1300 gram blauwe bessen 300gram blauwe bessen (garnering) 25 gram gelatine 175 gram suiker slagroom naar eigen smaak … Lees verder »
1300 gram blauwe bessen 300gram blauwe bessen (garnering) 25 gram gelatine 175 gram suiker slagroom naar eigen smaak … Lees verder »
1 winterpeen 1 grote ui 4 takjes peterselie 2 dl droge witte wijn 1? dl olijfolie 5 kruidnagels 2 blaadjes laurier 1 theelepel gedroogde ProvenCaalse kruiden 2 konijnenbouten (a ca. 300g) zout, versgemalen peper 200 g tutti frutti … Lees verder »
400 gram kalkoenfilet 100 gram Old Amsterdam 50 gram zoete kersen 1 perzik 150 gram biogarde yoghurt (of creme fraiche) 2 theelepels suiker 1 theelepel scherpe mosterd 1 theelepel azijn paar druppeltjes tabasco snufje zout 2 theelepels kerrie een takje citroenmelisse … Lees verder »
4 hazenbouten a 350 gram peper zout wildkruiden 100 g boter 3 dl rode wijn 1 laurierblad 4 kruidnageltjes 50 g boter 60 g bloem … Lees verder »
225 g bloem, zout, 1 eetlepel bakpoeder [Baukje], 8 eetlepels olie, 6 middelgrote goudreinetten, 50 g lichtbruine basterdsuiker basterdsuiker voor bestrooien, 100 g pure chocolade, 60 g zachte boter, 1 ei, 1 zakje amandelschaafsel [45 g, Baukje], poedersuiker. … Lees verder »
Een klassiek kerstgerecht dat een dag van tevoren bereid kan worden. … Lees verder »
1 kleine witlof 20 voorgesneden ronde roggebroodschijfjes 100 gr verse roomkaas ca. 150 gr plakjes gebraden kipfilet 2 rijpe handperen 150 gr gorgonzolakaas 20 walnoot helften … Lees verder »
250 g pure chocolade 200 g boter 3 eieren 60 g poedersuiker 1 eetlepel sinaasappellikeur … Lees verder »
3 eetleples zure room 1 theelepel geraspte mierikswortel[kant en klaar in de supermarkt] 18 toastjes 1 pakje gerookte paling enkele plakjes rode biet, fijngesneden enkele takjes dille … Lees verder »
300 g gekookte aardappelen 25 g boter 25 g bloem nootmuskaat, peper en zout … Lees verder »
Een heerlijk gerecht, van te voren te bereiden, met een fruitige saus. … Lees verder »
Een feestelijk voorgerecht waarbij zalm vervangen kan worden door reepjes paling of gerookte kip … Lees verder »
3 teentjes knoflook 2 el olie 4 el vloeibare bloemenhoning 4 el droge sherry zout en peper … Lees verder »
200 g magere kwark 2 el fijngehakte koriander 2 el fijngehakte bieslook 2 el fijngehakte munt zout en peper … Lees verder »
Met deze bouillonfondue geniet u nog even na van de feestdagen en begint u het nieuwe jaar light! … Lees verder »
De Oliebollen van ome Jan … Lees verder »
25 gram gedroogde crepes [eekhoorntjesbrood]verkrijgbaar bij de supermarkt 125 gram kastanjechampignons 1 flesje Maggi Basis voor champignonsoep 1 pakje Maggi Soepenbinder 1 dl slagroom 1eetlepel fijngehakte peterselie … Lees verder »
Lekker met gepocheerde vis … Lees verder »
Lekker bij vlees, wild en gevogelte … Lees verder »
250 ml slagroom 2 eetlepels suiker 500 gram ontpitte kersen uit pot of blik 1 kaneelstokje 1 eetlepel ma?zena 50 ml rode wijn 1 eetlepel boter 4 eetlepels suiker sap van ? citroen 50 ml kirsch 500 ml vanille-roomijs … Lees verder »