1. Home
  2. koort008
  3. Recepten van koort008
Recepten van koort008

3 grote gepelde hardgekookte eieren, 2 zoetzure augurkjes, 2 a 3 zeer fijn gesnipperde zilveruitjes, 1 eetlepel klein geknipte peterselie, 100 gr. magere kwark, 1/2 a 1 theelepel mosterd, witte peper uit de molen, zout, worcestersaus, plukjes peterselie …  Lees verder »

Boter voor de ovenschaal, 250 gr. gekookte ham in dunne plakjes, 2 bosjes bieslook, 8 eieren, zout en peper, nootmuskaat, 80 gr. geraspte emmentaler …  Lees verder »

600 gr. bloemige aardappels (geschild en in stukjes gesneden), 0,85 dl. melk, 35 gr. boter, 85 gr. gezeefde bloem, 2 eieren, 2 eetlepels fijngesneden gemende kruiden (peterselie, tijm, oregano, bieslook), nootmuskaat, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 2 losgeklopte eieren, 2 eetlepels paneermeel, frituurolie …  Lees verder »

200 gr.verse bramen, 6 dl.melk, 1 vanillestokje van ? 8 cm., 2 eieren, 75 gr. custardpoeder, 5 tot 6 eetlepels suiker …  Lees verder »

8 eieren, 40 gr. margarine of boter, 40 gr. bloem., 4 dl. volle melk, 1/2 dl. slagroom, witte peper uit de molen, zout, 2 eetlepels gehakte peterselie …  Lees verder »

400-500 gr. gefileerde kabeljauw of andere vis, 25 gr. bloem, peper, zout, 3 eetlepels slaolie, 2 middelgrote fijngesnipperde uien, 1 middelgrote rode paparika, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels citroensap, worcestersaus en aroma, 3 middelgrote gepelde tomaten, 1/2 groene komkommer, paprikapoeder, kleingeknipte peterselie, plakjes citroen, toefje peterselie …  Lees verder »

1 middelgrote bloemkool, zout, 30 gr. zachte roomboter, 400 gr. gepelde kersttomaatjes, 100 gr. geraspte of gemalen kaas …  Lees verder »

2 flinke kippenbouten elk ? 250 gram, zout, witte peper uit de molen, ? 50 gram boter, 2 eetlepels olie, ? 750 gram middelgrote preien (500 gram schoongemaakt gewogen), 2,5 dl. rode wijn (Bordeaux), 2 theelepels allesbinder …  Lees verder »

250 a 300 gram verse frambozen, 2 eieren, 2 eierdooiers, 75 gr. suiker, 2 theelepels maizena, 2,5 dl. droge witte wijn zoals riesling uit de Elzas. …  Lees verder »

200 a 250 gram verse kippenlevers, 35 gram boter, 1 gesnipperde sjalot of kleine ui, 1 ragfijn gehakt teentje knoflook, 30 gram gezeefde bloem, 1/2 theelepel milde paprikapoeder, 1/2 eetlepel tomatenpuree, ? 3 dl. kippenbouillon (eventueel van een tablet), 1 takje verse tijm, 2 a 3 eetlepels rode wijn, 2 a 3 eetlepels cognac, 1 mespunt suiker, zout, 2 rijpe ontvelde Italiaans tomaten (het vruchtvlees in miniscule blokjes gesneden). …  Lees verder »

250 gr. kabeljauwfilets in 2 of 4 min of meer gelijke stukken, 1,5 eetlepel limoen- of citroensap, zout, witte peper uit de molen, 2 eetlepels gezeefde bloem, 2 theelepels paprikapoeder, 3 eetlepels zonnebloemolie.Voor de saus:65 gram boter, 1 gesnipperd sjalotje, 1 teentje ragfijn gehakte knoflook, 1 ragfijn gehakte bleekselderijstengel, 2 dl. gezeefde tomaten uit pot, pak of blik, 2 eetlepels rode port, 2 theelepels allesbinder, enkele druppels Tabasco, 2 eetlepels fijngesneden verse dille, 2 tot 4 takjes dille voor de garnering. …  Lees verder »

6 hardgekookte eieren, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 1 theelepel maizena, 1 mespuntje zout, ? 10 gr. boter of 1,5 theelepel zonnebloemolie, ? 450 gr. frambozen, enkele druppels limoen- of citroensap, eventueel 2 eetlepels frambozenlikeur, eventueel enkele munttopjes voor de garnering …  Lees verder »

6 perziken, 250 gr. aardbeien, 2 eetlepels suiker, 1 taartbodem van cake (24 cm. doorsnee), 200 ml. zoete sherry.Voor de pudding:1 zakje vanillepuddingpoeder, 1/2 liter melk, 2 eetlepels suiker. En: 200 ml. slagroom, 2 eetlepels suiker. …  Lees verder »

250 gr. gefileerde Noorse zalm, 1 komkommer, 2 bosuitjes in uiterst smalle ringetjes gesneden, 30 gr. boter, 2 eetlepels droge witte wijn, zout, witte peper uit de molen, 1 takje verse dille, 4 eetlepels kookroom, 1 eetlepel fijngesneden verse dille, 1 theelepel droge witte Vermouth …  Lees verder »

1 flinke komkommer, 1,5 eetlepel olie, 2 a 3 gesnipperde sjalotten, 1 ragfijn gehakt teentje knoflook, 1,5 eetlepel Italiaanse tomatenpuree, 2 theelepels gezeefde bloem, 1/2 theelepel milde paprikapoeder, zout, witte peper, 1/2 theelepel Worcestershire sauce, eventueel 1 mespunt suiker, 2 a 3 grote en bovenal rijpe tomaten (ontveld en het vruchtvlees in smalle reepjes gesneden), 1 eetlepel fijngesneden bieslook en/of dille …  Lees verder »

Voor het aardbeienmengsel: 750 gr. aardbeien, 100 ml. kersensap, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel maizena, 3 eetlepels halfdroge rode wijn, 1 theelepel poedersuiker Voor de vanillesaus: 400 ml. melk, 2 eetlepels suiker, merg van 1 vanillestokje, 1 eetlepel maizena, 100 ml. slagroom, 1 eierdooier (naar keuze) …  Lees verder »

4 middelgrote komkommers, 1 oud broodje, 2-3 aardappelen, 2 uien, 100 gr. varkens- of kalfsgehakt, 1 ei, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 1/2 liter bouillon, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 50 ml. witte wijn, 2 eetlepels zure room …  Lees verder »

10 blaadjes witte gelatine, 1/4 liter witte wijn, 1/4 liter sinaasappelsap, 50 ml. sinaasappellikeur, 3 eetlepels suiker, 250 gr. frambozen, 250 ml. slagroom, 1 zakje vanillesuiker, naar keuze een paar blaadjes munt om mee te garneren …  Lees verder »

4 eieren, 6 trostomaten of 4 grote vleestomaten, sap van 1/2 sinaasappel, 3 eetlepels rode wijnazijn, zout, peper, 1/2 theelepel suiker, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/2 bosje lenteuitjes …  Lees verder »

1/2 liter melk, 1/2 vanillestokje, 30 gr. suiker, 1 stukje citroenschil, 1 snufje zout, 45 gr. maizena, 4 eieren, 120 gr. suiker, 1/2 liter witte wijn …  Lees verder »

Top