1. Home
  2. jansje
  3. Recepten van jansje
Recepten van jansje

50 g rozijnen, 250 g bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 tl zout, 2,25 dl melk, 1/2 ei, 1 banaan, 1 el citroensap, 50 g bakgember …  Lees verder »

50 g rozijnen, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2 dl melk, 1/2 ei, 1 dl sinaasappellikeur, 1 rijpe, stebige mango …  Lees verder »

50 g rozijnen, 25 g krenten, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,25 dl melk, 1/2 ei, 2 schijven ananas, 2 el gemalen kokos …  Lees verder »

250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,25 dl melk, 1/2 ei, 100 g tutti-frutti …  Lees verder »

50 g rozijnen, 25 g krenten, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,25 dl melk, 1/2 ei, 1 el cacaopoeder, 1 el poedersuiker, 75 g hazelnoten …  Lees verder »

50 g rozijnen, 25 g krenten, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,25 dl melk, 1/2 ei, 2 dl rum, 2 zakjes vanillesuiker …  Lees verder »

50 g rozijnen, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gist, 2,25 dl karnemelk, 1/2 ei, 75 g walnoten, 1 1/2 el honing …  Lees verder »

50 g rozijnen, 25 g krenten, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,25 dl melk, 1/2 ei, 1 appel (goudreinette), 1 el citroensap, 1 1/2 tl kaneel …  Lees verder »

Voor het deeg: 1/2 pak broodmix, 15 gr boter, 1 1/2 dl lauw water, wat bloem voor het kneden voor de vulling: 1 ui, 1 teentje knoflook, 25 gr boter, 1 el maizena, 2 el ketjap manis, 1 el donkerbruine basterdsuiker, 150 g half-om-half gehakt, cayennepeper …  Lees verder »

500 g rijpe tomaten, 1 dl water, 1/2 liter kippebouillon, 100 g kipfilet, 25 g wortel, 2 verse bosuitjes, 4 bolletjes geconfijte gember, 40 g bamboescheuten, 6 el azijn, 1/2 tl tabasco, 20 g dunne rijstmie, zout en peper …  Lees verder »

1 liter runderbouillon, 50 g bloemkool, 1/2 stengel bleekselderij, 4 sperziebonen, 50 g venkelknol, 2 worteltjes, 1 kleine prei, 8 champignons, 1 el doperwten, 100 g (kalfs)gehakt, 1 beschuit, 1/2 ei, peterselie, mespuntje nootmuskaat, zout en peper …  Lees verder »

2 uien, stukje gemberwortel (25 g), 75 g boter, 250 g (surinaamse) rijst, 1/2 1/8 l kippenbouillon (van een tablet), 400 g verse abrikozen (of een blikje), 600 g kipfilet, kipkruiden, cayennepeper, zout en peper …  Lees verder »

4 kleine kippebouten, 3 el olijfolie, 1/8 l rode wijn, 500 g uitjes, zout voor de marinade: 2 uien, 15 g zwarte peperkorrels, 1 1/2 kaneelstokje, 5 kruidnagels, nootmuskaat, 2 teentjes knoflook, 4 laurierblaadjes, 1/8 l rode-wijnazeijn …  Lees verder »

150 g gedroogde kikkererwten, 400 g runderpoulet, 200 g zuurkoolspek, 150 g chorizoworst, 1 kleine ui, 1/2 rode paprika, 100 g wortel, 100 g selderijknol, 25 g boter, 2 aardappelen, 2 tomaten, 200 g witte kool, 1 teen knoflook, 2 kruidnagels, eventueel plukje saffraan, zout en peper …  Lees verder »

100 g komkommer, 75 g mon chou, 4 plakken dun gesneden rauwe ham, peterselie, fijngeknipte bieslook, peper, zout, ui …  Lees verder »

1 pak kerriezuurkool, 1 zakje kruidenmix voor nasi, 500 g gehakt, aardappelpuree, evt. klein blikje ananas, paneermeel, geraspte kaas …  Lees verder »

100 g spekblokjes, 200 g varkensfilet, 1 ui, 2 stengels prei, 2 teentjes knoflook, 1 blik witte bonen, 1 l vleesbouillon, 2 el gehakte kruiden (peterselie en tijm), tabasco, bruin brood …  Lees verder »

1 kg aardappelen, 2 eieren, 4 plakken goudse belegen kaas, paneermeel, 1 pak diepvries boerenkool, boter, 1 pot piccalilly …  Lees verder »

Een heerlijke schotel met bruine bonen en peer …  Lees verder »

Gezond en fris voor op de boterham …  Lees verder »

Top