1. Home
  2. kokenopdriehoog
  3. Recepten van kokenopdriehoog
Recepten van kokenopdriehoog

Spruitjesravioli met paddestoelen en salieboter. De hoeveelheid vulling is wellicht wat veel maar kan apart bewaard worden in de vriezer. Of maak wat extra ravioli en vries die in. 5 ravioli per persoon is meestal voldoende. …  Lees verder »

Snelle salade voor op een toastje of op brood. …  Lees verder »

Klassieke koude Franse aardappel-prei soep. Simpel en heerlijk. …  Lees verder »

Kervelsoep met aardappel en yoghurt, uitstekend als voorgerecht of voor bij de lunch. …  Lees verder »

250 gram bloem 1 zakje bakpoeder (15 gram) Ongeveer 250 gram Saint-More geitenkaas (of bij gebrek daaraan, andere zachte geitenkaas) Ongeveer twee handen vol olijven Zakje pistachenoten 4 eieren Olijfolie Melk Yoghurt (twee eetlepels) Zout en peper …  Lees verder »

Zoete lavendel voor keukengebruik Een citroen Tijm Olijfolie Honing (lavendel of bij gebrek daaraan gewone honing) Zout Een kip in stukken of genoeg stukken kip voor vier personen …  Lees verder »

Een variant op de croque madame. Vegetariërs kunnen de ham weglaten. …  Lees verder »

Een zomerse variant op de Franse klassieker. …  Lees verder »

Britse broodsaus, meestal geserveerd bij gebraden gevogelte. Zo maakt Johannes van Dam het. De saus kan een paar dagen in de koelkast, en een paar weken in de vriezer worden bewaard. …  Lees verder »

Aurorasaus is velouté aangevuld met tomatenpuree. Vooral lekker bij eieren, wit vlees en gevogelte. Bijvoorbeeld: http://www.smulweb.nl/recepten/1395514/Eieren-met-aurorasaus Escoffier maakt velouté en dus aurora op basis van zelfgemaakte kalfsfond. Een proces dat voor de thuiskok nogal duur en omslachtig is. Daarom wordt er in dit recept gebruik gemaakt van bouillonblokjes/bouillon. Ook de kooktijd van de saus is ingekort naar 20 minuten. Escoffier laat 5 liter saus in totaal 1,5 uur opstaan. …  Lees verder »

Oeufs a l`aurore of eieren aurora afgeleid van Escoffier. Het gaat hier om zachtgekookte of gepocheerde eieren. Escoffier maakt velouté en dus aurora op basis van zelfgemaakte kalfsfond. Een proces dat voor de thuiskok nogal duur en omslachtig is. Daarom wordt er in dit recept gebruik gemaakt van bouillonblokjes/bouillon. Ook de kooktijd van de saus is ingekort naar 20 minuten. Escoffier laat 5 liter saus in totaal 1,5 uur opstaan. …  Lees verder »

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …  Lees verder »

Gastrique is een sausbasis en wordt onder andere gebruikt voor de bereiding van hollandaisesaus ( http://www.smulweb.nl/recepten/1395348/Hollandaisesaus ) en bearnaise. Het gaat hier om de Belgische vorm van gastrique en niet om de Franse. De Franse gastrique is op basis van gekarameliseerde suiker en wordt gebruikt als basis voor zoete sauzen. …  Lees verder »

Hollandaisesaus is een Franse basissaus gemaakt met eieren, azijn en boter. Lekker over groente zoals asperges of in een gerecht als eggs benedict ( http://www.smulweb.nl/recepten/1395352/Eggs-benedict ). Dit recept is een vrij simpele versie. Er zijn veel variaties op basis van gastrique. Dit is een snelle variant zonder gastrique maar wel met witte wijn. …  Lees verder »

Beurre Maître d`Hôtel, beter bekend als kduidenboter, bedoeld voor gegrilde en met een ei en broodkruimlaag gefrituurde visgerechten. Ook lekker bij gestoomde of gekookte groenten. …  Lees verder »

4 zalmsteaks/filets peper en zout (extra vergine) olijfolie …  Lees verder »

Gekookte eieren met kruidenmosterd (uova molette alla senape aromatica) is een eiergerecht uit De Zilveren Lepel. Uitstekend als lunch, brunch of als stevig ontbijt. …  Lees verder »

Top