1. Home
  2. ingeroosje
  3. Recepten van ingeroosje
Recepten van ingeroosje

20 scampi gemengde sla 4 schijfjes Gandaham 1 mango 2 eetlepels fijngehakte basilicum 1 eetlepel honing 4 eetlepels witte wijnazijn 6 eetlepels Vandemoortele Arachideolie 6 eetlepels olijfolie platte peterselie olijfolie balsamicoazijn  …  Lees verder »

Heerlijk in slaatjes Stukjes kaas geven een salade net dat ietsje meer. Ze zorgen voor een hartige toets, een frisse smaak en een leuke afwerking. Handig in formaat én lekker zijn de kaaskubusjes van meikaas, Affligem, Floreffe of andere abdijkazen. U kan ook kiezen voor zuiderse kaassoorten: fetablokjes, minimozzarellabolletjes, kaasblokjes in oliemarinade, provolone- of parmezaanschilfers. Enkele succesvolle combinaties: - warme geitenkaas met gerookte spekblokjes, gemengde sla, kerstomaatjes en gebakken appelschijfjes (of stukjes aardbei, meloen, ...) - schijfjes mozzarella afgewisseld met schijfjes tomaat, vers basilicum, olijfolie en balsamicoazijn. - blokjes belegen kaas met een gemengd slaatje, druiven, noten, ... Pastaslaatje met serranoham en biervinaigrette (4 personen) Kook 300 g pasta naar keuze gaar (kooktijd: zie verpakking). Spoel af onder koud water en laat afkoelen in een vergiet. Maak de biervinaigrette: warm 2 dl kriekbier op en roer er 1 eetl. wijnazijn en 1 eetl. balsamicoazijn onder. Laat 2 min. koken, neem van het vuur en roer er 2 dl notenolie onder. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel 2 in stukjes gesneden tomaten, 1/2 komkommer in blokjes gesneden en 1 versnipperde rode ui over de pasta. Versier met bolletjes minimozzarella (Galbani Santa Lucia, 150 g) en met 200 g in reepjes gesneden serranoham. Besprenkel met de biervinaigrette. Variant: vervang de mozzarella en de biervinaigrette door kaasblokjes in oliemarinade (Tradition Provençale), beschikbaar in 2 varianten: met kruiden of met reepjes gedroogde tomaten. Kaasschotel in vakantiesfeer ′s Avonds wegdromen op het terras met een glaasje wijn en een kaasschotel... U waant zich met een originele en zomerse kaasplateau zó in het zuiden. Serveer zo′n 6 à 8 verschillende kazen en reken ± 250 g per persoon. Haal ze 1/2 à 1 u voor het opdienen uit hun verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen. Zo zijn ze perfect op smaak en komt hun aroma het best tot zijn recht. Zorg voor zowel zachte als harde kazen, met een romige en een pittige smaak, kaas met kruiden, enz., zodat u kan genieten van smaakafwisselingen. Een lekkere mix: - Manchego, een Spaanse kaas uit Castilla la Mancha, gemaakt uit 100 % schapenmelk. Het is een harde kaas met een unieke smaak, in Spanje wordt hij gespot in de tapasbar. - Provolone, een Italiaanse halfharde kaas, gemaakt van volle koemelk. Stevige kaas met een milde tot pittige smaak. - Grimbergen Bleu, een Belgische blauwgeaderde kaas met witschimmelkorst. Hij is lekker zacht en smeuïg van smaak. - Kaasbrochettes: rijg afwisselend geitenkaasbolletjes met zongedroogde tomaten en olie (Capra), verse basilicumblaadjes, kerstomaatjes en bolletjes minimozzarella (Galbani Santa Lucia) op een brochettestokje. - Papillon Brebille, smeerbare schapenkaas met de smaak van verse kaas: fijn, zacht en smeltend in de mond. - le Roulé, de heerlijk smeerbare kaas met look en fijne kruiden, is deze zomer beschikbaar in een verpakking met 6 individuele porties. Lekker met stokbrood! Uw zomerse kaasschotel is helemaal af met lekker stokbrood en notenbrood erbij, vers fruit (aardbeien, vijgen, druiven bv.), nootjes, radijsjes en een groen slaatje. Warm even lekker Mozzarella en geitenkaas doen het prima in aperohapjes en salades, maar ook in warme bereidingen waar u hen niet meteen zou verwachten. Proef bv. deze heerlijke puree met geitenkaas: Geitenkaas-bieslookpuree (4 personen) Kook 500 g aardappelen gaar, giet af, laat even drogen op het vuur en pureer. Meng met 120 g geitenkaas met bieslook (versmarkt), wat extra versgesnipperd bieslook, een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Is de puree te droog, leng dan aan met een beetje melk. Lunchhapjes met kaas Zomerse kaas verwerkt u bij uitstek in een lunchsalade, broodje of andere middagmaaltijd. Sandwich met kalkoen en komkommerkaas (voor 1 sandwich) Besmeer een sneetje roggebrood met 1 eetl. Philadelphia Summer (met feta en komkommer). Leg er 2 of 3 sneetjes kalkoenfilet op. Bedek met een nieuw sneetje roggebrood, dat u opnieuw besmeert met 1 eetl. kaas. Leg er deze keer enkele blaadjes rucola op. Eindig met een 3de sneetje brood en snij de hele boterham in 2 driehoeken.  …  Lees verder »

