1. Home
  2. ingridsaida
  3. Recepten van ingridsaida
Recepten van ingridsaida

*drie groene paprika's;* 1 kilo rundvlees (met been);*2 tomaten;*1/2 koffielepel komijn;* 1/2 koffielepel Ras el Hanout (zie mijn artikel hierover of kopen bij een Marokkaanse winkel);* 2 teentjes knoflook;* 2 koffielepels tomatenpuree;* 300 gram jonge krielaardappeltjes;* 2 uien;* 250 ml. runderbouillon; * olijfolie; * peper en zout. …  Lees verder »

300 gram gepelde, ongezouten pistachenoten; 200 gram fijne suiker; 1-2 eetlepels oranjebloesemwater; 2 hele eieren; 2 eidooiers. …  Lees verder »

1 middelgrote ui, fijngesneden; 3 eetlepels extra-virgin olijfolie; 1 ? theelepel tomatenpuree; 125 gram ronde risotto- of dessertrijst; 300 ml water; zout en peper; 1 eetlepel gehakte munt; 2 eetlepels gehakte platte peterselie; 1 eetlepel gehakte dille; sap van 1-1/2 citroen of 1 eetlepel sumac; ? theelepel gemalen piment; 1 theelepel kaneelpoeder; 4 grote, stevige vleestomaten of 10 kleine tomaten. …  Lees verder »

1 kip; 250 gram kikkererwten ,ten minste 1 uur of een nacht geweekt in water; 1 flinke ui, in grove snippers; 300 gram tomaten, ontveld en fijngesneden; peper; ?-3/4 theelepel gemberpoeder; 1 theelepel kaneelpoeder; 200 gram grote, groene linzen,gewassen; zout; 100 gram vermicelli, met de hand verkruimeld; flinke bos platte peterselie grof gehakt; flinke bos koriander, grof gehakt; 2 citroenen, in partjes, om te serveren. …  Lees verder »

75 gram rijst, zout 1 ui, fijngesneden, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel tomatenpuree; 1 kilo tomaten; 1 theelepel suiker; ? liter kippenbouillon; (eventueel van 1 blokje); bosje koriander, fijngesneden; enkele takjes munt, fijngesneden. …  Lees verder »

Dit is een bijna gelei-achtige rijstpudding met een heerlijk verfijnd aroma die wordt gegeten in Turkije maar ook in Iran, gemaakt met water i.p.v. melk …  Lees verder »

Knapperige Marokkaanse kippasteitjes …  Lees verder »

Marokko heeft veel Joodse inwoners. Dit is een heel mooi recept en als je het je gasten hebt voorgezet, blijven ze er om vragen. …  Lees verder »

Heerlijk Marokkaans rijstgerecht …  Lees verder »

GEHAKTBALLETJES MET KANEEL EN KERSEN.Een heerlijk 1001-nacht-recept uit het Midden Oosten …  Lees verder »

Krokante Amandel-sesamkoekjes met honing …  Lees verder »

Lekker speciaal kruidig brood …  Lees verder »

Tagine van gehaktballetjes in peterselie/uiensaus …  Lees verder »

Lekkere pesto nu eens op de Marokkaanse manier …  Lees verder »

Bij verschillende gerechten als zoete en pittige smaakmaker. Tfaiagerechten vinden hun oorsprong in het oude Andalusie …  Lees verder »

Kikkererwtenmetsesam-puree …  Lees verder »

Top