1. Home
  2. kerstfeest
  3. Recepten van kerstfeest
Recepten van kerstfeest

Voor 4 personen: 800 g appelen 250 cristal suiker 150 g soya boter Bladerdeeg met doorsnee van 30 cm bakvorm van ong. 25 cm  …  Lees verder »

Voor zo'n 20 wafeltjes: 250 g bloem 4 eieren 3 el suiker 20 g gist 2 dl water 100 g boter, gesmolten 3 dl lauwe melk …  Lees verder »

Voor de cake: 150 g bloem 50 g boter, gesmolten 2 eieren 5 el melk 100 g suiker 2 el gemalen hazelnoten om te bestrijken: 100 g boter 80 g suiker 50 g pure chocolade, gesmolten au bain marie 2 el Amaretto chocolade schilfers  …  Lees verder »

Voor zo'n 15 a 20 stuks: 200 g witte chocolade 1 dl room klontje boter cacaopoeder chocoladeschilfers …  Lees verder »

Voor 4 bekertjes: 3 eierdooiers 2 dl volle melk 80 g fijne kristal-suiker 1 vanillestokje 2dl room  …  Lees verder »

Voor 4 schaaltjes: 6 eieren 2.5 dl room 150 g pure chocolade 6 el suiker wat water …  Lees verder »

Voor 1 lekkerbek: 1/4 mango 1 tomaat 1 bolletje mozzarella (125g) 1 pijpanjuintje vers gehakte peterselie 1 snuifje provencaalse kruiden wat bieslook wat rode wijnazijn olijfolie (extra vergine …  Lees verder »

Voor 1 lekkerbek: 1 bolletje mozzarella 1 tomaat enkele blaadjes verse basilicum snuifje oregano bieslook streepje wijnazijn wat olijfolie verse zwarte peper uit de molen  …  Lees verder »

1 dikke snee boerenbrood 1 flink stuk roze zalmfilet 1 el bruine suiker 2 el olijfolie 1 el sojasaus 1 el rodewijn-azijn verse zwarte peper uit de molen …  Lees verder »

In gegarneerde rijst …  Lees verder »

In Gandaham met zuiders tintje …  Lees verder »

Met champignons …  Lees verder »

1 sjalot 1 el vers gemalen zwarte peper 1/2 theelepel gedroogde tijm 2 dl melk 1 dl room enkele druppels citroensap 2 eierdooiers boter zout …  Lees verder »

Met Wit Belgisch Goud …  Lees verder »

In paprika-mascarpone saus …  Lees verder »

2 l ontvette kippebouillon 1 mooie braadkip van ong. 1200 gr het wit van een dikke prei 250 gr. wortelen 1/2 bleekselder 1 grote ui zout, peper & muskaatnoot 30 gr. boter, 1 dl room 3 eierdooiers gehakte peterselie, kervel …  Lees verder »

In witloofsaus …  Lees verder »

In schorseneel-champignonssaus …  Lees verder »

Voor een cakevorm met een inhoud van 1 liter 100 gr gerookte zalm 5 blaadjes gelatine 250 gr gefileerde zalm 1/4 liter visfond (uit een pot of van tabletten) scheutje citroensap 150 gr krab (uit blik of uit de diepvries) 1/4 liter slagroom zout en vergemalen witte peper 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries) veldsla en kerstomaatjes om te garneren …  Lees verder »

Benodigheden: - 1 rond koekje (2 lagen met vulling) - 1 lang rond koekje - 1 gepelde amandel - verschillende snoepjes - een beetje chocoladeglazuur - kwastje  …  Lees verder »

Top