1. Home
  2. jolanthe1
  3. Recepten van jolanthe1
Recepten van jolanthe1

400 gr macaroni zout 2 teentjes knoflook 250 gr schouderham 250 gr prei 25 gr boter 2 dl room-culinair 100 gr geraspte Pardanokaas …  Lees verder »

Ca 1200 gr boerenkool aan de stronk of 600 gr schoongemaakte en gesneden boerenkool 500 gr bieflappen 4 sinaasappelen olie of boter om te bakken 2 el tomatenketchup 1 el Worchestershiresaus allesbinder zout en versgemalen peper …  Lees verder »

600 g magere lamslappen (van de bout) 1 tl kurkuma 1 tl koriander 1/2 tl komijnpoeder mespunt versgeraspte nootmuskaat mespunt kaneel mespunt kruidnagelpoeder 2 el olijfolie 1 flinke wortel 2 stelen bleekselderij 1 flinke ui olie om te bakken 2 teentjes knoflook 250 gr rijst (geen snelkookrijst) 6 dl groentebouillon of kippenbouillon (van een tablet) Zout en vergemalen peper 250 gr doperwtjes (diepvries) …  Lees verder »

300 gr rijst 400 gr kipfilet peper 1 tl komijnpoeder (djinten) 1 tl gedroogde tijm 1 ui 3 el olijfolie zout 1 mespuntje saffraan of kurkuma 2 el pijnboompitten 100 gr blanke rozijnen 1 dl kippenbouillon van tablet 2 el gehakte peterselie …  Lees verder »

1 el olie 1 rode ui, in ringen 4 el Thaise rode currypasta (75 g) 1 tl komijnpoeder (jintan,djinten) 2 1/2 el satésaus 400 ml kokosmelk (blik) 600 gr rundvlees, in blokjes 1 kaneelstokje 2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko) 1 el vissaus 1 kleine zoete aardappel, geschild, in blokjes gestoomde of gekookte rijst en pappadums voor erbij takjes koriander en gehakte pindas voor de garnering. …  Lees verder »

2 uien, gesnipperd 2 laurierblaadjes 5 jeneverbessen 2 takjes rozemarijn 1 kg runderlappen 1 fles volle rode wijn 25 gr boter 2 el olijfolie 400 gr winterpeen (zak 1 kg) in plakjes 4 stengels bleekselderij, in plakjes …  Lees verder »

300 gr bleekselderij 500 gr varkensfricandeau 100 gr bacon (in blokjes gesneden) 3 gemberbolletjes of 1 el gembersnippers 1 ui 1 groene paprika 1 groene of rode paprika 250 gr champignons of oesterzwammen 1 el ketjep maniss 1 tl gehakte tijm zout 1/2 dl bouillon 1 kleine prei 1 blikje tomatenputee 75 gr boter …  Lees verder »

600 gr doorregen varkenslappen 2 middelgrote uien 800 gr aardappelen (vastkokend) 500 gr gesneden wittekool of spitskool 25 gr boter 0,5 l vleesbouillon van een tablet 3 laurierblaadjes versgemalen peper fijngehakte groene kruiden, vers of uit de diepvries …  Lees verder »

1 ui, gehakt 1 wortel, gehakt 1 stengel bleekselderij, gehakt 2 tl kruiden (mengsel van peper, kruidnagels, nootmuskaat en gember) 2 tenen knoflook, gekneusd 2 laurierblaadjes 60 ml cognac of brandewijn 1 1/2 l droge rode wijn 1 kg mager runderstoofvlees, bijv. sukadelappen, in blokjes van 3 cm 60 ml olijfolie 60 g ongezouten boter 2 el tomatenpuree 2 1/2 el bloem 400 ml runderbouillon 12 sjalotjes 250 gr dikke plakken pancetta of spek, in reepjes 150 g kleine champignons …  Lees verder »

15 g boter 4 vastkokende aardappels, in blokjes 2 plakjes rauwe ham, in reepjes 3 eieren zout versgemalen peper 3-4 el crème fraîche 50 g Cantal of gruyère, geraspt 100 g jonge bladsla-melange  …  Lees verder »

6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid + extra voor garnering 1 eidooier, losgeklopt 500 gr kant en klare stoofpertjes, evt. grote in partjes 3 el bessengelei (pot) 1 bak Hertog Bitterkoekjesijs …  Lees verder »

1,5 kg Tasty Tom-trostomaten 2 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes 1 1/2 liter groentebouillon van tabletten 400 gr rundergehakt 100 gr rauwe ham, fijngesneden 1 klein ei 1 beschuit, verkruimeld …  Lees verder »

600 gr aardappelen 100 ml melk 25 gr roomboter 4 el olijfolie 350 gr rundergehakt 1 teen knoflook, fijngesneden 600 gr spinazie 100 gr semi zongedroogde tomaten 200 gr feta …  Lees verder »

6 el olijfolie 4 rode uien, in halve ringen 4 tenen knoflook, fijngesneden 1 winterpeen (1 stuk 250 gr), in plakjes 3 stengels bleekselderij, geschild en in stukjes 1 bakje kastanjechampignons (250 gr), gehalveerd 40 gr boter 1 1/2 kg rib/runderlappen, in blokjes van 2 cm 1/2 bakje tijm (15 gr) 2 blikjes Guiness of s flesjes kasteelbier bruin 3 el bloem 1 zaakje gemalen oude kaas 48+ (300 gr) 1 pakje roomboter bladerdeeg (diepvries), ontdooid …  Lees verder »

4 eieren 1 tl mayonaise 1 el crème fraiche 1 el verse bieslook, gesnipperd 1 tl Dijon mosterd 3 druppels tabasco 1 tl paprikapoeder …  Lees verder »

Ca. 750 gram zalmfilet, zonder vel 1 bosje basilicum (30 gr) geplukt 60 g geraspte Parmezaanse kaas 50 g geroosterde pijnboompitten 2 tenen knoflook 8 el `extra vierge` olijfolie 12 zwarte tijgergarnalen, ongepeld …  Lees verder »

1 ui, gesneden 2 el zonnebloemolie 1 zakje peen julienne 1 el tomatenpuree 1 pot indiase kerriesaus 520 gr (AH) 1 groentebouillontablet 100 ml sinaasappelsap 1 blik kapucijners 800 gr, uitgelekt 50 gr feta, in blokjes 1 zakje verse koriander, fijngesneden  …  Lees verder »

50 gr ontbijtspek, in reepjes 100 ml olijfolie 2 schaaltjes kiptfilethaasjes piri piri (a ca 250 gr.) 1 blik tomatenblokjes (400 gr) 1 zak italiaanse roerbakmix (400 gr) 2 bakken vere aardappelpuree (a 550 gr) 50 gr zwarte olijven zonder pit …  Lees verder »

3 el olijfolie 300 gr panklare preiringen 125 gr roze garnalen 50 gr pittige kaas, geraspt 6 eieren, losgeklopt …  Lees verder »

5 uien 50 gr boter of margarine 600 gr grof hacheevlees zout versgemalen peper 2 volle eetlepels bloem 1 vleesbouillontablet 2 eetlepels azijn 1 tl suiker 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels keukenpapier …  Lees verder »

Top