1. Home
  2. jeirdolleke
  3. Recepten van jeirdolleke
Recepten van jeirdolleke

Melk, Yoghurt …  Lees verder »

 …  Lees verder »

Wijn …  Lees verder »

2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas.  …  Lees verder »

Anders, Vruchtensap …  Lees verder »

4 varkenskoteletten.2 struikjes broccoli.6 tot 8 eetlepels piccalilly.1 dl kalfsfond of groentebouillon(bokaaltje).3,5 dl lichte room (of sojaroom).Bakboter.Olie.Peper en zout.  …  Lees verder »

4 koolvisfilets van 200 g . 400 g gekonfijte tomaten (gedroogde tomaten op vocht).4 eetlepels fijngesneden citroenkruid.1/2 liter visfumet.1/2 liter room.1 dl witte wijn.Boter of witte roux.Peper en zout.  …  Lees verder »

4 tarbotmoten van 200g.250 g spekblokjes.1 kg spruitjes.3 sjalotjes. Bloem.Boter.Olijfolie.Peper en zout.VOOR DE MOSTERDSAUS:250 g boter.2 eierdooiers.2 eetlepels witte wijn.1 koffielepel mosterd.Peper en zout. …  Lees verder »

300 g varkensvlees van de bil, spiering of lage ribben.3 eetlepels olijfolie.2 eetlepels suiker.2 uien.1 rode chilipeper.2 eetlepels sojasaus.2 eetlepels limoensap.Zout.  …  Lees verder »

2 stukken zwarte pens.10 g bakboter.2 appelen.50 g bruine rietsuiker.aardappelbloem.  …  Lees verder »

2 grote zeebaarzen gefileerd met vel.1 grote of 2 kleine venkelknollen.3 sjalotjes.5 dl visfumet.1 liter witte wijn.0,5 dl droge wite sherry.2 dl room.150 g boter.Pasta (tagliatelle of fetuccini).Nootmuskaat.Peper en zout.Olijfolie. …  Lees verder »

350 g varkenslapjes.1 eetlepel olie.1 bosje pijpajuintjes.110 g perzik uit blik. 1/2 eetlepel instant witte roux (bindmiddel).1/2 eetlepel honing.1/2 eetlepel sojasaus.40 g pecannoten.1/2 teentje knoflook.1/2 koffielepel gemberpoeder.1/2 koffielepel verse koriander.Peper en zout.  …  Lees verder »

4 rogvleugels van 200 g elk.8 shitakes.150 g spinazie.1 teentje fijngesneden knoflook.12 krielaardappelen.Boter.Olijfolie.Peper en zout.VOOR DE HOLLANDSE SAUS:200 g boter.3 eierdooiers.Sap van 1/2 citroen.Cayennepeper en zout. …  Lees verder »

400 g pollakfilet (zonder vel). 200 g jonge spinazie.100 g wit brood.1 eigeel.1 polderaardappel.4 trostomaten.1 fijn gesnipperde ui.1 teentje knoflook.Nootmuskaat.Olijfolie.Enkele kruidentakjes.Peper en zout. …  Lees verder »

4 rogvleugels van elk 250 g.750g aardappelen.1 grote tomaat.100 g boter.ongeveer 1 dl melk.1 toefje peterselie.Nootmuskaat.Peper en zout.  …  Lees verder »

600 g poonfilets.1 bundeltje verse dragon.1 doosje kerstomaatjes.1 dl olijfolie.0,5 dl sojasaus.Enkele druppels balsamico-azijn.1 koffielepel roze peperbolletjes op vocht.Peper en zout. Een dienbord.  …  Lees verder »

Groentenwok met eieren …  Lees verder »

2 varkenslapjes (elk 150 g).Of vooraf gepaneerde schnitsels.1,5 eetlepels bakboter.Frituurolie of vet.2 kleine bananen.1 ei.1 blikje ananasschijven met minimum 4 schijven.1 eetlepel paneermeel.  …  Lees verder »

2 varkenskoteletten.75 g boter.1,5 paprika.50 g champignons.1/2 ui.1/2 blik gepelde tomaten.100 g erwtjes.1 knoflookteentje.Gehakte peterselie.Gedroogde oregano.Peper en zout. …  Lees verder »

300 g varkensvlees van de bil, spiering of lage ribben.Olijfolie.Sojasaus.1 eetlepel sherry.20 g maiszetmeel.125 g vermicelli.125 g bamboescheuten uit blik.125 g champignons.125 g wit van prei.1 snuifje gemberpoeder  …  Lees verder »

Top