1. Home
  2. lunchbox
  3. Recepten van lunchbox
Recepten van lunchbox

Boter: 50 gram bloem: 500 gram zout: 5 gram melk: 20 cl bakkersgist: 20 gram ei(eren): 2 krenten: 200 gram suiker: 1 soeplepel(s) …  Lees verder »

1 pak Honig mix voor appeltaart (400 g); 150 g suiker; 2 eetlepels honing; 4 eetlepels slagroom; 200 g ongezouten noten (bijv. walnoten, hazelnoten en amandelen), grof gehakt; 1 stevige zachtzure appel, in blokjes; 150 g koude harde boter, in plakken; 1 ei, losgeroerd, 1 eetlepel bloem, Springvorm 24 cm วพ/, deegroller  …  Lees verder »

Voor 12 porties. …  Lees verder »

Voor 12 muffins. …  Lees verder »

Voor het deeg: 250 gram zachte boter of margarine; 100 gram witte basterdsuiker; 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker; 2 eieren; 350 gram bloem; 1 theelepel zout; 2 theelepels Dr. Oetker Backin Bakpoeder Chocoladesprits: Neem in plaats van 350 gram bloem 300 gram en voeg nog 50 gram cacaopoeder toe. Citroensprits: Voeg aan de ingredienten van het hierboven beschreven recept nog een half flesje Dr. Oetker Citroenaroma toe.  …  Lees verder »

Voor het deeg: 250 g bloem; ? zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder; ? theelepel zout; 3 eidooiers; 2 eetlepels zure room (sour cream); versgemalen peper; 200 g koude boter; Voor de garnering; 1 eidooier; 1 eetlepel melk; 150 g geraspte Parmezaanse kaas (of Pardano kaas); Extra nodig; bakplaat bekleed met bakpapier;  …  Lees verder »

200 g Parmezaanse kaas, ongeraspt; 4 bakplaten belegd met bakpapier;  …  Lees verder »

De koksroom kun je ook vervangen door creme fraiche. Ben je niet zo dol op dragon, neem dan bijvoorbeeld bieslook of munt als kruid. Heb je geen honing in huis, gebruik dan poedersuiker. …  Lees verder »

Voor de Tabbouleh; 200 gram fijne of medium bulgur; sap van 1,5 citroen; 8 lente uitjes in dunne ringen; grote handvol vers muntblad; grote handvol blaadjes van bladpeterselie; 4 eetlepels extra vierge olijfolie; zeezout en vers gemalen zwarte peper; Voor de garnering (desgewenst); 2 kroppen bindsla of 4 little gems, de bladeren losgehaald; 4 pomodori, in kwarten gesneden of 16; gehalveerde kerstomaatjes;  …  Lees verder »

Dit recept komt uit `De Keuken van het Midden-Oosten` een uitgave van Bosch & Keuning en geschreven door Ghillie Basan. Het boek staat barstensvol heerlijk recepten, tips en wetenswaardigheden. …  Lees verder »

Benodigdheden: 200 g Honig Farfalle; 1 ui in dunne ringen; 150 g groene druiven, gehalveerd en ontpit; 15 groene olijven, gehalveerd; 2 vleestomaten, ontveld, in stukjes; 150 g rauwe ham in blokjes; 150 g salami in blokjes; Voor de dressing: 1 klein bekertje zure room (sour cream); 3 eetlepels koffieroom; 1 teentje knoflook, uitgeperst; zout, peper; 1 theelepel paprikapoeder; Garnering: 1 tomaat in partjes; 2 augurken in reepjes; 2 eetlepels fijngehakte peterselie;  …  Lees verder »

1 rode paprika; 1 oranje paprika; 1 gele paprika; ? komkommer; ? krop ijsbergsla; 2 sjalotjes; 150 gr mais; 200 gr kidneybonen; 4 eetlepels mayonaise; 2 eetlepels citroensap; 1 snufje chilipoeder; zout; versgemalen peper; 1 zak tortillachips;  …  Lees verder »

Lekker, stukken kaas in de salade! De pittige vinaigrette en de kumquats (piepkleine citrusvruchtjes) geven er een exotische draai aan. …  Lees verder »

750 g fruit, vers of uit blik, zoals lychees, ramboetans, mango, ananas, meloen, papaya en dergelijke; 2 dl dikke kokosmelk (blik); 75 g basterdsuiker;  …  Lees verder »

2 sinaasappelen; 300 g aardbeien; 50 g suiker; 2 eetlepels mandarijnlikeur;  …  Lees verder »

3 dl Griekse yoghurt; 1 eetlepel honing; ? theelepel kaneel en kardemom; 100 g witte amandelen; 100 g gepelde en ongezouten pistachenootjes;  …  Lees verder »

2 bosjes radijsjes; 2 hardgekookte eieren; 2 bekertjes zure room (a 125 ml); zout en peper; 2 eetlepels fijngehakte bieslook; 4 pistoletjes; 1 bakje tuinkers;  …  Lees verder »

1 meergranenbroodje; 1/2 stengel bleekselderij; 2 eetlepels geraspte kaas; 3 eetlepels selderij-wortelsalade;  …  Lees verder »

Top