1. Home
  2. karelkokos
  3. Recepten van karelkokos
Recepten van karelkokos

200 gram savoiardi (Italiaanse lange vingers)4 grote koppen espresso koffie6 el suiker250 gram mascarpone3 borrelglaasjes likeur naar smaak (bij. Marsala, Tia Maria of Amaretto)6 eierensnufje zoutcacao poeder  …  Lees verder »

* 1 redelijke grote ui, gesnipperd * 3 kipfilets * 1 blik kokosmelk * 1 eetlepel kerriepoeder * voor diegene die het lekker pikant willen, naar smaak sambal * 4 takjes verse koriander * 2 zakjes gekookte rijst …  Lees verder »

* 250 gr marsepein * 250 gr gepelde walnoten * 250 gr gepelde hazelnoten * 1 eetlepel chocoladepasta, puur * 2 eetlepels roomboter * 200 gr extra bittere chocolade of couverture * Hagelslag chocolade en hazelnoot …  Lees verder »

* 12 verse oesters * 2 tomaten * 2-3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt * 75 ml slagroom * 3 eetlepels geraspte kaas …  Lees verder »

* 2 eetlepels olie * 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram) * 500 ml kippenbouillon (van tablet) * ½ blikje kokosmelk (à 400 ml) * 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt * 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid * 1 theelepel zeezout, gemalen * ½ theelepel chilipeper, fijngemalen * 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden * Materialen: grillpan …  Lees verder »

Een makkelijk recept voor koekjes. …  Lees verder »

* 4 eierdooiers * 150 g tafelsuiker * 1 theelepel maïzena * 600 ml vloeibare room * 300 ml melk * 60 ml Malibu * 160 g witte chocolade, in stukjes gehakt * 30 g geraspte kokos, goudgeel geroosterd * 50 g uitgelekte kersen * 250 g pure chocolade, in stukjes gehakt * evt. geschaafde kokos …  Lees verder »

* 1 blikje kokosmelk à 4 dl * 1 blikje gecondenseerde melk à 4 dl * 1/2 tl zout Voor de gula melaka-saus : * 150 g palmsuiker of rietsuiker * 1,5 dl water * 1 plakje verse gember van 1 cm, gekneusd * 1 pandanblad (indien verkrijgbaar) * halve kokosnoten (naar wens) en dun geschaafde plakjes kokos voor erbij …  Lees verder »

400 ml kokosmelk (gebruik de kokosmelk die u hebt: indien te weinig kokosmelk voor dit kokos recept, leng dan aan met water en/of voeg meer yogurt toe) 200 gram verse yogurt 10 ml limoensap van een verse limoen of een ingevroren limoen ijsblokje 60 gram organische suiker 150 gram ijsblokjes …  Lees verder »

* 400 gram maizena * 190 gram boter * 190 gram suiker * 2 eieren * suikermuisjes * 2 zakjes vanillesuiker of vanilleessence …  Lees verder »

1 doos kreeft of krab of verse of ingemaakte garnalen of een doos zalm 3 grote lepels mayonaise 3 lepels room 2 koffielepels tomatenketchup zout cayennepeper 1koffielepel whisky of cognac citroensap een scheutje witte wijn …  Lees verder »

4 zoute haringen 1 el citroensap 1,5 el grove mosterd 4 el olijfolie 1/2 el fijngehakte peterselie 2 gekookte bietjes (ca. 200 g) 1 appel 200 g gemengde sla peper en zout …  Lees verder »

500 gr gekookte aardappels 1 ui 2 el peterselie 2 eieren 100 gr belegen kaas peper en zout paneermeel 3 el (olijf)olie …  Lees verder »

1kg witlof zout 250g ham in plakjes 75g geraspte kaas 2 eetlepels paneermeel 15g boter …  Lees verder »

Met blauwgeaderde kazen maak je niet iedereen blij, maar een Mokums Kaasplankje is een hit op iedere borrel. …  Lees verder »

Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de grootste vruchten doormidden of in drieën. Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en los al roerend de suiker op. Voeg de aardbeien toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardbeien in de siroop afkoelen. Meng de hüttenkäse met de honing, een eetlepel munt en de kwark. Verdeel dit mengsel over vier diepe borden. Schep de afgekoelde aardbeien met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over de hüttenkäse. Verdeel de rest van de munt over de aardbeien. …  Lees verder »

Lekkerder als u het zelf maakt. …  Lees verder »

Grove suiker Sprite of 7-Up Likeur Vruchtenijs …  Lees verder »

Erg lekker recept van me vader …  Lees verder »

* 10-15 stuks Surinaams Puntje * 1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries) * 6 stuks Mixed Pickles * Faja Lobi Pom (roerbakmix) * 1 Madam Jeanette peper * 5 bouillonblokjes * 2 uien * 10 eetlepels olie * 2 tomaten * 1 bosje selderij * 1 eetlepel tomatenpuree * 50 gram doperwten * 250 gram boter * 4 1/2 eetlepels suiker * sap van 1 geperste sinaasappel * 500 gram kipfilet * 3 teentjes konflook …  Lees verder »

Top