1. Home
  2. joop493
  3. Recepten van joop493
Recepten van joop493

Tomaten met rijstvulling. …  Lees verder »

20 gram gedroogde mu er paddestoelen 250 gram tofu 2 eetlepels lichte sojasaus 1 eetlepel vegetarische oestersaus 400 gram kleine ronde aubergines 150 gram peultjes 150 gram rode paprika 50 gram kleine rode uitjes 4 eetlepels arachideolie Saus: 1,5 deciliter groentefond 2 eetlepels vegetarische oestersaus 3 eetlepels lichte sojasaus 1 theelepel maizena zout versgemalen peper Rijst: 250 gram ongepelde basmatirijst zout Bovendien: 1 eetlepel korianderblaadjes ter garnering …  Lees verder »

Een bijzonder smakelijk recept met zalmfilet in een heerlijke roomsaus met pasta. …  Lees verder »

2 avocado`s 2 eetlepels citroensap 2 plakjes runderrookvlees 0,75 liter runderbouillon van 1 tablet 75 mililiter slagroom zout …  Lees verder »

1 liter melk 0,5 liter visbouillon van 1 tablet 2 grote aardappelen 340 gram krab uit blik 2 theelepels worchestersaus 40 gram boter 1 ui 50 gram bloem basilicum paprikapoeder …  Lees verder »

25 gram boter 30 gram bloem 0,5 liter bouillon 1 eetlepel fijne mosterd 0,5 eetlepel grove mosterd 0,2 liter bier 0,1 deciliter room fijn gesneden prei …  Lees verder »

1 komkommer, geschild 6 deciliter magere yoghurt 1 teentje knoflook, geperst 1 bosje dille, fijngesneden peper 100 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden sesamzaadjes, geroosterd …  Lees verder »

2 eetlepels olie 500 gram prei, in ringen 2 aardappels, in blokjes 1 liter kippenbouillon (tablet) 2 eetlepels zaanse mosterd 125 mililiter crΓ©me fraΓ―che …  Lees verder »

1 tl komijn 1 tl korianderzaad 1 tl bruin/zwart mosterdzaad (indiaas) handjevol kerrieblaadjes, liefst vers 1 flinke el pataks milde curry 1 bosje verse koriander 1 bekertjes yoghurt (biogarde) naturel 1 limoen 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 grote tomaat, grof gesneden grote garnalen voor 2 personen 1,5 el suiker 3 kleine sjalotjes, gehakt …  Lees verder »

Lekker pittig en kruidig roerei met tomaat, koriander en chili. …  Lees verder »

4 trostomaten (met kroontje) 2 bollen buffelmozzarella Verse basilicum 3 el olijfolie Extra Vergine 1 el balsamico fleur de sel Voor de salade 150 g mesclum 2 el olijfolie 1 el rode wijnazijn peper en zout …  Lees verder »

• 400 g penne rigate • 500 g verse, stevige, zoete tomaten, in plakjes of blokjes • 400 g mozzarella van buffelmelk, in plakjes of blokjes • handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd • 1 teentje knoflook, fijngehakt • 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie  …  Lees verder »

• 2 eieren • 200 g belegen kaas, grofgeraspt • 1 stengel bleekselderij, in hele kleine blokjes • 1 worteltje, in hele kleine blokjes • 1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden • 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt • 100 g cornflakes, verkruimeld • 3 eetlepels olie • 75 g Griekse yoghurt • 1 eetlepel mayonaise • 1 theelepel knoflookpuree • 4 bruine bolletjes  …  Lees verder »

• 3 eetlepels olijfolie • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • 1 rode ui, in dunne ringen • 2 blikjes tonijn op olie (Γ  185 g), uitgelekt • 150 g gekookte mosselen • 100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes • 400 g tomatenblokjes op sap • 400 g groene tagliatelle • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt  …  Lees verder »

• 2 plakjes ronde geitenkaas van ca. 1 cm dik (Γ  ca. 50 g) • 6 halve abrikozen (blik) • 2 eetlepels vloeibare honing  …  Lees verder »

Gehaktschotel uit de Balkan …  Lees verder »

1 kg rundergehakt 2 eetlepels verse fijngesneden peterselie 1 eetlepel gedroogde munt 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels paprikapoeder 2 uien, fijngesnipperd 2 eieren 8 eetlepels paneermeel 1 theelepel peper 2 theelepels zout 1 theelepel oregano olie en bloem kaas …  Lees verder »

750 gr spinazie 1ui, fijn gesneden 1/4 kop melk 1/4 kop peterselie, fijngesneden 1/4 kop dille fijngesneden 1/2 kop boter 2 grote eieren 175 gram feta peper en zout 6 vellen kant en klaar bladerdeeg boter om in te vetten …  Lees verder »

500gr courgettes 500gr aubergines 1 kg aardappelen 500 gr pommodore 1,5 kg gehakt 2 grote uien fijngesneden 1,5 kop olijfolie 4 koppen zonnebloemolie 1 eetlepel boter 1/2 kop peterselie fijngesneden 1 kop geraspte kaas 1 kop wijn peper en zout voor de bechamelsaus: 2 liter volle melk 9 eetlepels meel 3 eieren 4 eetlepels boter 1 kop geraspte kaas peper, zout  …  Lees verder »

Top