1. Home
  2. kootjekookt
  3. Recepten van kootjekookt
Recepten van kootjekookt

Bekijk hoe je het maakt op :https://youtu.be/b0-FpL1ogxY of via http://www.kootjekookt.nl Een heerlijk hartig gerecht met het gevoel van vakantie! Meegebracht in mijn backpack vanuit Bodrum. Hiervoor heb ik een kapitein onder druk moeten zetten en veel moeten knipogen. Maar het is het waard geweest. Dit is een topper! Heerlijk met een frisse salade of met mijn Turkse tzatziki. …  Lees verder »

Zie hoe ik de tzatziki maak op : https://youtu.be/KOuvo8G1IKs of op http://www.kootjekookt.nl . Met de wind in de zeilen genoten wij van een heerlijke lunch in de wateren rondom Bodrum Turkije. Wat een ervaring waren de afgelopen dagen met mijn collega's samen op een Gulet. Mijn lieve collega omschreef het goed: we hebben tranen gelachen en onnozel gedaan en tenslotte tevreden, het licht uit gedaan. Die Guus heeft het goed omschreven onze reis. Dus dat is dan ook de inspiratie om deze Turkse Tzatziki te maken. Denk er mooie zeilschepen en veel te blauw water bij en geniet! …  Lees verder »

Lekkere mokka kwarktaart zonder gerafineerde suikers. Een echte feesttaart.  Wil je weten hoe je deze taart precies maakt? Kijk dan op https://youtu.be/2HodBOD5WIw of via http://www.kootjekookt.nl . Het is een makkelijk recept maar vol met smaak! …  Lees verder »

Het filmpje kan je vinden op https://youtu.be/ORcaTYPFYq8 of via http://www.kootjekookt.nl Wou jij altijd al in de spotlights staan tijdens het diner? Wil jij de show stelen? Hup met die kookbeentjes dan en die keuken in voor de risotto! Het leuke is je kan hem heel basic maken met alleen de bouillon en asperges voor de doordeweekse dag. En dan ga je een stapje verder... met witte wijn en Parmezaanse kaas en ham en ei, oeeee. En dan.... dan pak je de overtreffende trap en gebruik je wat gerookte zalm en misschien nog wat knoflook en saffraan! Hemels... okay ik zeg niks meer ik laat jullie even genieten …  Lees verder »

Lekker ontbijten met pannenkoeken die nog gezond zijn ook! Ik maak vaak mijn bananenpannenkoeken maar deze zijn ook echt een favoriet bij ons thuis.Kijk mijn filpmje en je kan ze gelijk mee bakken https://youtu.be/t-yDMW4HAmA of bezoek me eens op http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Hoe maak je bagels? Dat was voor mij ook een vraag maar gelukkig nu een weet! Kijk mijn filpmje op https://youtu.be/RdijBiQyozE of via http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Ijs van kwark in 2 minuten? Het kan! Kijk hoe ik het doe op https://youtu.be/oTpot7_6SeY. Wil je ook andere recepten van mij zien? Kijk dan eens op http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Alles in 1 pan is niet alleen makkelijker voor de afwas het smaakt ook nog eens extra lekker! Deze one pot pasta is altijd lekker zowel warm als koud voor de lunch de volgende dag. Mijn filmpje kijken waar ik dezde pasta maak? Kijk dan op https://youtu.be/Vbpj06RCSfc of op http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Het witte goud in een soepkom wie wil dat nou niet? De combinatie met ham en eieren blijft altijd lekker! Deze soep is een al oude klassieker en is altijd goed. Geniet ervan.  Benieuwd naar de vlog van deze soep? Kijk dan eens op https://youtu.be/Blfl8uGVW9w of op http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Een lekkere frisse salade om je lentekriebels te bevredigen. Lekker als lunch of hoofdgerecht. En ook perfect voordat je gaat sporten want hij is lekker licht.  Wil je ook mijn video zien van deze rijstsalade kijk dan op https://youtu.be/DP-UCiwebB4 of op  http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Lekkere gevulde courgettes voor bij de lunch of diner. Mijn vlog hierover is te zien op https://youtu.be/zdZIaVBa4mo of op http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Pasen is niet compleet zonder Paashaas en met deze haas bij je lunch is het echt een feest! Kijk hoe ik hem maak op https://youtu.be/8bUhaY-3Vh4 of op http://www.kootjekookt.nl …  Lees verder »

