1. Home
  2. kerstmenneke
  3. Recepten van kerstmenneke
Recepten van kerstmenneke

Champagne, Anders, Anders …  Lees verder »

100 gr gerookte zalm * 5 blaadjes gelatine * 250 gr gefileerde zalm * 1/4 liter visfond (uit een pot of van tabletten) * scheutje citroensap * 150 gr krab (uit blik of uit de diepvries) * 1/4 liter slagroom * zout en vergemalen witte peper * 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries) * veldsla en kerstomaatjes om te garneren …  Lees verder »

500 gr. rijst * 1 verse ananas * 2 uien * 1 teen knoflook * 1/2 bosje verse koriander * 1 rode chilipeper * 3 eieren * zout en versgemalen peper * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sojasaus * 200 gr. garnalen * 100 gr. cashewnoten …  Lees verder »

Plakjes diepvriesbladerdeeg * 1/2 eetlepel (grof)zout * 1 theelepel oregano * 500 gr rosbief aan een stuk * 3 eetlepels verse roomkaas met knoflook en kruiden * 1 ei …  Lees verder »

2 rode uien * 75 gr boter * 3 eetlepels tomatenpuree * 3 theelepels paprikapoeder * 500 gr risottorijst * circa 2 flessen rode wijn * 3 kruidenbouillontabletten * zout * versgemalen peper …  Lees verder »

400 gr. gekookte rode bieten * 1 blikje mandarijntjes (nettogewicht ca. 280 gr.) * 1/2 theelepel maizena * mespunt gemalen piment * 1/2 eetlepel fijngeknipte bieslook * peper en zout …  Lees verder »

* 2 grote rode paprika's * 4 eetlepels (olijf)olie * 1/2 citroen * 150 gr. zachte geitenkaas * 2 takjes oregano * (versgemalen) zwarte peper * cocktailprikkers …  Lees verder »

Kop (= 250 ml) versgehakte peterselie * 2 teentjes knoflook * 2 eetlepels pijnboompitten * 4 eetlepels olijfolie * 1/4 kop verse basilicumblaadjes * 15 gr. boter op kamertemperatuur * 500 gr. kerstomaatjes * versgemalen peper …  Lees verder »

250 gr. gerookte kipfilet (hele filet of dikke plakken) * 2 kleine preien * 100 gr. oesterzwammen * 200 gr. kastanjechampignons * 2 eetlepels citroensap * 1 liter kippenbouillon * 2? dl. witte wijn …  Lees verder »

Circa 750 gr gemengde vruchten (bijv. aardbeien, kiwi's, druiven, sinaasappelen, appels, peren, gedroogde vijgen en dadels) * sap van 2 sinaasappelen * 1/4 liter rode port * 4 eetlepel honing * 1/2 theelepel kaneel * 1/4 theelepel kruidnagelpoeder * versgeraspte peper …  Lees verder »

2 rode uien * 75 gr boter * 3 eetlepels tomatenpuree * 3 theelepels paprikapoeder * 500 gr risottorijst * circa 2 flessen rode wijn * 3 kruidenbouillontabletten * zout * versgemalen peper …  Lees verder »

Circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker …  Lees verder »

2 kg mosselen * 2 glazen droge witte wijn * 250 gr Jakobsschelpen (uit de diepvries) * 250 gr grote gepelde garnalen * 1 pot visfond * 250 gr creme fraiche * scheutje citroensap * zout * versgemalen peper * 4 eetlepels fijngehakte gemengde groene krijden (bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook) * allesbinder * desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren …  Lees verder »

4 kalkoenschnitzels (samen ca. 600 gr) * 2 eetlepels bloem * zout * versgemalen peper * 4 eetlepels olie * 1 bosje bieslook * 1 blikje mandarijntjes * 3 theelepels kerrie * sap van 1 citroen * 3 eetlepels gesnipperde gekonfijte gember (bakgember) * 1 kropje rode krulsla * 1 kropje groene krulsla * 200 gr magere spekreepjes …  Lees verder »

* 600 gr gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gr pijnboompitten * circa 200 gr veldsla …  Lees verder »

4 bakjes of glaasjes * 4 volle eetlepels citroenijs * 4 cigarettes Russe of ander opgerold koekje * 4 takjes munt  …  Lees verder »

Top