1. Home
  2. jokemu
  3. Recepten van jokemu
Recepten van jokemu

250 g aardappelen 400 g tilapiafilet 2 tenen knoflook,geperst 1 citroen,schil geraspt,sap geperst 1 ei 6 el heel fijn gesneden peterselie 50 g bloem 175 ml mayonaise met olijfolie 250 g veldsla 1 appel mosterd-dille dressing met honing …  Lees verder »

8 plakken doorregen bacon zonder zwoerd 8 sneden chiabattabrood(of een ander soort) 8-10 zongerijpte tomaten gehakt 4 el puree van zongedroogde tomaten 200 gr mozzarella 4 middelgrote scharreleieren 4 el room of volle melk 50 gr boter,of de helft boter en de helft olijfolie zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

1 lang turks brood 100 gr zachte boter 2 el basilicum 1 tl gekneusde knoflook 3 el pijnboompitten 175 gr in reepjes gesneden mozzarellakaas 115 gr gesmolten boter …  Lees verder »

2-3 middelgrote aubergines 2 middelgrote courgettes 125 ml olijfolie 1 tl gekneusde knoflook 1 potje salsa 1 pakje cheddarkaas in reepjes van 1 1/2 cm gesneden …  Lees verder »

400gr gemengd gehakt 5 kruidnagels(gemalen) 2 knoflookteentjes 1/2 tl djinten 1/2 tl ketoembar 3 eieren 1 vleesbouillonblokje(opgelost in een beetje warme melk) 1 el boter 1 tl nootmuskaat 2 el zoute ketjap peper naar smaak 5 el instant aardappelpuree …  Lees verder »

Gegrilleerde polentadriehoekjes zijn een goede begeleiding bij vlees of vis van de barbeque of met gegrilde groenten. …  Lees verder »

1/2 gegrilde kip 1/4 kuipje roomkaas wat plakjes avocado 2 plakjes wit of bruinbrood 2 plakjes kaas …  Lees verder »

4 zalmfilets 36 rauwe grote garnalen,gepeld,darmkanalen verwijderd,staart intakt stukje verse gember van 5 cm in dunne reepjes 1,7 dl chinese rijstwijn 1,9 dl ketjap manis 1/2 tl chinees vijfkruidenpoeder 200 gr verse eiermie 600 gr minipaksoi,blaadjes losgehaald …  Lees verder »

2 el rozijnen 2el port 1 hele camembert,365 gr zonnebloemolie brood voor erbij …  Lees verder »

12 kipvleugels 3 el sojasaus 3 el hoisinsaus 125 gr tomatensaus 2 el honing 1 el donkere basterdsuiker 1 el ciderazijn 2 teentjes knoflook,geperst 1/4 tl chinees vijfkruidenpoeder 2 tl sesamolie …  Lees verder »

1 ui in dunne ringen 2 el olijfolie 6 eieren 2 el melk 100 gr grana padano,geraspt 1 buffelmozzarella in plakken enkele blaadjes verse bailicum,grofgesneden  …  Lees verder »

800 gr witte bonen(blik)afgespoeld,uitgelekt 150 gr bacon,ontbijtspek of pancetta in blokjes 400gr tomaatblokjes in blik 1el tomatenpuree 2 el bruine basterdsuiker 1 tl mosterdpoeder of 1 tl mosterd 1 el worcestershiresaus 1 vers of gedroogd blaadje laurier 2 el gahakte bladpeterselie 4 dikke sneden ciabatta ongezouten boter voor op de toast 100 gr rucola …  Lees verder »

1 kg varkensfiletrollade 1 tl gedroogde provencaalse kruiden zout en peper 2 teentjes knoflook gepeld8 a10 kneepjes vloeibare boter 1 ui gesnipperd 1courgette,in plakjes 2 blikjes tomaten op sap (a 400gr) 1 tl verse tijm of marjoraan …  Lees verder »

4 kippebouten zeezout peper uit de molen flinke bos verse basilicum,fijngehakt 2 flinke handen vol rode en gele kerstomaatjes in vieren gesneden 1 hele bol knoflook,de tenen losgehaald 1 verse rode chilipeper heel fijn gehakt olijfolie …  Lees verder »

6 plakjes diepvries bladerdeeg 1 pak spinazie a la creme boter om in te vetten bloem om te bestuiven 4 eieren 1 blik coctailworstjes zout,peper 100 gr geschaafde amandelen 100 gr geraspte jong belegen kaas …  Lees verder »

250 g courgettes zout,peper 1,5 sneetje witbrood 1 el olijfolie(extra vergine)+extra voor het bakken 1 kleine ui,fijngesneden 1 teen knoflook,geperst 1 ei,losgeklopt 100 g feta,verbrokkeld 25 g parmezaanse kaas 1,5 el fijngesneden verse dille of oregano bloem citroenpartjes …  Lees verder »

De enige manier om deze spareribs te eten is met de vingers. Zorg voor voldoende papieren servetten! …  Lees verder »

800 gr bloemig kokende aardappelen 1 tl zout 400 gr zachtzure appels 2 el suiker 125 gr doorregen vet spek 2 grote uien 1 mespuntje zout en eventueel wat witte peper 4 braadworstjes …  Lees verder »

800 gr kabeljauw sap van 1 citroen 1 el bloem 1 el boter 1/4 l melk 2 el niet te scherpe mosterd 1/2 tl zout 1 flinke snuf zwarte peper 1 mespunt geraspte nootmuskaat 1 el fijngehakte peterselie zout 1 tl paprikapoeder 1 el boter (plakjes citroen,peterselie) voor de schaal:boter …  Lees verder »

235 g chapatimeel of patentbloem 1,25 dl warm water of zoveel water als nodig is 1 el plantaardige olie,plus extra voor het invetten en frituren 1/2 tl zout.of naar smaak bloem voor het bestuiven …  Lees verder »

Top