Dag Karsten, toen mijn papa nog leefde( 42jaar geleden) maakte hij zo lekker brood op Pasen. Mijn broer en ik was het om ter eerst naar beneden, om de korst van dit lekker brood binnen te smullen. Wat mis ik hem zo, hij kon heerlijke broodjes, koeken maken. Heb nog een boekje met recepten in potlood geschreven van hem. Ga het recept van zijn Amandel brood eens bakken. Als eer aan hem ,hier het lekkere brood voor Pasen. …  Lees verder »

Ingrediënten Voor 4 personen: 1 bloemkool 1 broccoli 1 eetlepel arachideolie 2 eetlepels water, versgemalen peper en zout geraspte muskaatnoot verse tijm  …  Lees verder »

Voor 4 personen 350 g kipgehakt 1 fijngehakt klein Spaans pepertje 2 gesnipperde knoflookteentjes Kruidenmix met zeezout Italiaans Peper zwart Molen 1 doosje kerst tomaatjes 300 g gekookte en koud gespoelde pasta 6 eetlepels olijfolie 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten verse bieslook parmezaankaas  …  Lees verder »

Ingrediënten: 1/2 kg bloem, 220 g water of melk, 50 g gist, 35 g suiker, 8 g zout, 1 ei (55 g), 75 g bereidingspasta, 200 g rozijnen Doreren: 1 klein eitje en een beetje water Ingrediënten: voor 2 kleine broodjes 400 g bloem, 160 g water, 40 g gist, 28 g suiker, 6 g zout, 1 klein eitje, 60 g bereidingspasta, 160 g rozijnen  …  Lees verder »

Als afsluiter bij een lekkere koffie . Dit is mij kerstmenu voor 2010 …  Lees verder »

Ingrediënten 70 g poedersuiker 110 g grof gehakte gepelde amandelen 175 g fijngesneden gekonfijt fruit (macédoine) 1 dl sinaasappellikeur 6 eiwitten 150 g honing 6 dl room …  Lees verder »

Ingrediënten 14 sneden gandaham 4 eendenfilets 700 g oesterzwammen 10 vijgen en rode confituur, =7 vijgen voor bordversiering Porto Wildfond 1 doosje rode bessen en rozemarijn …  Lees verder »

Ingrediënten : 1 kg blauwe druiven 130 g suiker sap van 1/2 citroen  …  Lees verder »

Wat nodig? -8 scampi -2 witlofstronkjes -honing -kerriepoeder -sap en zesde van ½ sinaasappel -0.5 dl schaaldierenfond -1 dl room -1 dl witte wijn …  Lees verder »

Ingrediënten 1 klein stokbrood 1 appel 50 g walnoten 250 g brie 1 klein stokbrood 1 appel 50 g walnoten 250 g brie  …  Lees verder »

Dit maak ik op9/10 klaar voor 14personen, groetjes Ingeroosje …  Lees verder »

SPINAZIEGRATIN MET CHAMPIGNONS Voor 2 personen: 1 bakje champignons - 200 gr diepvries- of 400 gr verse spinazie - 2 sjalotten - cognac peper. -  …  Lees verder »

INGEDIËNTEN 2 Ajuinen, 3 teentjes look, 1 rode paprika, 2 appelen, 2 bananen, sap van een citroen. 1 doos gepelde tomaten, 1 koffielepel curry,1 bouillonblokje,1 doosje champigons.  …  Lees verder »

Waterzooi met venkel is een hedendaags fantasietje, maar wel lekker. Ingrediënten 1 grote kip 1 ui 2 wortelen 2 takjes selder 1 kruidnagel 1 kruidentuiltje (laurier, tijm en peterseliestengels) 2 dl room verse kervel peper en zout  …  Lees verder »

PHILADELFHIATAART Ingrediënten: 200 gr speculoos een betere soort(geen Lotus) 75 gr boter 1 kuipje Philadelphia 1 dl water 1 citroen (50 à 60 ml) 2 pakjes vanillesuiker 125 gr suiker 250 ml room 10 gr gelatine (blaadjes) uit de colruyrt Bereiding: - Bestrijk een springvorm ( 22 cm) met olie en bekleed met plastiekfolie - Week de gelatine in ruim koud water - Verpulver de speculoos met een deegrol - Roer de boter mals en vermeng met de verkruimelde speculoos - Breng dit mengsel in de springvorm en strijk plat met een lepel - Meng kaas, citroensap en vanillesuiker met de klopper - Breng 1 dl water tot tegen het kookpunt, los er de suiker in op en de uitgeknepen gelatine - Laat afkoelen tot het mengsel begint te stollen en meng onder het kaasmengsel - Klop de slagroom half op en schep luchtig onder het kaasmengsel - Laat een paar uur rusten in de koelkast, ontvorm - Versier met fruit (appelsien- mandarijnpartjes, framboos, aardbei) PHILADELFHIATAART Ingrediënten: 200 gr speculoos een betere soort(geen Lotus) 75 gr boter 1 kuipje Philadelphia 1 dl water 1 citroen (50 à 60 ml) 2 pakjes vanillesuiker 125 gr suiker 250 ml room 10 gr gelatine (blaadjes) uit de colruyrt - -  …  Lees verder »

1 kg scampi (500 g gepeld) 1 limoen 2 uien 700 g tomaten 2 knoflookteentjes bieslook 2 laurierblaadjes ½ koffielepel nootmuskaat tijm 1 gedroogd pepertje 80ml room 1 bosje peterselie peper en zout 3. Fruit de uien in een pan. Doe er de tomatenblokjes, de knoflook, de bieslook, de laurierblaadjes, de tijm, de nootmuskaat, het pepertje en de limoenschil bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot het vocht van de tomaten verdampt is. Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur. Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op.  …  Lees verder »

Top