1. Home
  2. jamie-oliver
  3. Recepten van jamie-oliver
Recepten van jamie-oliver

Typisch Engelse appeltaart. Heel lekker. Wanneer de zomer ten einde loopt, is het ook erg lekker om een paar van de appels te vervangen door mooie peren of verrukkelijke bramen. …  Lees verder »

Heerlijke chocolade mousse a la Jamie Oliver. Zaaaaaaaalig gewoon!!!! …  Lees verder »

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

Lekkere combinatie van verse zalm met prosciutto! …  Lees verder »

Ongelooflijk lekker recept dat ik al regelmatig heb klaargemaakt. In plaats van rozemarijn kan je ook salieblaadjes gebruiken. Lamsvlees is praktisch het hele jaar door lekker en hoewel lamsvlees in de vroege lente heerlijk mals is, is mei een van de beste maanden, het aroma, karakter en textuur van het lamsvlees zijn meer ontwikkeld. …  Lees verder »

Serveer de soep met geroosterd brood met mozzarella of een andere roomkaas. Deze soep kan in de zomer ook heel goed koud geserveerd worden.  …  Lees verder »

Een zeer lekkere combinatie door het zorgvuldig pocheren van het vlees waardoor het heerlijk sappig wordt, door het royaal insmeren met zwarte peper zodat het heerlijk pittig wordt en door het insmeren met marmelade waardoor het een overheerlijke zurige zoetheid krijgt. …  Lees verder »

- Olijfolie extra vergin - 140 g goede, pittige Italiaanse salami in reepjes - 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden - 1 theelepel venkelzaad - 1 knol venkel gehalveerd en in dunne plakjes - 2 blikken gepelde tomaten van 400 g - 1 gedroogde Spaanse peper - zeezout en peper uit de molen - 400 g gedroogde spaghetti - 2 handjes oud broodkruim - een takje verse rozemarijn …  Lees verder »

- 150 gr couscous - 250 gr lamsvlees - 1 aubergine - 5 pomodori tomaten - half blik kikkererwten - uitje - 2 tenen knoflook - verse gember - rode peper - 1 el azijn - 1 el ketoembar - komijnzaad - nootmuskaat - verse peterselie - verse koriander - peper en zout  …  Lees verder »

Warme broodsalade met pancetta, parmezaanse kaas en gepocheerd ei …  Lees verder »

- 225 gram bloem - 115 gram boter - 100 gram suiker - mespuntje zout - 450 gram gewassen en schoongemaakt fruit - 3 eetlepels suiker …  Lees verder »

- 450 gr. farfalle - 1 ei - 1 dl. slagroom - 1 snufje zeezout - 1 snufje peper, zwarte, grofgemalen - 12 plakken pancetta of bacon - doperwten - 2 takjes munt - parmezaanse kaas …  Lees verder »

- 1 flinke entrecote - 1 spaans pepertje, geraspt - 1 el geraspte gember - 1/2 teentje knoflook, geraspt - 2-3 el sojasaus - 1 el limoensap - zout en peper naar smaak …  Lees verder »

- 1 glas water - 1 glas suiker - 1 glas limoensap (stuk of zes limoenen) - 1 grote bos basilicum, tot pulp geslagen in een vijzel. …  Lees verder »

Voor 2 grote of 4 kleine focaccia : - 1 recept brooddeeg, eenmaal gerezen (zie Basisrecept voor perfect brood, tot fase 7) - olijfolie extra vergine van goede kwaliteit - 4 teentjes knoflook - 1 bosje verse rozemarijn - grof zeezout  …  Lees verder »

- 1 courgette (per persoon) - 1 teentje knoflook - 1/2 spaanse peper - zeezout - zwarte peper uit de molen - handje verse munt - olijfolie extra vierge - citroensap …  Lees verder »

- 1/2 teentje knoflook, geperst - 1 handvol verse basilicum, fijngesneden en gestampt in een vijzel - 1 handje pijnboompitten, geroosterd en gestampt in een vijzel - 6 el olijfolie - 3 el balsamicoazijn - zeezout en peper naar smaak …  Lees verder »

- 1 middelgrote pompoen, het liefst butternut (lichtgeel en flessenvorm) - 2 tl korianderzaad, of 1,5 gemalen - 2 tl gedroogde oregano - 1 tl anijs, gemalen - 0,5 tl gemalen pepertjes (Turkse winkel) - 1 tl zout - 0,5 tl zwarte peper (liefst uit de molen) - 1 tl knoflook - 1 el olijfolie …  Lees verder »

Top