Pasen is gezelligheid en met dit Paasbreekbrood steel je de show. Of het nu bij het ontbijt,brunch of diner is! En delen is een must met de Paasdagen.  Wil je zien hoe ik het maak? Kijk dan op http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Een lekker en verantwoorde lunchsalade die ook erg lekker is als bijgerecht.  Wil je zien hoe ik deze salade maak? Kijk dan op https://youtu.be/6os8ZyLOokE. Of op mijn website http://www.kootjekookt.nl .  …  Lees verder »

Een lekkere gevulde pasta om indruk te maken op vrienden en familie.  Wil je zien hoe ik het maak? Kijk dan eens op  https://youtu.be/BCNZ0RdvtYU voor mijn filmpje.    …  Lees verder »

Een heerlijk pasta gerecht om te serveren voor je vrienden en familie!  Maak eens zelf pasta het is echt zo veel lekkerder! Wil je zien hoe? Kijk dan op https://youtu.be/BCNZ0RdvtYU hoe ik dit gerecht gemaakt heb. …  Lees verder »

http://www.kootjekookt.nl  Een lekkere hamburger met een ''dirty feel'' maar super gezond! Deze zalmburger zit vol allemaal lekkers en ik verzeker je dit is echt een hoofdmaaltijd. Het heeft verder niet veel meer nodig dan een kleine salade of wat knolselderijfrietjes. En de tartaarsaus erbij maakt het af. Dit visje is in the pocket en een word zeker vaker gemaakt hier met goedkeuring van de strenge jury. Wil je het filmpje zien of andere recepten ga dan naar https://youtu.be/7WWyhi_XOLM. Wil je het broodje zelf maken ga dan naar mijn site voor het recept! …  Lees verder »

http://www.kootjekookt.nl Lieve mensen Valentijnsdag staat weer voor de deur! Ja ik weet het cliché bla,bla,bla. Maar stiekem heel stiekem vind iedereen het leuk om een kaartje of een bloemetje te krijgen. Ja ook jij! Geniet er dus gewoon eens van laat de boel de boel. En ik? Ik ben een hopeloze romanticus dus ik houd er gewoon van. Ja ik kom er voor uit! Bovendien is mijn lieve zus jarig op deze dag dus what's not to like! En ja het is een engel mijn zus, kan ook niet anders als je op Valentijnsdag jarig bent. En dit gebakje psssssst is zonde vrij! HET FILMPJE VIND JE HIER: https://youtu.be/7TFtJ2LauDg Liefde mensen, LIEFDE! …  Lees verder »

http://www.kootjekookt.nl Met de Thaise zweep erover deze week. Een Thai-style maaltijdsoep met pit.Het was een prachtige mooie winterdag met veel zon toen ik dit soepje maakte. De perfecte setting voor dit tropische soepje. Het is een makkelijke soep om te maken en het ziet er ook nog eens super mooi uit! Geniet ervan iedereen.  Op mijn kookvlog staat ook een filmpje over dit recept: https://youtu.be/HiCkSIx5WLk. Elke week post ik weer een andere vlog op youtube.  …  Lees verder »

Lekkere en mooie quiches. Het recept is voor een zoete ui met geitenkaas quiche en een garnalen met munt quiche. Presenteerd ook erg leuk! Bekijk ook eens mijn andere recepten en video's op http://www.kootjekookt.nl. …  Lees verder »

Top