
zeezout
Salie
Olijfolie …
Lees verder »
Bewaard
6
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
4 kalfsrolletjes
100 g pancetta
200 g vlaskaas
12 blaadjes salie
3 el olijfolie
200 ml rode port
300 ml runderbouillon
40 g roomboter …
Lees verder »
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
12 coquilles
1 citroen
6 el olijfolie
1 tl fleur de sel
0,5 bosje bieslook
6 el rode bessen …
Lees verder »
Bewaard
11
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
8 bolletjes vanille-ijs
8 appels
200 g roomboter
30 g rietsuiker
4 plakjes bladerdeeg
6 glaasjes Pineau de Charentes …
Lees verder »
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
4 handperen
30 g boter
10 salieblaadjes
2 tl kaneel
3 el honing
4 eieren
150 g rietsuiker
120 g bloem
4 el perenlikeur
400 g rood fruit
1 sinaasappel
4 eierdooiers
3 el suiker
200 ml dessertwijn
takje munt …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5