1. Home
  2. inge1956
  3. Recepten van inge1956
Recepten van inge1956

12 grote verse coquilles, 6 tomaten ontveld en gehalveerd, 100 g boter, 3 tenen knoflook fijngehakt, handvol peterselie gehakt, zout en peper …  Lees verder »

150 gram inktvis, 250 gram garnalen, 4 el olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook, 150 gram zeebaars of ander witvis, 12 mosselen, ruim 1 l. visbouillon, 1 dunne prei (zeer dun gesneden), 350 gr ristto rijst (arborio, vialone of carnoli, 1,25 dl droge witte wijn, 3 vleestomaten in stukjes, 1 el boter, 1 1/2 el peterselie (fijngehakt), 1 1/2 el dille, (fijngehakt), zout en peper …  Lees verder »

4 struikjes witlof, 150 g roquefort, 120 g walnoten vinaigrette: 2 tl mosterd, 4 el olijfolie, 2 el citroensap, zout en peper …  Lees verder »

8 slanke prei, 2 hardgekookt, gepeld en grofgehakt eieren, Voor vinaigrette: 2 el rode wijnazijn, 1,2 dl olijfolie, 2 el dijonmosterd, zou en peper. …  Lees verder »

Deze ragùsaus komt uit het kookboek van Conran. Mijn voorkeur gaat naar de pasta gerechten zoals de Italianen maken. De saus is geschikt voor vele pasta gerechten. Maar wanneer je spaghetti maakt, raad ik aan om alles zeer fijn te snijden en de groenten zeer zachtjes bakken. Ook weleens zweten genoemd. …  Lees verder »

Heerlijk vis recept. Vooral in de zomer smaakt het lekker. Juist omdat de tomaten dan ook smakelijk zijn. De filets lossen helemaal op, waardoor je het door het hele gerecht proeft. Eeet het met brood, om de sappen mee op te nemen. …  Lees verder »

Halve grote pompoen, 2 middelgrote winterpenen, 1 gesnipperde ui, 2 blokjes groentebouillon, peper, 3 teentjes knoflook gesnipper, beetje komeinzaad, ketoembar, crême Fraiche, basilicim of korianderblad. …  Lees verder »

In Indonesie wordt nasi kuning altijd op feestelijke gelegenheden gegeten. Aan de rijstbereiding wordt kunjit en andere specerijen en kruiden toegevoegd. Hierdoor kleurt het geel. Naast de rijst wordt andere Indonesische gerechten toegevoegd, vaak droge gerechten en/of natte gekruide gerechten waar ook kunjit in gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld besengek …  Lees verder »

6 grote chilipepers, 60 ml heldere azijn, 250 gram suiker, 1 theelepel zout, 4 gehakte tenen knoflook, 2 eetlepels nuoc mam (vissaus). …  Lees verder »

2 eetlepels vissaus (nuoc mam), 2 eetlepels koud water, 2 eetlepels fijngehakte koriander blad, 1 theelepel fijngehakte rode chili peper en 1 theelepel bruine suiker. …  Lees verder »

Verschil met de loempia is dat het ook weleens in de oven gebakken is. Daardoor is het minder vet. Het kan ook gefrituurd worden. Bij voorkeur gebruikt men rijstpapier als vel. Dit is gemaakt van rijstpasta en is erg dun. …  Lees verder »

1 rijpe avocado, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel fijngehakte dille, 100 gram gepelde gekookte garnalen, 2 eetlepels citroensap, zout en peper. …  Lees verder »

1 vleestomaat, 1/2 groene spaanse peper, 1 sjalotje, 2 rijpe avocado`s, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngehakte korianderblad, zout en versgemalen peper. …  Lees verder »

Milde salsa: 1 sjalotjes, 4 tomaten, 1/2 rode paprika, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie …  Lees verder »

1ui, 500 gram tomaten, 25 gram boter, 1-2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels citroensap of azijn, 1 deciliter tomatenketchup, 1/2 theelepel mosterdpoeder, zout, (cayenne)peper, worcestershiresaus. …  Lees verder »

Kippepoten of vleugels, een grote tak verse estrgon, margarine of olijfolie, 1 ui, 1 teen knoflook, kikoman, maggie, beetje mosterd, witte wijn, gembersiroop, room, zout en peper. …  Lees verder »

500 gram tomaten, 150 gram runder gehakt, stukje limoen met schil, bouillonblokje, zout en peper, 2 geklopte eieren met wat zout, 3 voorjaars uitjes in schijfjes gesneden, beetje fijngesneden koriander, beetje suiker …  Lees verder »

Mijn eigen variatie op een Frans stoofgerecht. …  Lees verder »

Zeer verse zalm, dille, peterselie, zeer fijn gesnipperde uit, peper. …  Lees verder »

Deze saus kan gebruikt worden als dipsaus bij groente, zoals komkommer en gekookte boontjes. Je kan het ook gebruiken in plaats van gado gado saus bij de hoofdmaaltijd. …  Lees verder »

Top