1. Home
  2. kerstweezel
  3. Recepten van kerstweezel
Recepten van kerstweezel

Vruchtensap, Vruchtensap …  Lees verder »

150 gr diepvries frambozen 1 theelepel aardappelmeel 2 eetlepels framboise of kirsch (eau de vie) 2 eieren, gesplitst 25 gr suiker 1 eetlepel boter poedersuiker 1 blikje frambozen 1 bakje verse frambozen extra: 4 souffle vormpjes (inh. 1 1/2 dl) …  Lees verder »

300 gr aardappelen (afkokers) 40 gr boter 1 eidooier nootmuskaat 2 eetlepels bloem 2 eieren 1 eetlepel olie 150 gr grof gehakte amandelen frituurolie sprietjes bieslook extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat …  Lees verder »

4 golden delicieus appels 50 gr boter 3 eetlepels suiker (calvados - appel eau de vie) …  Lees verder »

1 kip van 1,8 kg, in delen 100 gr boter zout, peper 1 bouquet garni (1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden) 2 sjalotten, fijngehakt 1 fles cider (mousserende appelwijn, 0,75 liter) 1 dl calvados (distillaat van cider) 250 gr creme fraiche 250 gr champignons, grote gehalveerd 2 eetlepels fijngehakte peterselie …  Lees verder »

150 gr gehakte spinazie (diepvries) 200 gr bloem 1/2 theelepel zout, peper 1 eetlepel olijfolie 3 eieren, waarvan 1 losgeklopt 1 eetlepel boter 1 sjalot 250 gr champignons 4 eetlepels + 2 dl slagroom 1 blikje slakken (inh.) 100 gr kruidenboter 2 eetlepels cognac of vieux 1 liter kruidenbouillon (tablet) 2 dl witte wijn 1 pot gevogeltefond (400 ml) bieslook …  Lees verder »

300 gr Toblerone (reep) 2 eieren 2 eetlepels poedersuiker 4 dl slagroom 2 dl sinaasappelsap 1 dl sinaasappelsap 100 gr suiker 5 eetlepels marmelade …  Lees verder »

4 plakjes bladerdeeg, diepvries 150 gr Stilton (Engelse kaas) 1 1/2 eetlepel boter 4 stevige rijpe handperen 1 citroen, uitgeperst 1 ei, losgeklopt 2 dl rode port 20 pruneaux (gedroogde pruimen), ontpit extra nodig: spuitzak met spuitmondje …  Lees verder »

2 bakjes kerstomaatjes 2 eetlepels suiker zout 1 dl olijfolie …  Lees verder »

1 lamsbout (750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen) 3 teentjes knoflook 1 bosje rozemarijn zout, peper 25 gr boter 1 ui, grof gehakt 1 stengel bleekselderij, in stukken 1/2 winterwortel, in stukjes 2 1/2 dl rode wijn 4 dl kalfsfond (pot) …  Lees verder »

125 gr creme fraiche (bekertje) 2 eetlepels bieslook, heel fijn gesnipperd 1 eetlepel peterselie, heel fijn gesnipperd sap van 1/2 citroen zout, peper 2 rijpe avocado's 100 gr zeekraal 200 gr Hollandse garnalen …  Lees verder »

1 liter melk 90 gr suiker 100 gr griesmeel 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn 2 eetlepels geraspte amandelen 35 gr vanillelikeur (Van Wees)*1 2 eieren, gesplitst 1 flesje rode bessensap 1-2 eetlepels suiker 2 theelepels kaneelesprit (Van Wees)*1 2 eetlepels aardappelmeel 1/4 liter slagroom extra nodig: 8 timbaaltjes (inh. dl) …  Lees verder »

500 gr gekookte aardappelen (vastkokers) 40 gr boter zout …  Lees verder »

1 dl mosterd en 1 eetlepel 1 eetlepel basterdsuiker 1 teentje knoflook, geplet 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus) 2 theelepels gedroogde tijm 2 eetlepels olijfolie 4 dikke lamskoteletten 1 eetlepel boter 1 sjalotje, fijngehakt 2 eetlepels balsamico-azijn 1 pot kalfsfond (4 dl) 1/8 liter slagroom …  Lees verder »

20 gr boter 750 gr tomaten, in stukjes 2 sjalotjes, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 1 theelepel suiker 3/4 liter groentebouillon, van tablet 1 dl slagroom zout, peper 3 eetlepels basilicum, fijngesneden …  Lees verder »

120 gr bloem 1 theelepel bakpoeder 135 gr suiker 4 eieren geraspte schil van 1 citroen 125 gr gesmolten boter extra nodig: madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem bestoven …  Lees verder »

750 gr peren, geschild, in dunne schijven 75 gr boter, gesmolten 125 gr basterdsuiker 2 eieren 1 eidooier 2 1/2 dl melk 75 gr bloem zout 1 zakje vanillesuiker 1 blik kastanjepuree creme fraiche extra nodig: ruime ovenschaal, beboterd …  Lees verder »

100 gr ontbijtspek, gesnipperd 2 sjalotjes, gesnipperd zout, peper 2 eieren, gesplitst 200 gr rauwe aardappels, geraspt 100 gr bloem, gezeefd 1 theelepel bakpoeder 25 gr gesmolten boter 1 theelepel tijm, gedroogd 12 groene olijven, in plakjes extra nodig: muffinbakplaat, ingevet …  Lees verder »

100 gr zalmfilet 1 ei 1,5 dl slagroom zout, peper 8 tongfilets 1 dl visbouillon (tablet) 1 dl witte wijn 1 sjalotje, fijngehakt 200 gr boter 3 eidooiers 1 eetlepel citroensap cayennepeper …  Lees verder »

2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout. 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter 100 gr gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille Voor saus 125 ml creme fraiche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en scheutje gembervocht …  Lees verder »

Top