1. Home
  2. kerstkok
  3. Recepten van kerstkok
Recepten van kerstkok

400 gram zalmfilet, 3 el zeezout, versgemalen peper, 3 el mayonaise, 1 ? dl slagroom, 1 el dille, 1 krop friseesla, bieslook, keukenpapier, vershoudfolie …  Lees verder »

4 plakjes gerookte zalm, 4 tl creme fraiche …  Lees verder »

4 grote plakjes gerookte zalm (circa 75 gram), 35 gram gerookte heilbot in stukjes, ? el mayonaise, ? el creme fraiche, 2 sprietjes fijngeknipte bieslook, ? tl citroensap, 1 tl tomatenketchup, 1 el zalmeitjes, bieslook voor garnering …  Lees verder »

100 gram gerookte zalm, 50 gram zachte boter, 1 tl citroensap, peper, toefje peterselie, spuitzak met kartelmond …  Lees verder »

25 gram blanke amandelen, 50 gram witte chocolade, 1/4 liter slagroom, 3 el witte basterdsuiker, 1 zakje klopvast, stukje groene sukade (5 cm lang), 150 gram zeer kleine aardbeien (24 stuks), 2 el aardbeienlikeur, 15 gram pijnboompitten …  Lees verder »

2 hertebiefstukjes a 125 gram, 1 el boter, 2 bosuitjes, 760 ml wildfond, 1 dl medium dry sherry, zout, peper, 75 gram croutons, keukenpapier …  Lees verder »

2 kilo roodkokende stoofperen, ? liter droge witte wijn, 1 dl creme de cassis, 100 gram suiker, 3 kruidnagels, ? tl koekkruiden, 2 tl citroenrasp, 1 kaneelstokje, 2 el aardappelmeel, 2 takjes groene munt, grote pan …  Lees verder »

300 gram bosvruchtenmix, 1 sinaasappel, 1 sjalotje, 65 gram koude boter, 1 ? dl zoete rode wijn, 1 tl tijm, 1 tl kruidenbouillonpoeder, 4 el creme fraiche, ? el citroensap, zout, versgemalen zwarte peper, 4 kleine groene koolbladeren, 4 tournedos a 125 gram, 380 ml vleesfond, 1 takje rozemarijn, keukenmachine of staafmixer, keukenpapier (citroentrekker) …  Lees verder »

1 kilo rijpe tomaten, 1 el boter, 250 gram fijngesneden uien, 2 kleine fijngesneden wortels, 5 dl kippebouillon, 2 el rijst, zout, peper, 250 gram Noorse garnalen, 3 el fijngesneden kruiden (peterselie en kervel) …  Lees verder »

1 ui, 500 gram tomaten, 1 el olijfolie, 1 tl chilipoeder, 2 takjes tijm, 1 takje marjoraan, 1 1/2 tablet kruidenbouillon, 3/4 dl slagroom, 1 el fijngeknipte dille, zout, peper, 1 bosje bosuitjes, 2 dl gezeefde tomaten …  Lees verder »

100 gram gezouten boter, 6 gedroogde tomaten, peper, plastic folie …  Lees verder »

65 gram boter, 100 gram bloem, 1/2 losgeklopt ei, 5 eidooiers, 2 eiwitten, 190 gram suiker, 2 el suiker, 7 1/2 blaadje witte gelatine, geraspte schil van 1/2 citroen, 400 gram kwark, 6 dl slagroom, 30 witte druiven (ontveld), poedersuiker, hulstblaadjes van witte chocolade, springvorm (doorsnede 22 cm en 6 cm hoog) …  Lees verder »

100 gram gezouten boter, 2-3 el tapenade, peper, plastic folie …  Lees verder »

4 plakjes roomboterbladerdeeg, 1/3 zakje verse (knoflook)bieslook, 2 kleine eieren, 1 el witte vermout, 2 el mayonaise, 2 tl geraspte mierikswortel, zout, versgemalen witte peper, 150 gram warmgerookte zalmsteak, 75 gram waterkers, 1/2 el olie …  Lees verder »

4 plakjes roomboterbladerdeeg, 1 tomaat, 1/2 zakje verse dragon, 2 eieren, 50 ml slagroom, zout, versgemalen peper, 25 geraspte belegen kaas, 75 gram gerookte kipreepjes, 30 gram rucola, 1 el honing-mosterddressing, 1/2 el olie om in te vetten …  Lees verder »

100 gram haasbiefstuk, 1 dikke winterwortel, 1 liter runderfond, 50 gram diepvriesdoperwtjes, madeira, 4 el vissaus, 1 el fijngesneden bieslook, 1 el fijngesneden peterselie, 1 el fijngesneden koriander …  Lees verder »

1 kg rosbief, zout, peper, 2 el dragonmosterd, 2 tl Franse kruiden, 100 gram koude boter, 1 el olie, 2 blikjes frambozen (a nettogewicht 200 gram), 1 ? dl rode wijn, 3 el groene peperkorrels …  Lees verder »

1 komkommer (400 gram), 500 gram koolrabi, 2 vleestomaten, 2 sjalotjes, 75 gram waterkers, 2 takjes peterselie, 2 takjes kruizemunt, 4 el olijfolie, 2 el citroensap, 1/3 tl kaneel, zout, peper, 2 tl gelatinepoeder, 1 rode kool …  Lees verder »

370 ml runderbouillon, 1 dl rode port, 2 dl rode wijn, 1 el Dyonmosterd, 3 el gembersiroop, mespunt gemberpoeder, 4 bolletjes gember, 200 gram boter, 8 reebiefstukjes a 75 gram, zout, peper …  Lees verder »

1/2 liter melk, 1 dl creme fraiche, 3 eieren, 6 el geknipte bieslook, 2 teentjes knoflook, 200 gram geraspte oude kaas of gruyere, 1 kg geschrapte aardappelen in dunne plakjes, 50 gram boter …  Lees verder »

Top