Dit gerecht wordt veel in Griekse restaurants geserveerd. … Lees verder »
Dit gerecht wordt veel in Griekse restaurants geserveerd. … Lees verder »
N.v.t. … Lees verder »
½ pak mix voor pizzabodem (à 450 gr) 1/8 l. water 2 eetl. olijfolie 1 eetl. italiaanse kruiden 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas … Lees verder »
3 ons kippenvlees 2 preien 1 bami groentenpakket 1 zakje bamikruiden 1½ l. kippenbouillon 1 nest mihoen 1 theel. sambal 1 eetl. sojasaus … Lees verder »
In deze versie wordt een vulling van geitenroomkaas gebruikt, maar je kan dit natuurlijk naar je eigen smaak aanpassen en veranderen. … Lees verder »
Dit recept komt van een verpakking van krithariki. Ik heb het (nog) niet uitgeprobeerd, maar omdat er zo weinig van bekend is plaats ik het. … Lees verder »
4 entrecotes 1 eetl olijfolie 8 sjalotten 80 gr suiker 700 ml rode wijn 600 ml kalfsfond i takje tijm 5 eetl koude boter peper - zout … Lees verder »
Voor het deeg: 250 gr bloem 1 dl water 125 gr koude boter beetje zout Voor de vulling: 2 preien in ringen 500 gr koolvis of wijting in stukjes 100 gr gekookte mosselen 100 gr noorse garnalen l eetl. bloem 1/4l. zure room 4 eieren 3 theel. mosterd 1 theel. tijm 4 eetl. geraspte oude kaas … Lees verder »
Voor de visfond: 100 gr bleekselderij - 100 gr ui - 100 gr wortel - 100 gr prei - 500 gr visgraten en visafsnijdsel - 500 ml water -500 ml droge witte wijn - 1 takje thijm - 1 laurierblaadje voor de fondue: 2 tenen knoflook - 150 gr groenten (bleekselderij - wortel - prei) in reepjes - l el olijfolie - 1 mapje safraan - 1 l visfond - stevige vissoorten in stukken (pangasius - zalm - scampi - mosselen enz.) voor de sauce rouille: 1 gekookte aardappel - 2 tenen knoflook - 100 gr mayonaise - 1 tl scherpe mosterd - 1 tl tomatenpuree - ca 30 ml olijfolie - zout - peper - cayennepeper … Lees verder »
Voor de bodem 125 gr grof paneermeel 30 gr gesmolten boter 50 gr parmezaanse kaas voor de vulling 100 gr feta 200 gr roomkaas 2 eieren ½ bosje munt fijngesneden ½ bosje dille fijngesneden … Lees verder »
1,2 kg vastkokende aardappelen 200 gr. gerookte spek 2 preitjes 1 ui 2 eieren ½ bosje peterselie zout - peper - nootmuskaat … Lees verder »
700 gr sukadelappen 3 uien 300 gr wortel 300 gr prei 400 gr aardappelen 3 dl. runderbouillon bakboter of margarine peper - zout … Lees verder »
450 gr volkorenbloem 1 tl.zout 2 tl. bakpoeder 150 ml. crème fraîche 150 ml. lauwwarm water 1 ei … Lees verder »
150 gr bloem 1 theel. bakpoeder 2 eieren 3 zakjes vanillesuiker 25 gr cacao 2,5 dl melk 500 gr kersen, vers of uit een pot mespunt zout poedersuiker … Lees verder »
2 komkommers 1 sjalot 2 eetl.wittewijnazijn 5 eetl. slagroom zout-peper-suiker 2 eetl. gehakte dille … Lees verder »
600 gr.kruimige aardappelen 2 eidooiers 2 eetl. aardappelmeel peper-zout-nootmuskaat thijm-bieslook-peterselie 700 gr. rundergehakt 1 kleine ui fijngesnipperd 1 eetl mosterd 2 teentjes knoflook geperst olie of boter om te bakken … Lees verder »
500 gr kruimige aardappelen 100 ml water 15 gr boter 50 gr bloem 1 ei 10 gr aardappelmeel 50 gr parmezaanse kaas geraspt peper - zout - nootmuskaat (olijf)olie om te bakken … Lees verder »
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 1 sjalotje gesnipperd 1 teentje knoflook geperst 1 eetl olijfolie 1 tomaat 100 gr. lams of rundergehakt 1 theel. gyroskruiden 1 eetl. fijngehakte peterselie 50 gr. feta … Lees verder »
1 ui gesnipperd 1 eetl. olijfolie 200 gr. zelfrijzend bakmeel 1 courgette van 200 gr. l theel. gedroogde oregano 100 gr.geraspte jong belegen kaas 2 eetl. zwarte olijven fijngehakt 1 ei 3 eetl. melk zout - peper … Lees verder »
4 st. Pangasiusfilet 1 grote ui gesnipperd 2 teentjes knoflook 150 gr champignons in plakjes 1 groene paprika in kleine blokjes l blik tomatenblokjes à 400 gr. olijfolie peper en zout gehakte peterselie … Lees verder »