1. Home
  2. jean10
  3. Recepten van jean10
Recepten van jean10

4 st varkens haas zonder punt ± 300 gr. Rauwe ham gewelde pruimen ± 10 plakjes bladerdeeg eierdooier olie / boter / zout / vers gemalen peper / mosterd …  Lees verder »

4 st varkens haas zonder punt ± 300 gr. Rauwe ham gewelde pruimen ± 10 plakjes bladerdeeg eierdooier olie / boter / zout / vers gemalen peper / mosterd …  Lees verder »

2 st. komkommers 2 el. crème fraïche 1 bosje peterselie 1 el. witte wijnazijn of balsamicoazijn 2 verse makrelen van ca. 500 600 gr. 2 el. gezouten boter (of zout toevoegen) 4 st. sjalotjes 2 tenen knoflook 4 takjes tijm (mag ook uit een potje) 4 takjes basilicum (mag ook uit een potje) 1 citroen (flesje) zout, meel, peper uit de molen. zonnebloemolie om te braden.  …  Lees verder »

2 eiwitten 4 st. forelfilets 16 st. asperges, groene 2 peperkorrels ½ ui 1 stang prei 4 st. champignons 16 st. asperges wit 200 gr. zalmfilet 500 gr. vissengraten 1.3 dl. room 1.2 dl. wijn, witte 2 el. dille, verse 4 el. zalmkaviaar (potje) boter 1.2 dl. water peper en zout naar smaak …  Lees verder »

benodigdheden: 6 st. witte en 6 st. groene asperges 100 gr. Hollandse garnalen 2 eetl. notenolie en 2 eetl. olijfolie citroensap 1 struikje witlof ½ doosje tuinkers versgemalen zwarte peper en zeezout …  Lees verder »

4 fazantborsten,groene kool,125 gr kastanjechampignons,2 sjalotjes,witte wijn spekjes,laurier,ui,winterwortel,2 grote aardappel,bloem calvados,groene peperkorrels(vers),koksroom,paddenstoelenbouillon. alufolie stoofpeertjes,preisselbeeren …  Lees verder »

Benodigdheden: ± 700 gr lamslende ( of 4 st. Lamsfilet à 175 gr.) 8 st witte asperges 50 gr. magere spekjes takje rozemarijn 4 blaadjes salie 1 glas witte droge wijn 1 dl. runderbouillon 1 thl. honing ( zo mogelijk klaverhoning ) beetje wortel sjalot en knoflook roomboter …  Lees verder »

6 st. witte en 6 st. groene asperges 100 gr. Hollandse garnalen 2 eetl. notenolie en 2 eetl. olijfolie citroensap 1 struikje witlof ½ doosje tuinkers versgemalen zwarte peper en zeezout …  Lees verder »

30 st wijngaard slakjes (Blikje) dunne plakjes spek tempura beslag (meel in de toko of goede super) piri-piri kruiden, een relish van chilipepers …  Lees verder »

Kerriepoeder / gamba`s gepeld en ontdarmd, pan en keukenfolie …  Lees verder »

480 g aardappelen, bloemige 600 g zalmfilet 1 st. citroen 1 takj. rozemarijn 1 takj. tijm 240 ml slagroom 240 ml gevogeltefond 60 ml witte droge wijn 2 theel. meel 120 g sjalotten 110 g koude boter 8 g truffel, zwart 1 noot nootmuskaat om te raspen 0,5 bosj. peterselie, gladde 1 eetl. plantaardige slaolie truffelolie, zout en peper uit de molen  …  Lees verder »

1 st. rode paprika 1 st. gele paprika 1/2 st. komkommer 1 st. rode uit 1 teen knoflook 150 ml tomatensap 3 el. rode wijnazijn 6 el. olijfolie 100 gr. kruiden, gemixt, peterselie, marjolein, citroentijm, knoflook 400 gr. ricotta kaas 3 st. eieren 50 gr. Parmezaanse kaas 150 gr. meel 50 gr. boter kruidenblaadjes voor de garnituur, zout en peper …  Lees verder »

 …  Lees verder »

500 g (reuzen)champignons 4 eetl. olijfolie 1 teentje knoflook, geperst 1/2 theel. chilipoeder of paprika¬poeder 1 eetl. citroensap voor de salsa verde: 50 g gemengde versgehakte groene kruiden (basilicum, peterselie, munt) 1 theel. mosterd 2 teentj. knoflook, geperst 1 eetl. citroensap of witte wijnazijn 100 ml olijfolie …  Lees verder »

16 st. pimientos del piquillo, of verse geroosterde zoete paprika`s verse peterselie, fijngehakt voor de garnering 250 gr krabvlees, uit blik, alle vocht eruit geknepen 1 rode paprika, geroosterd, gepeld en fijngesneden 2 eetl. verse citroensap 150 gr roomkaas zout & peper  …  Lees verder »

1 rol coockingfolie,4 stukjes heilbot(of andere witvis),4 kleine stukjes verse zalm, 4 scampi`s, stukje prei,courgette, winterwortel, dille, visbouillon, 4 jacobsoesters kerstomaatje terriyakisaus …  Lees verder »

1 courgette 4 tilapiafilets 100 g boter 1 eetl. kappertjes 8 ansjovisfilets versgemalen peper 1 lente-/bosuitje, in ringen 1 citroen, in plakken lage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes …  Lees verder »

1 kleine knolselderij, geschild, in plakken van 1 cm 4 eetl. olijfolie 2 sjalotjes, gesnipperd 200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en gehakt 50 g amandelen, hazelnoten of cashewnoten, gehakt zout en versgemalen peper 300 g verse spinazie 100 g zachte geitenkaas, in 4 plakken van 1 cm dik 1 citroen, in partjes kookring Ø 10 cm …  Lees verder »

Top