1. Home
  2. kloesse
  3. Recepten van kloesse
Recepten van kloesse

Lauchsuppe mit Schinken is bij onze oosterburen een bijzonder populaire maaltijdsoep. Ze wordt er het gehele door opgediend. De aardappelen spelen, zoals in alle recepten voor de soepen die u deze week krijgt voorgezet een opvallende rol. Ook bij ons kan de soep het gehele jaar door worden gegeten want ook bij ons onderscheiden we zomer- en winterprei. Van de laatste is bekend dat ze wat meer smaak heeft dan de zomerprei die op haar beurt zachter van structuur dan die van de winterprei is. …  Lees verder »

De aardappelsoep was oorspronkelijk een echt Pruisisch boerengerecht met veel spek, worst en varkensvlees. Wanneer de soep ervan wordt 'bevrijd' is ze heel wat lichter en met de toegevoegde tuinkruiden en de croutons die er samen met de kaas aan tafel over gestrooid moeten worden, krijgt de soep zelfs iets elegants. De nieuwe vegetarische aardappelsoep is vergeleken met het oorspronkelijke Duitse boerengerecht dan ook een stadse juffer geworden. (Hans Belterman) …  Lees verder »

Voor maaltijdsoepen met vis zijn we in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein aan het goede adres. Aan de ene kant heb je er met de Wadden- en Noordzee te maken terwijl je aan de andere kant de Oostzee treft. De oorspronkelijke soep, met gepekelde augurken, heeft een verandering ondergaan waardoor ze, bij gebruik van bouillontabletten, binnen een redelijke tijd op tafel kan worden gebracht. De verandering die in het oorspronkelijke recept zijn aangebracht betreffen niet alleen de gepekelde augurken die door blokjes komkommer zijn vervangen. Het gaat ook op voor de meeste andere ingredienten waarvan in de nieuwe receptuur de oorspronkelijk aangegeven hoeveelheden drastisch zijn verminderd. …  Lees verder »

1 ui, ? rode peper, 1 el olijfolie, 300 gr diepvries doperwten, 2 rundvlees bouillonblokjes, 3 takjes peterselie, 125 ml creme fraiche, 1 limoen, zout. Extra nodig: staafmixer. …  Lees verder »

Voor een kinderfeestje. Bron: Aldi Dente. 10 personen. …  Lees verder »

750g bloemige aardappels, 2-3 EL Meel, 50g ontbijtspek, 1 kleine ui, 1 Ei, zout, zwarte peper, 750g frituurvet.  …  Lees verder »

Nagerecht voor 1 persoon. p.p. ca 797 kcal/3335 kJ …  Lees verder »

Recept bestemd voor jonge koks, om zelf eens te maken. Voor 3-4 kinderporties. Per portie 226 kcal/947 kJ …  Lees verder »

400 ml visfond, 200 ml slagroom, rasp en sap van 1 onbehandelde citroen, 400 gr zalmfilet, 400 gr kabeljauwfilet, 2 eieren, zout, witte peper, 300 gr peultjes, 1 bosje kleine wortelen, 1 bosje kervel, 200 gr wilde rijst, 3 el sausbinder, 1 eidooier.  …  Lees verder »

500 gr kwark, 5 eieren, 1 el geraspte citroenschil, 1 zakje vanillesuiker, 6 el suiker, 200 gr meel, 12 suikerklontjes, 2 potjes pruimen op sap, 1/4 l rode wijn, 4 cl pruimensap, 1/2 pot nutella.  …  Lees verder »

500 gr aardappels, 300 gr meel, 3 kleine eieren, 2 tl zout, verse geraspte nootmuskaat, 2 grote vleestomaten, 1 bosje gladde peterselie, 60 gr boter, vers geraspte Parmezaanse kaas. …  Lees verder »

Bijgerecht voor kerst …  Lees verder »

Met Parmezaan-basilicumkloesse. Duits-Italiaans recept voor Pasen …  Lees verder »

Voor paasmenu …  Lees verder »

Recept gekregen van Angelika (Toscania), waarvoor heel erg bedankt. …  Lees verder »

1 kg bloemige aardappels, 20 abrikozen, 100 gr bloem, 3 eidooiers, 1 el boter, 1 tl zout, suikerklontjes, 2 el boter, 100 gr paneermeel, poedersuiker …  Lees verder »

Recept gekregen van Toscania, waarvoor heel erg bedankt. …  Lees verder »

Met geroosterde uitjes. Recept gekregen van Angelika, waarvoor heel erg bedankt. …  Lees verder »

Dit recept heb ik gekregen van Angelika(Toscania), waarvoor heel erg bedankt.p.p. 550 kcal. …  Lees verder »

Top