1. Home
  2. kmf1983
  3. Recepten van kmf1983
Recepten van kmf1983

Varkensschouder op het bot; 200 ml goentebouillion; 4 el bruin basterdsuiker; 1 tl cognac; 1/1 borrelglaasje water …  Lees verder »

Heerlijk frisse variant op griekse sallade …  Lees verder »

Ja het kost even tijd, maar zo voorkom je heel wat chemische toevoegingen zoals smaakversterkers! Deze is erg pittig, maar je kan de chilli weglaten. …  Lees verder »

Op 1 kg overrijpe, zoete appels gaat 100 ml water en 100 gram (bruine basterd)suiker. …  Lees verder »

Voor de dappere koks! Dit recept is het oudste recept uit Engeland, 6.000 jaar BC, dat we nu nog kennen. Het klinkt misschien wat raar, maar ik heb eerder ook brandnetel met mn spinazie in de ovenschotel vermengd en dat smaakt lekker, het geeft het net wat extra pit. En deze pudding is heerlijk bij een stoofschotel, het maakt het geheel net wat uitdagender. Zorg wel dat je de brandetel, zuring en paardenbloem nergens plukt waar de auto's direct langsrijden of waar het bodemwater niet zuiver is. Het beste is natuurlijk je eigen tuin! De brandetel prikt alleen aan de bovenkant van het blad. Pluk de jonge, lichtgroene netels, door ze net onder de bladeren vast te pakken. Dikke handschoenen kunnen natuurlijk ook helpen. …  Lees verder »

Ik heb dit recept van mijn huisgenootje uit Iran geleerd en een beetje aangepast. De gedroogde limoen kan je in iraanse winkeltjes kopen. …  Lees verder »

In plaats van curry pasta uit een potje kan je hem natuurlijk ook zelf maken. …  Lees verder »

Dit basisrecept voor pasta is simpel en je kan er alle kanten mee op. Ik gebruik meergranenmeel ipv bloem. Als je mooie gele pasta wilt gebruik dan standaard bloem en eieren van mais-kippen. Ga voor de gezonde versie, gebruik dan meergranenmeel en eieren van graskippen, beide cholesterol verlagend. …  Lees verder »

Heerlijke mayonaisse die je zelf kan maken. Alhoewel het veel calorien bevat, de koude olie (omega-3!!) past goed binnen een gezond dieet. Je weet tenminste dat er geen conserveeringsmiddelen inzitten zoals in andere light-mayo die je in de winkel koopt. Eet natuurlijk wel met mate! …  Lees verder »

Soms erg lekker om van verse tomaten je eigen saus te maken ipv uit een potje. Het is aan jouw of je groenten zoals champgnons, mozzerella, en courgette toevoegd op het einde. …  Lees verder »

In de supermarkt vind je wraps, taco's en tortilla chips, maar niets smaakt zoals deze simpele zelfgemaakte tortilla's, zoals ze echt in Mexico worden gegeten. …  Lees verder »

Ik zag dit recept op UKTV food en ik MOEST het gewoon uitproberen. Het kost even maar dan heb je ook wat, vooral als er veel mensen komen om te eten. …  Lees verder »

Een simpele souffle die behoorlijk vult. …  Lees verder »

Lekkere manier om saus te vervangen op je pasta. Niet geschikt voor het uitgaan of op een date vanwege de vele knoflook! …  Lees verder »

Een gezond en simpel toetje dat erg makkelijk te bereiden is. …  Lees verder »

Een traditioneel schots recept, gemaakt van schapen-hart, longen en lever. Dit alles is in een schapenmaag gekookt. Er zijn tegenwoordig veel varianten op bvb met lam of hert. 's Ochtens worden aangebakken plakken Haggis samen met roer-ei, spek en gebakken champignons weer gebruikt om een traditionele 'fry-up' of 'coocked breakfast' te maken. Een variant op de Engelse backed beans & tomatoes. …  Lees verder »

Kleine wontons met verassend veel smaak. …  Lees verder »

Top